dinsdag 9 december 2014

Wegwerpplanten en glamourfoto's spiegel

Ik heb een paar planten in huis en daar doe ik járen mee ondanks dat ik ze eigenlijk slecht verzorg. Daar heb ik het al eerder over gehad.
Ik weet het niet zeker maar ik heb het idee dat veel mensen regelmatig andere planten kopen, zelfs al zijn de gene die ze hebben niet dood.
Zo was ik laatst bij een buurvrouw die leuke vetplantjes met bloemetjes gekocht had. De zogenaamde Kalanchoe.Hier een afbeelding maar zij had leuke paarse

De keer daarna dat ik er was zei ze," ik weet niet wat ik verkeerd doe maar alle bloemetjes gaan dood!" Ik heb toen uitgelegd dat ze uitgebloeid waren en dat het niet aan de verzorging lag en dat ze na een jaar wel weer zouden gaan bloeien. Ik vraag me alleen af of ze ze over een jaar nog heeft. Ze keek erg bedenkelijk toen ik het vertelde....

Een paar maanden voordat mijn vader overleed kreeg ik de opdracht om een kamer Azalia te kopen.
Dat heb ik gedaan. Toen hij overleed had ik het hart niet om hem weg te gooien ( even voor alle duidelijkheid, ik het heb over de plant....) Hij was uitgebloeid maar niet dood dus heb ik hem buiten met pot en al in een schaduwrijk plekje gezet ( in de volle zon wordt het hier soms 60 graden Celsius! ) en als het kouder wordt gaat hij naar binnen. Er zitten haast geen blaadjes meer aan maar bloemen des te meer! Ondanks alle verwaarlozing bloeit 3 1/2 jaar later hij prachtig! 


Sorry, ik geloof dat er een vetvlek op de lens zit.

Onze recycle kerstboom doet het ook goed! Vorig jaar moest manlief de top eruit knippen omdat er schimmel in zat en moest ik een prothese bevestigen zodat het nog wat leek maar dat hoeft dit jaar misschien niet eens! 


Even voor nieuwe lezers...ik heb hem met pot en al ingegraven. In die pot heb ik een heleboel gaatjes geboord en gedurende het jaar gooien we regelmatig een gieter water erbij. Volgende week staat hij voor de derde keer bij ons binnen! Als dat niet consuminderen en milieuvriendelijk is dan weet ik het niet meer! :-) wel slecht voor het " aantrekken" van de economie maar daar moeten anderen maar voor zorgen. Ik vind het sowieso absurd dat  economieën maar moet blijven groeien. Ik vind dat je moet gaan voor kwaliteit dan heb je minder vaak wat nodig en hoef je minder lang te werken en heb je een beter kwaliteit van leven maar dat is een heel ander onderwerp....

Hier een foto van mijn gember plantage


Nu krabben trouwe lezers zich vast achter hun oren.... Dat waren toch lange sprieten!?.. Ja, dat klopt...Ik had gelezen dat de gemberplant afsterft tijdens de winter.. Dat is gebeurd ( of ik heb hem te weinig water gegeven) er staken nog bruine sprieten uit de aarde en manlief vond het armoedig staan, wat zou de nieuwe vriendin van onze zoon er wel niet van denken? De volgende dag waren de bruine sprieten weg! Manlief had ze " gesnoeid". Ik heb dus tijdens de rust periode ( of die eeuwig zal duren moeten we nog even afwachten) een nep plant aangebracht. Mooi hè! :-) dat kun je ook doen met uitgebloeide orchideeën. Stop er een zijde orchidee bloem in tot de echte weer gaat bloeien.
Van mijn verjaardag's geld heb ik september een bolcrysant gekocht. Die is inmiddels uitgebloeid. Ik vroeg me af of het éénjarigen waren. Ik heb gegoogled en wat denk je! Ze kunnen zelfs matige vorst verdragen en het volgende jaar bloeien ze gewoon opnieuw! 


Drie keer raden wat ik hiermee ga doen! Ik ga alle uitgebloeide bloemetjes eruit knippen en dan wordt het net een buxusbolletje ( met een andere bladvorm) Ik ben benieuwd...

En nu mijn spiegel. Hij weegt ruim 9 kg! Hij kan bijna aan de muur. Ik moet nog een paar voorbereidingen treffen. Maar kan wel alvast foto's  laten zien


En wat close-ups 


Dit vond ik voor het voegen de lelijkste libelle en na het voegen de mooiste!


En hier de andere twee. 
O ja, ik wordt weer oma! ( als alles goed gaat) de bevruchting is nog maar net achter de rug dus het kan nog alle kanten opgaan maar ze heeft het alvast maar verteld omdat tijdens de Sinterklaasdagen iedereen bij elkaar was. We wachten af....

10 opmerkingen:

 1. Allereerst van harte gefeliciteerd met het feit dat je weer oma wordt. Lijkt me heel erg leuk maar mijn dochter en haar vriend hebben het nog niet zover :-) Je spiegel vind ik helemaal TOP. Geweldig mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heel erg leuk om een kleinkind te hebben. Het was mij al door diverse mensen verteld en het is waar. Ik ben niet eens zo heel dol op kinderen. Alleen diegene die ik goed ken maar van je kleinkind hou je direct. Heel vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi is dat Lekkerhandig, hoe je die kleinkindliefde omschrijft. En je spiegel is prachtig geworden.
  Ja, je hebt een nieuwe hobby denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje. Ik heb het wel terug moeten lezen om te zien wat er mooi aan was ;-)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd! Die spiegel is idd mooi! Grappig met die lamp er in gefotografeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie spiegel, knap gedaan! Leuk, weer oma worden. Mijn 3 kleinkinderen wonen helaas aan de amdere kant van de wereld maar via Facetime en Facebook kunnen we ze goed volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel blij dat ze naar 16,8 km van ons vandaan wonen :-) mijn eigen grootouders zag ik 9 jaar lang maar 1-2x per jaar maar dan was het groot feest. Toen had je alleen post en ( dure) telefoon. De tijden zijn veranderd! Waar wonen ze?

   Verwijderen
 6. Knap gemaakt die spiegel, heel mooi.
  Gefeliciteerd met het nieuwe kleinkind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al minstens 5 nieuwe mozaiek projecten bedacht. Wat het kleinkind betreft moeten we natuurlijk eerst afwachten tot de gevaarlijkste tijd voorbij is. Er kan nog van alles mis gaan.

   Verwijderen