donderdag 29 januari 2015

Diversen

Dit wordt een babbelblogje....
Ik had gehoopt een fantastische tip met jullie te kunnen delen. Ik heb zelfs een foto reportage gemaakt maar bij het uittesten vond ik hem helemaal niet zo fantastisch.
Ik had gelezen dat een mengsel van 2 delen azijn en 1 deel water in een spuitfles een supersnel auto ruiten ontdooi middel is. Vorige week had ik eindelijk de kans om het uit te testen. Ik had zelfs de helft van de ruit maar ingespoten zodat ik een " contole" stuk had en echt goed kon vergelijken dus ik heb het echt wetenschappelijk aangepakt!  De ingespoten helft leek op slag doorzichtiger maar het ijs zat er gewoon nog. Het was wel zo dat als je met de krabber ging krabben je geen witte ijsresten op de ruiten meer ziet. Het is dan meer " prut". Bij het krabben ging het op allebei de plekken even makkelijk/ moeilijk. Ik heb het even in laten werken en het was geen dikke ijslaag. Ik weet niet of één van jullie er andere ervaringen mee heeft?
En dan twee bijzonder dingen


Een ijspegel die naar boven groeit. Er staat niets boven wat er in kan druipen en we hebben het ook niet in scene gezet. Urine uit een vliegtuig? Dacht ik nog even maar ik weet niet of ze dat nog steeds doen...ik vond het bijzonder
Ik heb ook nog mijn lades in de keuken schoongemaakt en zelfs wat dingen weggedaan,waaronder dit

Het is van die koffie "melk" poeder. Het was maar 4 jaar over de datum maar er was iets vreemds mee gebeurd! Het was 1 grote gladde betonmassa geworden! Het was zo hard geworden dat ik de pot met lepeltje en al weg moest gooien. Toen ik hem er uit probeerde te trekken verboog hij zelfs! Het is niet zo dat ik 4 jaar mijn la niet schoongemaakt heb hoor maar ik zette elke keer die pot terug zonder erin te kijken. Eigelijk had ik ermee moeten experimenteren, misschien kokend water er op gooien en kijken wat ermee gebeurt. Wie weet heb ik zomaar een geweldige uitvinding weggegooid bedenk ik net! We zullen het nooit weten. Nou ja, misschien maar beter zo anders moet ik weer octrooi gaan aanvragen etc.

Ik heb het kruiwagentje en sleedje dat de opa van manlief voor hem gemaakt heeft schoongemaakt, ontwormt en een ere plekje gegeven in onze slaapkamer.

De foto os wat donker
De 2 bierflesjes zijn een styling accent van manlief. Daar schijnt iets bijzonders mee te zijn. Het laatste Heineken flesje voordat ze de vorm veranderd hebben, zoiets...
Ik ben ook npg bezig geweest met de andere vondsten op de schuurzolder.


Ik heb deze twee schoongemaakt. Dit is de vóór foto ( de na foto ziet er niet veel anders uit)  wilde eigenlijk kijken of ik er een liefhebber voor kon vinden maar manlief wilde ze niet wegdoen ( ja, die man die zegt," we huren een container en gooien alles weg")
Gisteren vroeg er iemand op de Tekoop FB site naar oude racefietsen, laat er nou eentje op zolder staan uit de eind jaren '70!


Die is dus ook weg! Wij blij, zij blij. Een jongen die erbij was vroeg zelfs of we er nog meer hadden! Ze gaan hem opknappen, leuk hè!
Wij hebben nog veel meer oude interessante dingen. In onze garage liggen er nog hele grote ronde landbouw zeven en we hebben nog 2 grote houten graan scheppen. Ze zouden perfect staan aan de muur van een grote oude boerderij én we hebben ook nog hele grote oude wilgetenen manden staan. Ik weet zeker dat ik er iemand blij mee zou kunnen maken en er zelfs misschien wat geld ervoor zou kunnen krijgen maar ik denk niet dat manlief mee zal werken ondanks wat hij beweert.

Hier nog een vóór foto van het tafeltje dat ik ga mozaieken


Binnenkort komt de na foto want ik heb hem al voor 4/6 ( schat ik) af. Ik heb hem eerst geverfd. De metalen poten met de witte H.amerite die we ooit voor de roestplekken van drie auto's geleden gekocht hebben en nooit gebruikt hebben en het blad met witte beits uit de schuur bij het huis van mijn vader.
Ik schrok wel toen ik de pot open maakte! Het waren allemaal grote klonten. Ik denk dat dat nou gebeurt als verf of beits bevriest. Omdat ik iets ging schilderen wat niet perfect hoefde te worden besloot ik het toch te proberen. Ik heb onder het roeren een paar flinke porties terpentine toegevoegd en een tijd later leek de beits de consistentie van hüttekase te hebben.
Toen ik ging schilderen was ik aangenaam verbaasd, de klontjes verdwenen bij het opsmeren! Drogen ging niet zo goed bij een temperatuur van 0 graden dus uiteindelijk heb ik hem in huis boven neer gezet en nu ben ik er dus aan bezig. Ik heb heel de maand vrij gehad dus de kans om van alles te ondernemen.

Van het glazen bolletje dat ik op ga hangen heb ik voorlopig een lampje gemaakt


Eerst zo
Met een snoer kerstlichtjes op een bedje glazen nuggets in een vaas
En toen bedacht ik dat er nog een fitting in de schuur bij het huis van mijn vader lag! 
Manlief heeft er een snoer aan gemaakt en dan krijg je dit!


Ik heb hem wel op een verhoging gezet zodat je hem buiten beter kunt zien ( ja ja, alles voor de buitenwereld ;-))
Áls wij een apparaat weggooien knippen we vaak het snoer er af. Dat kun je dan weer voor zoiets gebruiken óf gebruiken om een verlengsnoer te maken


Erg veel verlengt deze niet maar je moet maar nét een stukje tekort komen...

Tot slot heb ik ook nog zwerfvuil geraapt in dicht begroeide struiken. Dat was een heel avontuur! Ik ben zelfs bijna verdwaald! Aan elke tak bleef ik hangen met mijn haar, jas, grijper, vuilniszak of oog. Na drie uur had ik het schoon

Ik heb zelfs nog een verkeersbord gescoord! ( de helm was van een andere keer, het groene varken ook)
Ik heb ook nog de basisschool hier benaderd of ik er een bak mocht zetten voor plastic zwerfvuil flesjes. Peter Smith wil er een beeld mee maken en dat neerzetten in Rio tijdens de olympische spelen om aandacht te vragen voor het plastic dat wij binnenkort (of nu al) gaan eten.
Hier kun je er meer over lezen. Misschien kun jij ook zo'n bak beheren! Hij wil er in elk dorp of stad eentje hebben staan maar zag dat het er nu nog minder dan <10 waren dus hij kan nog wel wat hulp gebruiken. Het gaat om de maand maart.
Hier kun je er meer over lezen.
http://plasticmadonna.com/nl/

Nou, dat was het weer zo'n beetje. Ik ben helemaal bij gebabbeld geloof ik.

5 opmerkingen:

 1. Wat weer een leuk verhaal. Kokend water bij de keiharde melkpoeder heeft geen nut.Het blijft kei en keihard :-) En je lamp vind ik helemaal TOP.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je er ook ervaring mee? Wat denk je, is het dé uitvinding van 2015? ;-)

   Verwijderen
  2. Ja, ik heb er ook ervaring mee :-) en nee, ik denk niet dat het DE uitvinding van 2015 wordt hahaha. Ik heb de melkpoeder zelfs dagen laten weken. Het bleef gewoon kei en keihard :-)

   Verwijderen
 2. misschien handig als je een klein beetje cement nodig hebt ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is alleen jammer dat het vier jaar duurt eer het hard is :-)

   Verwijderen