woensdag 6 mei 2015

Van alles wat

Nou, de zandbak heeft zijn vuurdoop gehad. Het was een groot succes en ik hoor niet meer van manlief dat hij terug naar de vuilstort hoeft.
Daarvóór hebben we geprobeerd de wiebel eruit te krijgen. Het bleek dat de tegels scheef lagen 


We hebben twee tegels gelicht en er zand ( geen zandbakzand ;-)) onder gedaan en toen de tegels weer erin gedaan....hij wiebelde nog steeds...tijd voor plan B


"Wat is dat nou weer? " vraag je je misschien af..nou, dat is een zwembadrand. Dochterlief vroeg of we nog een zwembad hadden met van die harde schotten erin en alleen bovenin een opblaas rand. Omdat ik laatst het schuurzoldertje opgeruimd had wist ik ze te vinden. Wij hadden er nog eentje ( 3 eigenlijk maar die voldeden niet aan het gewenst model) maar bij nadere inspectie bleken er allemaal gaatjes in te zitten. Wij wilden hem weg gooien maar hebben ons bedacht. Manlief heeft de bodem eruit geknipt en ik heb hem in een sopje gedaan om het vuil eraf te weken en we hebben nu een praktisch (?) grondzeil om op te spelen of het speeltentje op te zetten of dingen af te dekken etc etc. Wat op de foto te zien is,is de rand. Daar zaten een soort geperste plaatjes in," Kijk! Placemats! " zei manlief. En hij vond het zonde om ze weg te gooien want je wist maar nooit. Wij zijn allebei even erg maar hij zit nog in de ontkenning's fase ;-)
Wij hebben dus 2 van die plaatjes die nog helemaal in plastic gehuld waren gebruikt om het hoogte verschil op te vullen om het gewiebel te minderen en toen we er twee zakken speelzand in gedaan hadden was het,probleem verholpen.
Voor het te kleine afdekplaatje had ik een ingewikkelde constructie bedacht maar wij vonden uiteindelijk nog een houten latje


Ik had een houtkleurig plaatje wat minder opvallend gevonden maar dit voldoet en wie weet wat we ooit nog tegen komen.
Wij zijn ook nog met plantjes in de weer geweest.


Op de foto zien jullie een kweekbakje gemaakt van 2 mosselbakken en 2 tafelkleed gewichtjes ( optioneel) manlief had eigenlijk in een folder een klein zaaibakje gezien voor maar €6,00 maar dit is gratis en werkt net zo goed! Naderhand passen ze mooi in elkaar en kunnen ze weer in de stapel bij de rest.
Trouwe lezers weten dat planten hier een kans krijgen tot het bittere einde


Deze stond in de vensterbank van het huis van mijn vader dat nog steeds tekoop staat. Niet echt een visitekaartje hè... 
Ik heb hem dus mee naar huis genomen en alle levende delen geamputeerd


En in nieuwe potgrond gezet


En kijk! Een aantal weken ( of is het al maanden?) later ziet het er zo uit


Wat is de natuur toch wonderlijk hè! 

Ik heb mijn munt in de " nieuwe" pot van de vuilstort gedaan met nieuwe aarde en nu begint hij eindelijk te woekeren zoals het hoort! 


Kan ik eindelijk eens verse munt thee maken

Over het gebruiken van planten gesproken. Voor zijn overlijden had mijn vader zitten lezen over de wonderbaarlijke eigenschappen van aloëVera en een tijdje later stond deze plant op tafel bij hem


Ik verzin wel eens wat en bedacht dat ik wel eens een stukje van die plant zou kunnen gebruiken voor een schoonheid's  behandeling. Niet dat het veel uit zal halen.. Maar hopen dat schoonheid echt van binnen zit en naar buiten straalt. Dan zit het wel goed denk ik want ik ben enthousiast over genoeg dingen dus dan zou je wel moeten stralen, toch?
Ik had gelezen dat je een blad af kon snijden en dan de sap op je gezicht kon smeren en dat dat heel goed voor je is. 
Ik heb dus een blad afgesneden en mee naar huis genomen en een stukje eraf gesneden en het over mijn gezicht gewreven.... Het begon enorm te branden en te prikken. Ik heb het gelijk er af gespoeld en gelukkig nam het onaangename gevoel een tijd later af. Ik moest wachten tot ik weer naar het huis van mijn vader ging om de reden te achterhalen. Jullie snappen wel dat ik daar erg beniuwd naar was.
De plant bleek een honderdjarige aloë te zijn volgens het kaartje dat er nog bij zat. Een blik op Wikipedia leerde dat hij helemaal geen honderd jaar  werd en ook geen Aloë was en ook nog eens erg giftig! Hij kan ernstige huid irritatie veroorzaken.



Mijn vader had dus weer eens de klok horen luiden terwijl hij niet wist waar de klepel hing en ik was er klakkeloos vanuit gegaan dat hij het goed had. 
Ik ga wel om een Aloë Vera vragen voor moederdag aan mijn zoon. Wel een echte natuurlijk. Als hij tenminste vraagt wat ik wil en niet automatisch met een fles wijn aan komt zetten.

Mijn bieslook in pot deed het niet al te best


Máár de bieslook tussen de tegels deed het geweldig!


Wij hebben dus de tegel eruit getild en de bieslook voorzichtig verwijderd


En herpoot


Zoals jullie zien is deze foto later genomen want hij staat inmiddels in bloei.

We hadden ook nog een stel wortels die erg aan elkaar gehecht waren :-)


En tot slot kreeg ik vorige maand leuk nieuws!...zoals elke jaar heb ik meegedaan met de Trollbeads ontwerp wedstrijd. Ik had het ontwerp dat ik mooi vind voor de 4e keer ingestuurd en ook een nieuw ontwerp gemaakt. Het onderwerp van dit jaar was " deel je passie" en omdat mijn passie momenteel het bewust maken over de plastic soep is heb ik met behulp van een waxine cupje een kraal gemaakt.
Ik heb er een paar horror foto's met vervuiling bij geplaatst en een verhaaltje en wat denk je.... zit ik bij de 100 finalisten!
Ik durf de foto bijna niet te plaatsen, zo lelijk vind ik hem....


Hij bestaat uit 5 circles die de 5 gyres (stromingen) moeten voorstellen waarin de plastic soep het meest geconcentreed is en de pijltjes op die circles moeten de richting van de stromingen  voorstellen maar ze staan ook voor recycle en hergebruik en de circles vallen ook allemaal in elkaar als symbool dat alles in de natuur verband houdt met elkaar. Dat is zo'n beetje de strekking van het verhaaltje dat ik erbij geplaatst heb. Ik heb ook nog gezegd dat plastic ons voedselketen binnendringt en dat we er snel wat aan moeten doen.
Omdat ik de kraal zo lelijk vond heb ik later nog een andere versie gemaakt met pijltjes van reliéf verf i.p.v. driehoekjes van aluminium maar ze hebben de eerste versie gekozen...ik heb het al eerder gezegd, over smaak valt niet te twisten.


Maar ik vond het wel erg leuk! :-) Vorige keer toen ik bij de finalisten zat kreeg ik een armband, slotje en de winnende kraal. De winnaar wordt eind september bekend gemaakt (maar de winnaar zelf weet het al lang van te voren want er worden dan foto's genomen etc.)
Nou, dat was het weer. Jullie zijn weer helemaal op de hoogte! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten