zaterdag 11 februari 2017

Zelf kussentjes voor fietszitje maken

Jullie hebben nog een blog van mij tegoed! Ergens aan het begin van 2015 heb ik tijdens het zwerfafval rapen een kinderfietszitje in de bosjes gevonden


Ik heb het vermoeden dat iemand een fiets gestolen heeft en tijdens het wegvluchten ermee het zitje van de fiets afgehaald heeft en in de bosjes gegooid heeft ( zwerfafval rapen brengt de detective in mij naar boven..)
Er zaten geen kussentjes meer op en het leek mij een uitdaging om een stel nieuwe te maken. Omdat ik bijna niets weg kan gooien had ik al de juiste benodigdheden in huis.
Ik ben begonnen om het zitje schoon te maken

 
De kussentjes moesten waterafstotend zijn dus een stukje tafelzeil en het mottige camping matrasje dat ik ooit als yogamatje wilde gebruiken leken mij hier heel geschikt voor.


Zoals je ziet is het matje flink toegetakeld door onze katten ( inmiddels allemaal overleden) Het tafelzeil was ook toegetakeld al was het splinternieuw. Trouwe lezers zullen misschien nog weten dat ik het bij windkracht 6 aan de waslijn gehangen had om te luchten omdat manlief het zo vond stinken...de wind heeft de rest gedaan...
Om de juiste maat te bepalen heb ik patroonpapier ( bakpapier of ander papier kan vast ook) zo gevouwen dat het dezelfde afmetingen had als de rugleuning en zitting.


Daarna heb ik de patroondelen op het campingmatrasje gelegd en de delen uitgeknipt ( ik vermoed dat ik met een viltstift rondom het patroon getekend heb, het is al zo lang geleden..) Ik heb hetzelfde gedaan met het tafelzeil maar daar heb ik naadtoeslag bijgeknipt en voor beide delen 2 stuks geknipt ( voor- en achterkant)


Daarna heb ik een sandwich gemaakt van tafelzeil, campingmatras en weer tafelzeil en dat met spelden aan de randen vastgezet.


Toen heb ik stukjes lint ter bevestiging op strategische plekken van tussen de lagen uit laten steken. Om die strategische plekken te bepalen moet je even kijken waar je het lint aan het zitje kan bevestigen en dat zal waarschijnlijk per zitje verschillen.
Het lint heb ik bij x.enos gekocht. Dat is vaak goedkoper dan het per meter in een stoffenzaak of op de markt te kopen

Tot slot heb ik op de naaimachine rondom met een zigzag steek genaaid vlak langs de rand van de verdikking van de stukjes matras


En toen het overtollige tafelzeil weggeknipt
Hier het eindresultaat! 


Een tijdje daarna heb ik met mijn kleindochter een proefritje naar de lammetjes gemaakt en het was een groot succes! Ze kraaide van plezier. Inmiddels heb ik er een kleinzoon bij...toch maar eens kijken of ik ergens een stoeltje voor voorop in de bosjes kan vinden....

4 opmerkingen:

  1. Wat mooi geworden! Leuk he zoiets opknappen, je krijgt er zo'n voldaan gevoel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.

    thai porn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen