zondag 4 januari 2015

Het wikkelarmband avontuur.....

Zoals jullie weten verkwansel ik vele uren van mijn leven op Pinterest. Ik heb ontdekt dat je eigenlijk helemaal geen abonnement nodig heb op woon- of hobby tijdschriften omdat er op het internet zoveel leuke foto's zijn om bij weg te dromen en over te kwijlen!
Zo kwam ik laatst deze tegen


Ik heb hem gepind, zoals dat heet en omdat het gisteren druilerig weer was besloot ik om ook zoiets te maken. 
In gedachten bekeek ik wat ik allemaal had om er voor te gebruiken en heb het toen bij elkaar gezocht


De koperen kraaltjes kwam ik tegen toen ik aan het zoeken was naar spullen voor mijn mozaiek hanger. Ik wist niet eens ( meer) dat ik ze had! Ik heb ze zeker nooit gekocht maar waarschijnlijk gekregen of anders zaten ze aan een rommelmarkt ketting en heb ik alleen de andere kralen gebruikt. Zo zie je maar. Het is handig om af en toe te kijken wat je allemaal hebt. Tenzij je heel minimalistisch leeft kom je altijd iets onverwachts tegen.
In het doosje zaten ook wat koperkleurige kraaltjes en ik had wat powerbead armbandjes en nog wat ijzerdraad liggen. Ik kon van start gaan! Wonder boven wonder pastte alles wat ik wilde gebruiken op het draad. Het ging nét wel! ( in tegenstelling tot nét niet wat meestal het geval is.)


Ik heb alles op het draad geregen en aan de uiteinden het ijzerdraad dicht gebogen met een hartje eraan.
Nu was het alleen een kwestie van rondbuigen tot pols dikte


Ziet er leuk uit hé? :-)

Nu alleen nog even omdoen...........

???........niet echt wat ik in gedachte had.........

Het ijzerdraad wat ik gebruikt had was duidelijk geen memorywire óf het was zo oud dat het inmiddels Alzheimers gekregen had.......

Dan maar een sluiting eraan maken en zo op zijn plek houden


Maar toen was het toch nog te groot


Dus, toen wat kraaltjes eraf gehaald en wat ijzerdraad er vanaf geknipt


Ik was nóg niet echt enthousiast. De belletjes die ik er aan gehangen had rinkelden ook niet, ze bewogen zelfs niet! Daar zou nog een oogje tussen moeten zodat ze vrijspel hadden.

Al met al heb ik dus ook die middag verkwanseld máár ik heb wat geleerd ijzerdraad is niet hetzelfde als memory wire.
Ik heb inmiddels een site gevonden waar je het kunt kopen maar ik ga eerst kijken in de hobbyzaak in de woonplaats van onze dochter. Daar kom ik later deze maand om op te passen op onze kleindochter. Dat duurt nog wel een paar weken maar het is altijd leuk als je je nog ergens op kunt verheugen. In een tijd waar alles moet kunnen en het liefst direct is er weinig plaats meer voor voorpret én bij het bezit houdt de begeerte op dus kan ik nog even verlangen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten