maandag 16 februari 2015

Konijnenhok restauratie en dieven ( waaronder misschien ik....)

Ik begin met het saaiste en eindig met het spannendste.
Enkele jaren geleden hebben we via MP voor €17,50 een mooi hok voor konijn Bullebak gekocht. Alleen is het tijdens een aantal stormen een paar keer omgewaaid en daar is hij niet beter van geworden. Ik moet wel voor nieuwe lezers vermelden dat wij " vrije uitloop"  en graaf konijnen hebben dus het zou best kunnen dat het konijn niet in het hok zat toen het gebeurde.
Bij de laatste storm lag ineens de onderkant van de achterkant eruit. Het was afgescheurd en kon daarom niet terug getimmerd worden. We hebben het een beetje gestut met aluminium stokjes ( vast ergens vanaf gesloopt " voor het geval dat" )


Ik was al een paar keer naar mijn favoriete gratis " winkel" geweest ( de milieustraat) om te kijken of ze een watervast plaatje hadden maar dat was niet zo. Wel lag er een hoofd- en een voeteneind van een grenen bed ( daar had iemand een fantastisch landelijk tuinbankje van kunnen maken) maar dat was te smal. De laatste keer dat ik ging kwam er net een man met laminaat aan! "Oh! " dacht ik" geplastificeerd, niet te zwaar, en op maat te zagen!" Omdat ik op de fiets was heb ik het apart laten zetten, samen met een plastic sleetje voor mijn kleindochter

 
Zo een

Afgelopen zaterdag ging ik het allemaal ophalen met de auto maar het sleetje was er niet meer. Mijn milieustraat vriend dacht dat ik hem gelijk meegenomen had maar er is dus een andere mee vandoor gegaan. Ik vind het niet zo heel erg. Er komt vast een andere op mijn pad en deze was in ieder geval van de verbrandingsdood gered.
Vandaag scheen de zon en gingen manlief en ik in de weer met het laminaat en het hok. Je hoort vaak dat stellen de grootste ruzie hebben als ze samen doe het zelven maar bij ons gaat het er altijd erg harmonieus aan toe! 
We hebben eerst de achterkant eraf gesloopt en toen de achterkant opgemeten en het laminaat op maat gezaagd. Bij de bovenste heeft manlief nog het uitstekende deel afgesneden met een keukenmesje en een hamer


We hadden het hok plat gelegd en hebben alle platen in elkaar geschoven en toen vast geschroefd. Het onderste deel moest maar 5cm breed worden dus daar moest de decoupeerzaag van mijn vader aan te pas komen.
Hier het eindresultaat

 
Aan het dak moet ook nog wat gedaan worden maar dat komt een andere keer wel. De zon was trouwens al snel achter mist verdwenen en uiteindelijk was het nog maar 4,9 graden....

En nu het diefstal gedeelte......
Er stond al een week of vijf een rek op straat bij een schuurtje.... Eerst stond het rechtop te glimmen maar de laatste 2 weken zag ik het steeds roestiger worden en lag het op zijn kant. Géén idee van wie  het was! Misschien was het wel gedumpt... Ik zei het tegen manlief en die zei, " dan neem je het toch mee!" Dat laat ik me geen twee keer zeggen natuurlijk...Ik heb wel gewacht tot het donker was, dat weer wel. Het was wel een heel gesleep! Het is maar net om de hoek maar dat ding was best zwaar. Ik heb het eerst staand gedragen en toen liggend en voor de laatste meters moest manlief helpen. Toen ik het thuis neerzette bleek een wieltje gebroken te zijn! Dat was waarschijnlijk tijdens het " vervoer" gebeurd


Ik heb het inmiddels met twee componentenlijm gelijmd wat ik bij mijn vader gevonden had. Het was tenminste 24 maanden houdbaar en mijn vader is al bijna 4 jaar dood dus wie weet hoe oud die lijm is. Op zijn best kan het 160kg per cm2 verdragen dus ik ben benieuwd..


En anders zaten er nog pootjes bij die we er onder kunnen schroeven.

Hier het rek ( het was een rek voor Lays chips)


Aan de zijkant zitten er allemaal plastic plaatjes met foto's van zakken chips erop. Ik vond het een handig rek om bakken met groente en fruit in te bewaren in de schuur mits ze niet te zwaar zijn.
Ik vroeg me wel af..... Is dit diefstal?.... Heb ik gestolen of een stuk zwerfafval verwijderd..... Ik heb ( nog) geen politieberichten gezien in de krant...

En nu het aller aller spannendste!!
Kijk eens wat ik in de berm vond toen ik vorige week van mijn werk naar huis fietste!

De lade van een kassa in een vuilniszak! Ik heb hem mee naar huis genomen en een mailtje naar de politie gestuurd. Die zijn hem die zelfde avond nog op wezen halen! Terwijl ik alles alleen maar met handschoenen aangeraakt had pakte die agent hem gewoon met zijn blote handen vast! Wat een anticlimax! Geen kwastje met vingerafdrukpoeder gezien!
Ze zeiden wel dat er geen overval zaak was waarbij een kassalade meegenomen was. Zo maak je eens wat mee! :-)

4 opmerkingen:

 1. Het konijnenhok ziet er perfect uit. En met het rek kun je helemaal uitleven. En wbt. de kassa...jij hebt je best gedaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het laminaat goed blijft in de regen. Vandaag was een goede test! En het wieltje brak zodra wij het onder het rek schroefde dus nu hebben wij de pootjes eronder gedaan

   Verwijderen
 2. Oh, wat 'n spannende dingen gebeuren jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen