woensdag 11 maart 2015

Doe het zelf boho kimono

Afgelopen weekeinden ben ik aardig in de weer geweest. Op de markt had ik een tijd terug een lapje hele soepele doorschijnende stof gekocht. In het verleden maakte ik veel kleding zelf maar ik heb het inmiddels een beetje gehad met over de grond kruipen en patroondelen vast spelden en erom heen tekenen of spelden ( rijgen deed ik sowieso niet meer).
Op Pinterest ( waar anders) kwam ik een " patroon" tegen voor deze kimono


Hier is de link

Ik ga geen uitgebreide beschrijving maken want de foto's spreken voor zich. Ik heb ook niet echt de beschrijving stap voor stap gevolgd maar heb maar wat gedaan en hij is goed gelukt! 
Ik ga jullie wel een tip geven over het naaien op de naaimachine van dunne, niet rekbare, stof. Wel 25 jaar lang heb ik me geërgerd aan het feit dat als ik een lange naad genaaid had en naar het resultaat keek de stof bleek te trekken! Of ik nou speciale naalden gebruikte of een grote of kleine zigzag steek of de instellingen van mijn naaimachine veranderde maakte niet uit. Het bleef gewoon trekken! 
Op een dag ( ik denk dat ik zelf op het idee gekomen ben) heb ik tijdens het naaien de stof aan beide kanten strak getrokken ( ik naaide nog wel met een zigzag) en het werkte! Gladde naden waren het resultaat! Ik ben nu niet meer bang voor dunne stof.
Het ging wel nog even mis toen het bleek dat ik de draad niet goed geregen had


Doordat ik oortjes met muziek op had tijdens het naaien hoorde ik niet dat de machine een ander geluid maakte

Hier zie je mijn kimono toen hij bijna klaar was maar ik nog niet de stof aan de onderkant recht geknipt had


Ik had geen zin om uit te meten waar ik moest knippen. Bovendien vallen de spelden snel uit dunne stof dus dat geeft ook veel frustratie. Ik besloot de naden van de kurk tegels als leidraad te gebruiken.

Telkens als ik een eindje geknipt had vouwde ik de stof om zodat ik kon zien of ik recht knipte


Ik weet niet of dit een goede tip is want ik weet niet of het helemaal goed gegaan is....
Hier het eindresultaat


Het lijkt er op dat de ene kant langer is dan de andere maar aangezien het toch een asymmetrische zoom is is dat niet erg. Nu is het een asymmetrische asymmetrische zoom! :-)
Het voelt geweldig als ik hem aan heb. Helemaal luchtig en fladderig en hij verhult allerlei onvolkomenheden! 
Ik had een foto willen maken voor jullie terwijl ik hem aan had maar 
a) hij combineert niet zo goed met het thermo ondergoed en " oma" pantoffels  die ik toen aan had en b)

Dit is er over van mijn levensgrote passpiegel sinds ik hem gebruikt heb voor mijn nieuwste mozaiek project.

Ik heb ook memory wire gekocht.
Ik heb ooit een (slecht gelezen ) blogje geschreven over de kralen die ik op ijzerdraad geregen heb nadat ik een mooie armband op....pinterest ..gezien had.
Ik heb gelijk ook wat plastic kralen gebruikt die ik van mijn collega gekregen heb om er eentje voor mijn 13 jarig nichtje te maken. Dan ben ik daar ook van af. Ik hou toch meer van glas. Die blijven mooier.


Hier nog een betere foto


En inderdaad, het houdt echt zijn vorm! :-)

2 opmerkingen:

 1. ..leuk, de kimono, mooie kleuren!
  Ik had toch wel graag een foto van jou, in thermo-ondergoed en met oma pantoffels aan, gezien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat thermo ondergoed viel wel mee. Of je nou een zwarte trui en broek draag of thermo ondergoed maakt niet zo heel veel verschil. Ik heb zelfs een keer de postbode ontvangen toen onze zoon niet verteld had dat hij wat besteld had maar die pantoffels....

   Verwijderen