dinsdag 2 december 2014

Textiel cadeau persoonlijk maken

In huize Lekkerhandig zijn wij een grote fan van warmwater zakken en kruiken. Keer op keer ben ik reuze verbaasd als ik hoor dat mensen er geen een hebben.
Toen ik begon met deze blog heb ik al eens een foto laten zien van een kruikzak met naam maar ik had toen geen stap voor stap verslag om te laten zien
Zoonlief heeft een nieuwe vriendin. Ze is een koukleum maar heeft geen kruik! Toen we aan het verzinnen waren over Sinterklaas cadeau's voor haar vroeg zoonlief of ik een kruikzak met naam zou willen maken net als ik voor zijn vorige vriendin gedaan heb.

Mijn vingertoppen zijn genezen dus vandaag ben ik aan de slag gegaan.
Deze methode kun je voor allerlei dingen gebruiken. Denk ook aan sjaals, truien, tassen.

Ik heb deze voor haar gekocht


Toen heb ik in het computerprogramma Word een lettertype en groote uitgezocht en de letters op contour gezet om inkt uit te sparen.

Gelukkig heet ze Debby en geen Esmeralda of Gwendolynne


Daarna heb ik het stukje met de naam uitgeknipt en op de kruik gespeld


Toen veranderde ik van gedachte want zo laag valt het niet mee om in een zak te borduren en heb ik hem hoger vast gespeld


Hopelijk heeft ze niet veel verstand van compositie en zegt ze niet" het zou leuker geweest zijn als mijn naam er lager op stond....."

Vorige keer heb ik het eerst met gewoon garen gedaan en later met borduurgaren maar deze keer dacht ik ," misschien kan ik het gelijk met borduurgaren doen. Het scheelt een hoop werk!"


Met kleine stiksteekjes naai je over de lijnen van de letters


Daarna trek je heel voorzichtig het papier rondom weg


En daarna het papier uit de binnenkant van de letters. Neem de tijd en doe het voorzichtig. Het is niet de bedoeling om de steekjes uit te rekken 


Hier het eindresultaat.


Je zou natuurlijk de letters ook op kunnen vullen of er nog andere afbeeldingen ernaast over kunnen brengen maar ik was een beetje lui.

Ik hoop dat ze hem zal gebruiken want er gaat niets boven een heerlijke kruik omhelzen als je het koud hebt! :-)

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik hoop niet dat je steeds voor weer een andere vriendin aan de slag moet 😉😉😉😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak er liever 10 en dat de laatste " de ware" is dan dat hij denkt," laat ik deze maar houden anders moet mijn moeder alwéér een nieuwe maken" ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk zeg!! Slim gedaan zo met dat papier, daar was ik nooit op gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig. Ik dacht al," ik hoop maar dat niet iedereen dit al weet!"

   Verwijderen
 3. weer super handige tip en aangezien mijn dochter naast koukleum ook kruiken fan is ga ik er voor haar ook een maken, dus bedankt want ik wilde ook iets doen met haar naam en was me aan het afvragen hoe ik die er mooi op kreeg, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even nog een tip; kies een beetje brede letters waarvan de lijnen een beetje parallel lopen. Laat je nog weten hoe het afloopt? succes! :-)

   Verwijderen
  2. Goed idee; de vriend van mijn dochter is ook een koukleum.

   Verwijderen