zondag 29 maart 2015

Wie wat bewaart heeft wat II ( geloof ik)

Ik schrijf niet zo vaak meer. Ik doe nog van alles maar ik zit ook regelmatig op te ruien op Facebook over statiegeld en ballonnen ( ik blijf altijd netjes al kan ik dat niet zeggen van de reacties die ik soms krijg wat betreft de ballonnen)
Als je van alles bewaart kom je niet alleen dingen tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had maar ook dingen die je nooit gehad hebt!...Laat ik het even uitleggen mijn zwager heeft jaren geleden een aantal dingen bij ons in de garage gestald toen ze een nieuwe blokhut gekocht hadden en hun tuin lieten ombouwen van een tuin met gras en planten naar een gebied met tegels en een strookje aarde van 50cm breed.
Zo kon het gebeuren dat ik op een dag deze

En deze


mee naar huis toe nam voor onze kleindochter. Er staat ook nog een skelter die van onze zoon geweest is die we aan onze zwager verkocht hebben en nu weer bij ons staat vanwege diezelfde verbouwing. Onze kleindochter is nu nog een beetje te klein ervoor maar hopelijk kan ze er over een paar jaar erop rijden.
De kruiwagen had een likje verf nodig. 
Nou had ik toevallig rode H.amerite verf staan... Trouwe lezers zullen nu in koor roepen," dat is niet waar! Je hebt alleen wit en stand groen want de blauwe is inmiddels op!" En dat klopte tot voor kort maar ik was een beetje voorbarig geweest....Tijdens het rondneuzen in onze garage vond ik een ijzeren pot met banden en oren die perfect zou zijn om planten in te poten voor naast de voordeur. Het leek me leuk om hem groen met rode banden en handvatten te schilderen maar toen ik het tegen manlief zei zei hij," Niks daarvan! Dat is een antieke hectoliter maat en die wilde jij zomaar schilderen?" 
Nou bleek er toen ik goed keek nog een metalen staaf overheen te zitten zodat het niet praktisch is om er plantjes in te zetten en een binnenpot is sowieso onmogelijk
Hier een foto van een Hectoliter maat van het internet afgeplukt. Die van ons is nog groen en een soort oranje


Dus had ik een nieuw potje rode verf staan voor de kruiwagen.
Ik heb eerst de bladders eraf geschrapt


En toen vier! Lagen verf gegeven. Het potje is inmiddels bijna half leeg. Ik was vergeten dat rood slecht dekt :-/ 
Er hadden best wel 5 lagen op gekunt maar ik vond het goed genoeg


Toen ik de laatste keer oppaste op onze kleindochter bleek dat ze het heerlijk vindt om met haar handen in de aarde te wroeten een aangezien haar ouders ook inmiddels een tuin met tegels en een strookje aarde hebben wordt het groot feest als ze hier in de tuin wat kan wroeten of later mee kan met opa naar het " hof" :-)

Ik ben ook nog in de tuin bezig geweest. Er waren viooltjes in de aanbieding ergens dus heb ik de theeplantjes vervangen. Omdat die niet dood waren en alles hier een kans krijgt tot de laaste snik kreeg ik het idee om ze tijdelijk ergens anders onder te brengen. Als ze goed blijven kan ik ze altijd nog in het najaar terug poten in de plantenbakken. Ik heb de dode takjes eraf geknipt en ze verplaatst naar de ......hoe kan het anders..... Kerstafdeling! ;-)


Ik zou ook nog proberen mijn bolchrysant over te houden, weten jullie nog? Volgens Google kon het. Alleen zag het er niet echt zo uit. Ik was bang dat hij verdronken was


Máár diep in het midden zag ik nieuw groen! Misschien sterven ze af en komen ze in het voorjaar weer op? Ik heb alle dode takken weggeknipt en nu ziet hij er zo uit


Ik ben benieuwd...

Ons buurjongetje had afgelopen zomer een botsing gehad met onze bloempot toen hij op zijn skelter reed . Er was een scheur in de pot gekomen..Tijd voor een experiment dus! 
Ik heb hem leeg gehaald en de scheur aan de binnenkant aangesmeerd met tegellijm ( van het mozaïeken )


En de buitenkant met siliconenlijm ( helder, elastisch, bla bla bla)


Oeps, niet alles staat er op zie ik. De zon scheen op mijn scherm en ik kon niet goed zien waar ik een foto van maakte... Nou ja, jullie zien in iedergeval wat. Ik ben benieuwd of het goed blijft.
Het klompje primulas wat spontaan tussen de tomaten was gaan groeien staat nu mooi te bloeien in de mand die manlief bij de buurvrouw uit de kliko geplukt heeft

De schildpad is handgemaakt en gesigneerd in1976. Het is een cadeautje van mijn milieustraat vriend. Hij wist nog dat ik vroeger schildpadden verzamelde. Ik was op zoek naar nieuwe wieltjes voor onder dat chips rekje dat nu bij ons in de schuur staat. We hebben wieltjes van onder een weggegooid computer meubel gesloopt en ze pasten! :-)

Hier nog een paar aanwinsten. Ik heb het opgegeven om minimalist te worden.
Toen we vorige week zaterdag naar de vuilstort gingen om snoeiafval van bij het huis van mijn vader te lossen lag dit in een van de containers!


Vinden jullie hem niet geweldig!? Ik ga hem nog wel beitsen met de witte beits die op hüttekase lijkt maar toch nog bruikbaar is.
Ik heb ook nog een mailtje naar de gemeente gestuurd om te vragen of ze er geen inloop container neer kunnen zetten waar mensen nog bruikbare spullen in kunnen zetten. Dat hebben ze in de gemeente waar mijn dochter woont ook. Je kunt er alles wat nog bruikbaar is in achterlaten en ook meenemen wat je wilt. Ze hebben het doorgestuurd naar een andere afdeling. Het zal me verbazen als ik ooit nog antwoord krijg. Over mijn vraagje over lorren heb ik ook nooit meer iets gehoord ( al stonden er wel een half jaar later containers in de dorpen waar ook lorren in mogen)
Toen we vrijdag weer wat gingen lossen lag er een zinken "vuilnisbakje".Bij de deksel kon ik nét niet bij maar dat is niet erg want ik wil hem als bloempot voor kruiden gebruiken


En tot slot ben ik een dag of 10 geleden weer zwerfvuil wezen rapen. Ik zal de foto niet plaatsen, het zag er allemaal net zo uit als de vorige keren. Veel plastic en blikjes. Toen ik bijna weer thuis was zag ik een spoor met witte plastic bekertjes liggen dat ik volgde ( en opraapte natuurlijk ;-)) het spoor leide tot wat lage bosjes en daarachter lag dit!


En laat ik nou nét de dag daarvoor gedacht hebben," had ik maar een fietsstoeltje voor onze kleindochter" ik wilde met haar bij de lammetjes gaan kijken en heb zelfs de fiets van een kennis geleend die kleine kinderen ( en dus stoeltjes) heeft. Haar achterband bleek lek maar dat is een ander verhaal.
Over een tijdje komt er dus een blogje over nieuwe kussentjes in een fietsstoeltje maken ( of niet als het niet lukt ;-)) ik denk dat hij van een gestolen fiets afgegooid is een andere verklaring heb ik niet.
Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte. Dan ik weer verder met de wereld redden ;-)

10 opmerkingen:

 1. oh geweldig he , als je langs de weg of waar dan ook spullen tegenkomt waar je naar op zoek was. zo vond ik bij een ondergrondse afval container een spiksplinternieuw fruitkistje , die wil mijn dochter straks graag op haar fiets hebben. elders 2 houten tuin rekjes waartegen ik straks mooi mijn doperwtjes kan laten klimmen, een aardewerken tuin haardje waar alleen een kleine scherf af is maar die ik gewoon kan gebruiken en op mijn werk een handig blikje voor de oordopjes van mijn telefoon. een telefoonlader voor mijn telefoon en een voor mijn dochters telefoon ,dit alles lag in een prullenbak maar werkt nog prima en wij vinden het handig om een reservelader te hebben. zo hebben we weer een aantal spulletjes die anders toch wel weer de nodige euros gekost hadden helemaal voor niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toch veel leuker dan naar een winkelcentrum gaan! :-) jij komt ook leuke dingen tegen. Lag dat fruitkistje IN die ondergrondse container en kun je er dan nog bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de week ervoor had ik bij mijn dochter in de wijk nog een leuke houten plantenhanger gevonden die met schroefoogjes opgehangen moest worden, toen ze op haar balkon ging kijken of ze hem bij haar ergens kon ophangen zag ze dat er 2 schroeven in de muur zaten op precies de goede afstand van elkaar , alsof het kastje er voor gemaakt was. vroeger baalde ze vaak van het feit dat ik spullen bij het grof vuil weghaalde ,tegenwoordig is ze er best blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo zie je maar hoe kinderen kunnen veranderen! :-) wat een geluk dat die schroefjes precies klopten! Meestal scheel het een paar mm en gaat het net niet. Wonderlijk hè zulke dingen.

   Verwijderen
 4. ben elke keer weer blij dat we niet klakkeloos alles maar kopen ,maar even de tijd nemen voor we wat aanschaffen , want telkens blijkt maar weer dat sommige dingen gewoon vanzelf op je weg komen, al dan niet gratis of voor heel weinig gr. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor! Kruiwagens zijn altijd in trek bij kinderen, mijn dochter heeft 3 kinderen en 2 kruiwagens............
  Blij dat er geen kind meer in het stoeltje zat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is nu nog een beetje te klein voor het kruiwagentje en het schommelding vindt ze nog eng maar dat zal vast wel veranderen :-)

   Verwijderen
 6. maar kopen ,maar even de tijd nemen voor we wat aanschaffen


  เย็ดสาว

  BeantwoordenVerwijderen