maandag 23 februari 2015

Piraten cadeautje

Binnenkort wordt een jongetje hier in de buurt zeven jaar oud. Hij is heel creatief en heeft veel fantasie. Eerder heb ik hem een mijter cadeau gedaan en een cape van rood velours omdat hij helemaal bezeten is van Sinterklaas (samen met heksen, de maan en sinds kort piraten).
Het leek mij leuk om iets over piraten cadeau te doen. Ik heb zitten broeden over wat ik hem beste kon geven. Eerst dacht ik aan een eiland van stof met rondom een koord door de rand geregen zodat je de randen bij elkaar kon trekken en een buideltasje kon maken voor poppetjes of iets dergelijks. Maar ik wist niet of het zou werken en ik had ook geen zandkleurige stof dus besloot iets anders te verzinnen.
Ik had ook gedacht aan piraten vinger poppetjes van vilt maar kon geen stevige zwaarden of messen bemachtigen dus ben ik uiteindelijk gezwicht voor doodgewone Playmobiel poppetjes


Daar hoort dus ook een schatkist bij...die moest stevig zijn en geen losse kleine onderdelen bevatten waar zijn zusje van één in kon stikken ( ik zal ook zeggen dat hij ook goed zijn " wapens" uit de buurt van zijn zusje moet houden)
Ik liep weken lang te verzinnen en besloot uiteindelijk dit plastic koffertje te gebruiken ervoor


Er zaten mini stempels in en een klein inkt kussentje en was nog van onze dochter decennia geleden .

Ik heb het papier er uit gehaald en gebruikt als mal


Ik wilde namelijk de binnenkant bekleden met echt ( balsa) hout ( achteraf had ik beter wat " hout" uit kunnen printen en er in kunnen plakken maar dat is achteraf)


Ik heb het hout gebeitst en omdat het toen nog steeds meer op karton leek dan op hout heb ik er met een permanent marker nerven op getekend


Hier het eindresultaat dicht

En open

En nu het schat...

Om niet heel de kist te hoeven vullen heb ik wat gebruikt om hem gedeeltelijk voor te vullen


Dit was een soort klei waar je labels van kan maken of drijf figuurtjes en allerlei andere dingen. Ik had een stukje gekregen van mijn achterbuurvrouw om te proberen alleen was het hard geworden voordat ik er wat mee gedaan had...máár ik had het ( nog) niet weggegooid!

Toen heb ik allemaal "juwelen" opgezocht en er op geplakt met heel veel hobbylijm


Het leek me leuk om een soort piraten pakket er van te maken en bedacht dat ik nog een zwart rugtasje had dat ik van een collega gekregen heb toen zij mij haar al haar kralen voorraad gegeven heeft

Ik bedacht dat ik al het roze zou kunnen bedekken! Eerst het tasje wat strijken.......niet doen! Is niet handig! Het smelt! 

Maar daar vinden we wel wat op

Ik heb op patroonpapier een schip getekend dat over de afbeelding heen paste en toen de onderdelen uitgeknipt en op vliezofix gestreken ( met mijn inmiddels schoongemaakte strijkbout ;-))


Daarna heb ik de stukken stof voorzichtig op de tas gestreken zonder de tas zelf aan te raken!  Ik heb de delen daarna nog wel met steekjes rondom vastgenaaid.


Met vilt heb ik raampjes gemaakt en een mast en natuurlijk een piratenvlag die ik maar aan één kant vast genaaid heb zodat hij uitsteekt


Om de gaten te herstellen die ik op drie plekken(!) gemaakt heb, heb ik aan de binnenkant een stukje zwart plakplastic geplakt ( natuurlijk ;-)) en dat met een paar steekjes vast gezet. Je ziet er haast niks meer van.
Zaterdag krijgt hij het. Ik ben heel benieuwd wat hij er van vindt!
8 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat mooi gemaakt!!!! Dit moet wel een succes worden. Echt super en vooral als het aan het kind besteed is.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft PDD NOS ( volgens de deskundigen) dus als hij ergens enthousiast over is is hij dat ook ECHT! :-) In die mijter heb ik uiteindelijk een voering moeten maken omdat het schuimrubber uit elkaar viel door het vele dragen :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Net als die hoop juwelen bij de fata morgana bij de Efteling. Ik denk dat ik me onbewust heb laten inspireren ;-)

   Verwijderen
 3. Ook al zo creatief bedacht en een uniek kado. Leuk joh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel :-) Ik kan niet wachten om het te geven. Ik beleef er net zoveel plezier aan als hij denk ik. Op deze leeftijd kun je er nog mee wegkomen. Over 10 jaar niet meer denk ik ;-)

   Verwijderen
 4. Wat leuk! Ik probeer ook altijd een kado iets 'persoonlijks' mee te geven. Tegenwoordig vragen de meeste kinderen in mijn omgeving geld (ze zijn allemaal tussen de 12 en 15) en ik vul een glas of mok (van de kringloop) met muntdrop en munten van €0,50 (in folie) . Op het glas of de mok verf ik dan met glasverf hun naam of de naam van hun favoriete popgroep of zanger m/v. Inpakken in zuinig bewaard doorzichtig folie en dichtstrikken met een lintje in bijpassende kleur. Niet zo origineel als jouw present maar het wordt in dank aanvaard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee! Mijn neefjes en nichtje zijn 12-17 jr. Ik geeft altijd heel saai geld in een envelop. Ik denk dat ik dit ook ga doen. Een beetje kort dag voor mijn nichtje die haar verjaardag zondag viert maar er volgen er hoop ik nog veel meer.

   Verwijderen