woensdag 31 december 2014

Mozaiek hanger

Terwijl ik mijn schaal aan het mozaieken was groeide er een ideetje. Misschien zou ik ook een hanger kunnen maken van kleine stukjes. Op P.interest kwam ik op het idee om er ook kraaltjes in te verwerken na het zien van deze afbeelding


Dan zou ik de kraaltjes van te voren kunnen rijgen zodat alles mooi één lijn volgde en niet schots en scheef erin zou komen te liggen. 
Later kreeg ik weer het idee om een libelle van kraaltjes erin te verwerken. Meestal als er iets " ontworpen" moet worden begin ik er niet gelijk aan want meestal wordt het na wat overpeinzingen heel anders. Ik had ook bedacht dat ik de kralen op dun ijzerdraad zou rijgen i.p.v. nylon draad omdat er wel eens na het voegen met aceton overheen gepoetst wordt om eventuele resten siliconen van het vastplakken te verwijderen en ik me voor kan stellen dat het nylon zomaar zou kunnen wegsmelten als het contact maakt met aceton ( ik weet niet of dit inderdaad zo is)
Ik had zelfs bedacht welke basis ik voor de hanger zou gaan gebruiken


De deksel van dit doosje ( er hadden kralen in gezeten) de reden was dat het licht er mooi doorheen zou schijnen ( of als ik hem op had mijn huid)


Ik ben toen begonnen met het rijgen van de vleugels. Ik heb er ooit een aparte blog over geschreven. Als iemand die wil lezen wil ik hem wel opzoeken en de link plaatsen maar om nou honderden blogs na te zoeken terwijl niemand belangstelling heeft gaat me te ver. 
Hier een paar foto's

 Enzovoorts enzovoorts
Ik doe het op het oog en heb geen bepaald patroon deze keer


Ik had de vleugels en het lijfje in de deksel geplakt maar ze lagen veel te diep! Toen heb ik er een extra laagje siliconen onder gedaan maar bedacht dat ik dat ook met alle mozaiek stukjes zou moeten gaan doen. Dat zou een geweldige knoeiboel gaan worden! 
Tijd voor plan B ik heb alles eruit getrokken en de extra siliconene verwijderd en ben gaan verzinnen wat ik nog meer als basis zou kunnen gebruiken................
Een oude poederdoos! Ik heb hem gelukkig 20 jaar geleden niet weggegooid en er zaten nu kraaltjes in.


Ik heb hem in heet water gelegd en een tijdje later voorzichtig(!) met met een dun mesje het metalen gedeelte uit het plastic doosje gepeuterd. Deze basis was een stuk minder diep. Ik bewaar eigenlijk altijd die metalen stukjes van oogschaduw en rouge verpakkingen. Vierkante en rechthoekige vormen maken leuke bakblikken voor een poppenhuis.


Ik heb toen alle onderdelen in dit blikje geplakt

En later aangevuld met mozaiek stukjesZo zag het er uit toen alles op zijn plaats zat.

Ik was een beetje huiverig voor het voegen. Ik was bang dat de onderste kraaltjes, die kleiner waren, in het voegsel zouden verdrinken ( wat ook gebeurde.....)


Het ziet er nu uit als een vieze smeerboel maar in het echt valt het wel mee hoor. De foto doet hem geen recht. Op de blauwe steentjed zit er ook een iridiserende gloed.
Oplettende lezers denken nu," er zit een oogje aan! Hoe heeft ze dat gedaan?" 


Nou, ik heb met siliconenlijm een metalen ringetje uit de doe het zelf zaak ( of in mijn geval uit de rommel lade) erachter geplakt en daar een ringetje uit de kralenwinkel omheen gebogen

 
Ik heb hem gisteren de hele dag aan gehad en ga dat vandaag weer doen.

