We twijfelden tussen ijsblok formaat of eierrekje formaat. Ons eierrekje loopt bol dus dat was niet goed afgelopen vermoedde we..
Manlief is erg dol op folie en keukenrol etc. Ik zou het zonder doen maar ik had geen zin in ruzie op onze 32-jarige trouwdag ;-) en zeker niet over het wel of niet gebruiken van vershoudfolie. Ik zou wel wachten tot de jus zo goed als koud is. Je hebt kans dat er stoffen uit het plastic vrij komen die niet goed voor je zijn als het warm wordt.
Sorry voor de bewogen foto maar het was wel erg spannend! We hebben het ijsblokjes bakje in de deksel van een brooddoosje gezet voor het geval het een kliederboel zou worden.
Manlief duwde hier en daar de folie wat omlaag met de ronde uiteinde van het heft van een kinderbestek mesje
Hier onder ging het even mis toen de folie in de jus zakte. Als je folie gebruikt neem dan een stukje dat ruim genoeg is
We hebben toen maar de folie met een knijper op z'n plaats gehouden
Daarna hebben we alles in het vriesvakje gedaan
Enkele uren later zag het er zo uit
Lijkt wel chocolade! Het water loopt me in de mond ;-)
De volgende dag heb ik het uit de vriezer gehaald en de vorm wat verbogen
Daarna heb ik ze er uit gekiept en voorzichtig het plastic er af getrokken
Controleer of al het plastic eraf is gehaald
Zelf zou ik de folie weglaten zoals ik al eerder geschreven heb. Je wilt geen stukjes plastic aan je gezin opvoeren. Binnenkort gaat dat toch al gebeuren. Er zitten nu al miniscule stukjes plastic in de mosselen en het ziet er naar uit dat het voorlopig alleen maar erger gaat worden :-/
Je hebt van die zakjes waar je ijsblokjes mee kan maken. Die zou je kunnen vullen met jus. Heb je ook mooie porties. Idee?
BeantwoordenVerwijderenIk ken ze. Ik deed er vroeger mijn afgekolfde moedermelk in. Ideaal. maar dit was een plotselinge ingeving na het eten. Bovendien zou ik die zakjes moeten gaan kopen terwijl ik die vormpjes al had. Maar inderdaad een handig en hygienisch alternatief ( en een stuk minder gepruts ;-))
Verwijderen