woensdag 4 februari 2015

Nog een I pod tasje

Lang geleden heb ik over mijn handige, zelfgemaakte I pod tasje verteld en hoe ik die om had tijdens het wieden of luieren en dat hij daar veilig in opgeborgen zat
Dit is hem


Ik heb hem toen der tijd vrij neutraal gehouden met weinig uitstekende delen zodat hij nergens aan zou blijven hangen en hij overal bij zou passen.
In dat tasje zitten ook mijn oordopjes in hun handige tandenflosdoosje haspel


Ondanks dat we een vol huis hebben heeft alles een vaste plek en weet ik de meeste dingen snel te vinden. Alleen..... Ik kan al een paar maanden mijn tasje niet meer vinden. Ik heb op alle logische plekken meerdere malen gekeken maar ben hem niet tegen gekomen! 
Ondertussen was het toch geen weer om te wieden en had ik nog een klein stoffen tasje maar deze had ik verstevigd om te beschermen tegen stoten etc. En ik miste hem toch echt! 
Toen ik een of ander wachtwoord moest opzoeken kwam ik in het bureau dit hoesje tegen


Ik had hem gemaakt voor de camera van onze dochter. Ik had kussens gemaakt van deze stof en heb toen met een laag fiberfill ertussen dit hoesje gemaakt.
Hier kan ik een tasje van maken dacht ik! Die camera wordt toch niet meer gebruikt!
Ik wilde experimenteren met vloekende kleuren en bling bling. Neutraal zou deze zeker niet worden.

Ik heb mijn pallieten tevoorschijn gehaald en heb onderstaande kleuren gekozen


5 uur later zag het er zo uit ( ik heb nog andere dingen tussendoor gedaan)


Ik besloot het maar bij het klepje te houden. Less is more zeggen ze toch? Al denk ik niet dat dat geldt voor met elkaar vloekende lovertjes ;-)

De volgende ochtend heb ik wat opgezocht om er aan te hangen


Ik had een glazen roos ( leek me een beetje gevaarlijk i.v.m. stoten) een plastic pegel en een oorbel waarvan ik de andere ooit kwijt was geraakt tijdens een wandeling bij windkracht zeven.
Ik besloot de oorbel te gebruiken maar toen ik hem er stevig aangenaaid had vond ik hem er toch niet bij passen en heb ik hem weer verwijderd.

Onderstaande dingen leken me beter


Ik heb het een en het ander gecombineerd. De broche viel af vanwege de plek van de speld die ik er niet af wilde slopen

O ja, onderste dingetje zat verkeerd om! Die heb ik dus weer los gemaakt en omgedraaid.

Toen heb ik bij de doe het zelf winkel simplexhaken gekocht ( stond op het zakje ) en wat ketting


Die haakjes heb ik d.m.v. een stukje lint aan de binnenkant van het tasje genaaid.
Je hoeft er niet persé haakjes aan te doen maar ik heb het wel gedaan zodat ik het tasje uit kan doen zonder eerst de lagen kleding die ik er bovenop draag uit te trekken.


Hier het eindresultaat


Niet neutraal, niet haakproof maar wel grappig. Ik heb me lekker uit kunnen leven. 
Hopelijk vind ik die andere nu ik deze gemaakt heb!

Ik heb ook nog oordopjes van zoonlief gehad. Hij had ze gekregen maar vond ze niet mannelijk genoeg


Alleen zitten ze niet lekker. De appels zitten klem in mijn oorschelp. Testen ze zo'n ontwerp niet uit voor ze het op de markt brengen? 

Tot slot... Mijn tafeltje is af! 

Hier de vóór foto

 
 
En hier de na foto


En het boven aanzicht


Ik vind hem aardig geslaagd! :-) ik ga nog wel een stukje doorzichtig plakplastic plakken op de delen van de poten die de grond raken. Ik ga hem buiten neer zetten en vorige keer heeft dat ook goed geholpen tegen het afslijten van de verf ( en dus grotere kans op roest).

7 opmerkingen:

 1. Ziet er leuk uit, het tasje! Volgens mij vloeken kleuren niet(meer)!
  Tafeltje is ook goed gelukt! Zul je vast veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt. Ik heb het idee dat de " regels" niet meer gelden. Ik moet nog altijd aan mijn moeder denken toen ik een groen broekje en een blauw truitje aan had. Ze zei dat het niet kon maar kon niet uitleggen waarom. Zo was het nou eenmaal :-)

   Verwijderen
  2. Wat goed gelukt weer. Eind jaren 70 had ik een trui ontworpen met knalroze, rood en blauw. Dat was toen heel trendy vloekende kleuren.

   Verwijderen
  3. als je op Pinterest "Boho" intoetst dan zie je niet anders! Ik vind het erg leuk maar ook moeilijk ( pietlut als ik ben) Je kunt ook afchuwelijke combinaties met kleuren maken

   Verwijderen
  4. Weer helemaal geweldig. Heel goed bezig :-).

   Verwijderen
 2. gelukkig is goede smaak voor iedereen anders, want wat zou de wereld saai zijn als we allemaal hetzelfde mooi vinden. belangrijker vind ik het dat jij kunt combineren wat voor jou werkt. leuke dingen weer die je gemaakt hebt,niet allemaal mijn smaak ,maar ja ik hoef er niet mee te leven. creatief is het in ieder geval wel. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is ook niet helemaal mijn smaak hoor ;-) Ik had er eerst ook vilt bij gepakt om te gebruiken maar ik dacht," laat ik eens helemaal los gaan en iets " over the top" maken maar ik vind hem wel grappig :-)

   Verwijderen