Misschien denk je nu," allemaal mooi en wel maar ik heb geen mozaiek steentjes en geen voegsel!" ...Nou ik had bedacht dat je ook gewoon kralen erin kon plakken en het zo laten! Je kunt een hele lange sliert maken en dan oprollen in de basis. Je zou de kleuren van licht naar donker kunnen laten gaan ( of andersom) of je zou de kleuren van de regenboog , of chakra kleuren ( is hetzelfde maar klinkt spiritueler ;-)) kunnen nemen maar dan zou je wel een beetje moeten berekenen welke lengte je per kleur moet gebruiken of voor elke kleur een aparte streng maken en ze er telkens los inleggen zodat je kunt zien of er nog wat bij of af moet. Je kunt ook figuren maken en die er in leggen al krijg je dan geen aaneengesloten stuk maar dan kun je er weer losse kralen tussen proppen.

De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Nou weet ik niet hoe mijn huid zal reageren op het metaal waar het blikje van gemaakt is. Ik heb zelf geen last van contact eczeem maar anderen wel. Ik had bedacht dat je dan wat blanke nagellak op de achterkant zou kunnen smeren of een stukje textiel zou kunnen plakken of leer o.i.d.

Je hebt ook van die ovale vormpjes die samen in een doosje zitten of kleinere vierkante. Dan zou je er een paar kunnen maken en een rijtje ervan kunnen bevestigen ergens aan.

Ik zal meer makeup moeten gaan dragen! ;-)

O ja, vergeet ik bijna mijn schaal te laten zien! Ik vind hem geweldig! ( zei ze bescheiden ;-))


9 opmerkingen:

 1. wow , wat een mooie dingen maak je , helaas heb ik er het geduld niet voor. maar het geeft vaak wel weer inspiratie vanwege het hergebruik van materialen wat je laat zien. ik wens je een creatief en duurzaam 2015 toe. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gisteren nagedacht over geduld toen een buurvrouw hetzelfde zei over mijn schaal. Ik denk dat als je iets graag doet je geen geduld op hoef te brengen. Geduld heb je meer nodig als je iets wat je tegenstaat moet volbrengen. Mij hoef je geen puzzel van 1500 stukjes voor mijn neus te zetten. Daar begin ik niet aan laat staan dat ik hem af krijg terwijl er mensen zijn die het heerlijk vinden om te doen en weer geen " geduld" hebben om een trui te breien.
   Ik wens jou ook een fijn 2015 en wil je bedanken voor al je leuke reacties :-)

   Verwijderen
 2. Nee hoor; je hebt gelijk; hij is prachtig! En uniek; daardoor nog prachtiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zitten heel wat uurtjes werk in. Wat me opvalt als ik op Etsy kijk is de prijzen. Ten opzichte van de hoeveelheid werk die er in zit vind ik het erg weinig ( tenzij je derde wereld lonen als maatstaaf neemt) Myra mijn mozaiek juf die op de kunstmarkt zat zei dat ze blij was dat ze weinig verkocht had. Ze kon alleen maar denken dat ze anders haar voorraad voorbeelden weer aan moest vullen :-) ze haalde maar net haar materialen eruit. Ik denk dat ze er meer zat om haar cursussen te promoten.

   Verwijderen
 3. ...mooi!! Je zou als basis voor hangers en andere sieraden alpaca kunnen gebruiken. Kost haast niks en wordt veel gebruikt voor bijous.
  De schaal vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het handige van zo'n makeup dingetje dat ze zo'n opstaande rand hebben. Dan lijkt het net echt. Ik heb even zitten kijken en ke kunt van die bakjes kopen maar degene die ik kon vinden waren, voor mij, aan de kleine kant.

   Verwijderen
  2. Beide super mooi geworden.

   Verwijderen
  3. Dankjewel :-) Ik heb de hanger al veel aangehad. Meer dan ik verwacht had.

   Verwijderen
 4. Thank you for sharing valuable information nice post,I enjoyed reading this post.

  แตกใน xxx

  BeantwoordenVerwijderen