zaterdag 21 juni 2014

Nog meer rommelmarkt aanwinsten...

Nee, ( nog) niet het kastje waar ik mijn oog op heb. Die zijn pas woensdag weer een paar uur open maar dan moet ik heel de dag werken. Dus ik moet tot zaterdag wachten om er achter te komen of het woensdag verkocht is of niet.
Ik ben goed geslaagd...ik heb na jaren zoeken een stuk of vijf boterhambordjes van mijn servies gevonden voor 1 euro! En ze waren niet eens helemaal kaal!


En een ketting want kettingen heb ik nog niet ;-)


Die was best " duur" twee euro om precies te zijn. Eenmaal thuis bleek de sluiting kapot maar die kon ik eenvoudig vervangen.
Ik heb nog een roze voile tuniek voor twee euro gekocht want kleren heb ik ook nog niet ;-) en een Thaise vissersbroek. Eentje met elastiek in de taille en een grotere overslag dan die " origami" vissersbroek die ik heb waarbij je bij een windvlaag bijna in je onderbroek op de fiets zit.


Deze was €2,50

Tot slot kon ik deze niet weerstaan. Ik had toen nog geen idee wat ik ermee zou doen maar ze glommen zo mooi ( echte ekster hè ;-))

 
Het kleine hoopje links zijn van glas en waarschijnlijk van een " kroonluchter"

Eenmaal thuis begon er een idee te groeien. Misschien kon ik ze voor een lampenkapje gebruiken...
Ik had deze staan maar dacht niet dat de kraaltjes mooi bij het hout zouden staan


Ik zou dan de stof eraf halen....

Toen kreeg ik een ander idee!!!!
In een hoekje van onze schuur staat al 26 jaar een oude schemerlamp uit het huis van de overleden ooms van manlief


Zie je hem staan achter de koffiemolen? Perfect voor mijn doel! En dan te bedenken dat ik hem een paar jaar terug bijna weggegooid had!


Ik heb de kralen een sopje gegeven


En ze daarna aan de lampenkapframe vast gemaakt. Ik had wel eerst wat zwart plakband om de bovenrand gewikkeld omdat die wel een beetje lelijk was.

Hier het eindresultaatEcht iets voor de boudoir van een bohémienne he;-)
En vind ik hem toch niet leuk dan haal ik alles er weer af en gebruik ik het ergens anders voor!

2 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke lamp geworden zeg. Echt heel retro en het staat prachtig bij het tafeltje. Mijn complimenten hoor. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :-) Het viel nog tegen hoeveel ik er nodig had! Ik heb alle plastic steentje gebruikt op een paar na. Nooit gedacht dat dat lampje ooit bij mij in huis zou staan!

      Verwijderen