vrijdag 9 januari 2015

Voornemens en avontuur in eigen schuur

De jaarwisseling is gelukkig weer voorbij. Mijn voornemen is eindelijk eens wat op te ruimen. We hebben een schuurtje met een zolder waar je geen poot neer kan zetten ( het is niet mijn gewoonte om grof in de mond te zijn maar in dit geval is het helemaal waar.)


Dit was nogal liefst nadat ik twee dozen aan oud papier verwijderd had.
We hebben ook nog een garage die niet zo vol is als deze zolder maar die kasten  bevat waar de afgelopen veertig jaar niet in gekeken is volgens mij en ook nog een soort zolder van balken die redelijk ver uit elkaar liggen waar oude deuren ( een of andere binnenhuis architect zou er een moord voor doen om ze als accent aan een muur te hangen, dat weet ik zeker!) wielen, emmers en weet ik veel wat nog meer op ligt en tot slot de grote schuur zonder dak. Ik spoor aan manlief om in aktie te komen, ik heb zelfs al een aantal voorwerpen onder voorbehoud " verkocht" maar manlief stribbelt tegen én het zijn tenslotte zijn spullen dus ik moet wel zijn toestemming hebben..... Ik denk gewoon dat hij het niet kan overzien. Hij sluit liever zijn ogen.
Ik ben dus maar op de zolder van ons schuurtje begonnen. Daar staan ook diverse spullen van mij tussen. Manlief zei dat ik er niets van terecht zou brengen en niet kon opruimen maar alleen maar dingen kon verzetten maar ik heb het tegendeel bewezen! 
Het was een ware archeologische ontdekkingsreis! Ik zal alleen de hoogte punten laten zien....
Een houten kist met onder andere testamenten en eigendomsbewijzen die terug gingen naar 1886! Ik heb een vergrootglas gepakt omdat ik mijn ogen niet kon geloven! 

 
En een oude kist half vol met antieke tegeltjes! 


Daaronder zat weer een kist met tegeltjes die mijn vader ooit van de vuilstort gered heeft maar waarvan ik dacht dat ik ze allemaal weggegooid had ( maar daarover later meer)
Ik heb een aantal dingen op Facebook weggegeven waaronder een oude naaimachine in koffer, een planten tafeltje, 149 eierdozen en een kruiden rekje.
Voor mijn roestige knaagdierenkooien is vreemd genoeg weinig belangstelling.
Ik heb ook nog wat oude wekpotten zonder deksel geprobeerd te verkopen

Maar ze wilden niet meer dan 1 euro per stuk geven. 's Nachts heb ik liggen verzinnen en heb besloten ze te houden. Ik heb allerlei bestemmingen ervoor bedacht.
Hier een schone


Manlief had ook nog een aantal voorwerpen die zijn opa voor hem gemaakt had toen hij nog kind was. Ze stonden op zolder opgegeten te worden door hout wormen maar als ik ze buiten zou zetten met een plantje erin of erop dan rotten ze weer weg! Dilemma dilemma en toen kreeg ik een idee! Bovenop de schuifkasten in onze slaapkamer staan nu allerlei rieten manden etc. voor de sier. Ik heb bedacht dat ik die voorwerpen zou kunnen " ontwormen" en ze bovenop die kast zou kunnen zetten! 
Dit zijn ze ( ik ga ze wel eerst goed schoonmaken ;-))Leuk hè! 
Ik kwam ook nog 3 kisten met boeken tegen, waaromder kinderboeken. Die kunnen rechtstreeks naar dochterlief die inmiddels zelf moeder is. En ook nog een luieremmer vol met bad speelgoed die ze graag wil hebben .


Aan de kranten onderin de kisten te zien is alles in juli 2000 naar het zoldertje verhuisd toen wij de speelkamer als slaapkamer gingen gebruiken en zoonlief alleen op een kamer ging slapen.
Dús mijn advies is, worden je kinderen iets te groot voor bepaalde dingen, zet ze op zolder en kijk er 15 jaar later pas weer naar! Wie weet kan het inmiddels zo door naar je kleinkinderen! 
Ik ben er 3 dagen bezig geweest en nu ziet het er zo uitIk ben nog niet helemaal klaar, er staat nog wat oud ijzer wat uitgezocht moet worden waaronder een gereedschapskist die ik nog niet kan openen vanwege de roest. Wie weet wat ik daar in aantref! 

Terug naar de tegeltjes. Er staat op zolder ook nog een eenvoudig jaren '50 tafeltje. Ik heb bedacht dat ik die als tuintafeltje kan gebruiken. Ik ga de metalen poten in de witte h.amerite zetten en het blad mozaieken. Ik ga hiervoor de tegeltjes uit de kist gebruiken ( niet die antieke) samen met de scherven die ik al decennia aan het sparen ben ( waar mijn moeder voor mij al mee begonnen is)


Ik heb ze al gesoorteerd in dikke en dunne scherven en ze schoongemaakt. Ik zal de tafel wel "s winters binnen moeten zetten omdat de tegels waarschijnlijk niet vorstbestendig zijn.

Op facebook kwam ik deze tegen


Ik zat te bedenken of ik zelf dingen had waar ik ooit aan begonnen was en niet afgemaakt had maar dat viel eigenlijk wel mee......Wel had ik nog een aantal patchwork blokken liggen van een verjaardagslijst waar ik ooit aan meegedaan heb. Dan stuur jij blokken naar iemand die jarig is en als jij jarig bent krijg je er een heleboel terug.

Dit zijn ze


Ik heb dus het voornemen om dit jaar hier een quilt van te maken voor op de bank. Ik ga er geen stof voor kopen. Ik heb nog lapjes zat. Het zal geen kunstwerk worden want de tussenbanen zullen uit allemaal verschillende stoffen bestaan maar het wordt vast een gezellige quiltje. Hij komt toch niet aan de muur dus niemand die gaat kijken of de compositie wel klopt.
Dit wordt hopelijk mijn jaar van afmaken en plannen uitvoeren die we al jaren van plan zijn.
Ik ben benieuwd!.....

8 opmerkingen:

 1. tjee, wat ben jij goed bezig! Mooi tafeltje zal het worden en ik vind de patchworkblokken ook erg leuk! Ik ga na april minder werken ( beur ik mijn eerste AOW-uitkering :-) en wil dan ook weer 'ns creatief bezig gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Janne! Dan wordt het weer hopelijk wat beter en kun je lekker je tijd invullen zoals jij dat wilt. Lekker aanrommelen geeft mij altijd erg veel voldoening en plezier

   Verwijderen
 2. pfff , een hele klus nog zo te zien, dan ben ik wel weer blij met mijn kleine huisje met alleen een schuurtje en geen zolder maar wel wat wij noemen een klein stookhok waar de cv ketel hangt, maar ook daar is het het afgelopen jaar flink dicht geslibt en dan is er ook nog de oude kamer van mijn dochter die in maart vorig jaar het huis uitging en die bij gebrek aan een auto nog lang niet al haar spullen meegenomen heeft. haar kamer zou mijn hobbyhok/logeerkamer worden maar dat gaat ook nog wel even duren. ik hoop wel dat dat dit jaar wel gaat lukken. als het tafeltje dat je gaat maken net zo mooi word als je andere creatieve uitspattingen word het vast een heeel mooi tafeltje , Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft ze geen kennis met een auto? Ik probeer wel alles mee te geven ( al bedenk ik dat er nog een paar dozen Barbiespullen staan ;-)) Het is heerlijk om te zeggen" hier! Neem maar mee, dit is van jou!" :-)

   Verwijderen
 3. elke week komt ze een keer bij mij eten en dan gaat er wel weer wat mee en ook als ik naar haar flatje ga neem ik weer wat mee. en via face book hebben we iemand gevonden die boeken zoekt om een thuisbieb op te zetten ,dus gaan we haar boeken uitzoeken en wat ze niet meer wil hebben gaat daar na toe. helaas geen kennissen in de buurt met een auto en als je mensen moet vragen die verder weg wonen kun je natuurlijk ook niet verwachten dat ze het telkens gratis doen en we willen het wel zo goedkoop mogelijk doen ,maar niet een ander voor de kosten oplaten draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klinkt in iedergeval alsof ze intentie heeft om alles mee te nemen. die hobby kamer zal er vast wel komen en dan zal je er des te meer van genieten! :-)

   Verwijderen
 4. Oh.. wat een mooie dingen op je zolder! Ik zie zelfs een weegschaal en een aardappelmand! Goed je best gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik vind het jammer dat ik niet alles een plekje kan geven. Die weegschaal b.v. In de garage staan ook nog interessante dingen. Van die mooie tegels bleken er maar 5 heel te zijn. De rest zijn allemaal gebroken helaas.

   Verwijderen