maandag 21 juli 2014

Kastruimte volledig benutten

Wij hebben een flinke ruimte in de hoek onder de aanrecht. Alleen het is niet praktisch. Het is heel diep en hoog


Een groot donker gat dus...
Ik zit al een hele tijd te broeden op een idee om die ruimte te benutten ( zonder gaten te hoeven boren). Eerst dacht ik aan pootjes onder een rooster van een oude koelkast bevestigen maar hoe doe je dat zonder dat de pootjes in spagaat gaan zodra je er wat op zet? Ik kwam er maar niet uit..
Vandaag kreeg ik een idee! Twee eigenlijk!
Misschien zou het schoenenrekje dat in het c.v. hok staat er in passen 


Maar dan zat ik zonder rekje. Misschien dat ik mijn ogen open kon houden op een rommelmarkt.

Toen ik even later boven op de overloop liep zag ik deze staan en kreeg ik een " geweldig" idee!!! 


Die rommel bestaat uit spullen die al geruime tijd klaar staan om naar de milieustraat te brengen. Dat had ik makkelijk al lang al kunnen doen gezien de keren dat ik er geweest ben om diverse zwerfvuilopraap karren te halen en te brengen! Eigenlijk is het maar goed dat ik het nog niet gedaan had want er zat een contoller bij van de PS2 van zoonlief die ik niet had mogen wegdoen en nu dus weer die boxen die precies waren wat ik zocht ( dacht ik toen nog.....)
Ik dacht," als ik alles uit die boxen sloop dan heb ik mooie kistjes die ik op elkaar kan stapelen als een soort kastje in een kastje."
Die boxen zijn afkomstig van het stereomeubel met cassettedek en platenspeler ( de jeugd onder jullie zal waarschijnlijk nu even een woordenboek moeten raadplegen) die manlief in 1979 gekocht heeft. 1 box deed het al jaren niet en toen we na 12 jaar een serieuze poging deden om hem te repareren bleek dat we dat niet voor elkaar konden krijgen. Andere delen deden het inmiddels ook niet meer dus hebben we een van de drie of vier geluidsinstallaties die in mijn vader's huis stonden meegenomen. 
Tijdens het bekijken hoe ik ze het beste uit elkaar kon halen bleek dat ze in Belgie gemaakt zijn en niet in China zoals alles tegenwoordig!


Wat waren die dingen degelijk zeg! Ik had verwacht dat het een loze ruimte met een dingetje erin was maar dat was helaas niet zo


Onder de textiellaag zat een laag geperst hout dat met lijm van geweldige kwaliteit in de randen gelijmd was
Er was nergens iets wat los geschroefd kon worden en uiteindelijk moesten we het ding met een hamer te lijf gaan


Kijk! iets van echt metaal!! Geen plastic!!


Uiteindelijk moest er ook nog een beitel aan te pas komen


Ik weet het, geen beitel te zien maar je moet me maar geloven...
Dit alles had wel als gevolg dat de box het een beetje in de hoeken begaf


Uiteindelijk heb ik manlief kunnen overtuigen om mij maar zelf verder te laten gaan. Hij kent zijn eigen kracht niet ;-)


Dit was wat ik nodig had...alleen had ik verwacht dat het heel wat minder moeite ging kosten. Tijdens dit stadium was het net als bij een bevalling. Ik dacht," ik denk niet dat er een tweede gaat komen zoals ik van plan was."
Ik heb lijm in de kiertjes gegoten en een postelastiek eromheen gespannen als een soort lijmklem.
Mijn plan was om de binnenkant te bekleden met stukjes van het tafelzeil dat ik ooit met windkracht 7 buitengehangen had om te luchten omdat manlief het zo vond stinken


Alleen dat ging ook niet zoals ik het me voorgesteld had. Het zat er alles behalve strak op


Uiteindelijk heb ik randen afgewerkt met het zwarte plakband dat ik in de berm gevonden heb


Als er een tweede komt ( ik moet eerst nog bijkomen van deze) doe ik het anders.Ik ga de binnenkant verven en dan doe ik alleen tafelzeil op de bodem.

Hier het kastje in het kastje


Ik heb namelijk grootse plannen. Als onze tomatenoogst rijp is ga ik eenpersoons porties tomatensaus maken. Ik ben al lege olijvenpotjes aan het sparen. Zoonlief eet ze op dit moment in grote getalen dus dat komt wel goed


Als de potjes gevuld zijn ga ik ze daarna nog in een pan met water een tijdje door laten koken en dan zijn ze heel lang houdbaar heb ik begrepen. Dan kan ik lekker 's zondags spaghetti eten ( mijn lievelings eten) zonder dat het veel moeite kost!:-)

3 opmerkingen:

 1. ik maak schoon op een locatie waar regelmatig wijnkistjes weggegooid worden, die neem ik mee naar huis en heb daarmee de kast onder de trap die ik gebruik als voorraadkast ingericht, sommige kistjes heb ik aan de muur bevestigd met montage lijm zodat ik ook niet hoef te boren ,bij sommige laat ik de deksel zitten en andere laat ik open, ontzettend handig, gratis en overzichtelijk. ook heb ik een paar nachtkastjes bij de kringloop en het grof vuil weggehaald ook makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat die kistjes ook nog eens decoratief zijn! Is die montagelijm/kit sterk genoeg?

   Verwijderen
 2. ja hoor , de kistjes hangen er inmiddels al een paar maanden. ik heb er wel voornamelijk pakken in zitten zoals rijst en spaghetti, koffie en thee, maar ga binnenkort proberen of sterk genoeg is om er potten in te zetten, dat test ik dan uit met potten met zand zodat het niet al te veel troep oplevert als het mis gaat en ik ook geen voedsel verspil in dat geval.

  BeantwoordenVerwijderen