zondag 6 juli 2014

Zelf een w.c. rol houder maken

Een aantal weken geleden ging onze w.c. rol houder kapot


Een oogje van een plastic deel brak af ( als hij van metaal geweest was was dat waarschijnlijk niet gebeurd)
Manlief zei," dan moet je maar een nieuwe gaan kopen" maar ik dacht, " nee, ik ga op de rommelmarkt een onogelijk bruin geval met oranje bloemen scoren en dan haal ik hem uit elkaar en dan gebruik ik het achterkantje voor die van mij ( en dan maak ik de blits op mijn blog met mijn vindingrijkheid ;-))" 


Tijdens het ontleden viel me op dat de gaatjes waardoor hij aan de muur geschroefd was niet mooi rond waren. Zou het zo zijn dat de gaatjes die in de muur zaten ooit voor een andere houder geweest waren en die van B.rabantia er niet op paste en we hem moesten aanpassen?

Het aanbod w.c. rol houders op de rommelmarkten bleek helaas tegen te vallen ( nul om precies te zijn). Bovendien was het hoogtepunt van het rommelmarkt seizoen al voorbij. Al die tijd zaten we zonder houder. Het is wonderlijk hoe je automatisch dingen doet. Net als om de minuut kijken op je pols als je geen horloge om hebt draaiden we telkens naar een lege plek op de muur als we w.c. papier nodig hadden.

Ik was even bang dat ik naar de winkel zou moeten om een nieuwe te kopen die waarschijnlijk binnen een jaar kapot zou gaan zoals bijna alles tegenwoordig Maar een uurtje geleden kreeg ik een idee dat ik natuurlijk gelijk wilde uittesten!

Ik had iets buisachtigs nodig ( rond met een gaatje erdoor) en na wat rond kijken in de rommella en ons schuurtje vond ik een stukje elektriciteit's buis dat ik op maat zaagde en schoonmaakte.
Verder een oogje om in muur te draaien een ring van een sleutelhanger en twee karabijnachtige sluitingen.
Verder een stukje ketting of koord en/of kralenHier kon ik uit kiezen. De rozenkransen leken me wat oneerdbiedig dus uiteindelijk koos ik voor de houten kralen en een donkerblauwe veter die ik laatst van de straat opgeraapt heb om te voorkomen dat er een dier in verstrikt zou raken.

Hier het eindresultaat


Ik heb het teveel aan koord niet afgeknipt omdat dit een tijdelijke oplossing is. Al is tijdelijk hier in huis een heel rekbare term ;-)

Het grappige is dat sinds het schrijven van dit stukje tot nu toe iemand de rol omgedraaid heeft. Dan krijg je weer de discussie, moet hij zo hangen of andersom? Met dit systeem kan het met een handomdraai allebei! :-)

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het een geweldige oplossing! Wij hebben dezelfde toiletrolhouder en hadden hetzelfde probleem. Manlief heeft het opgelost met solderen en metaaldraad en nu gaat het ding al weer 5 jaar mee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heeft hij dan knap gedaan want ik zag geen mogelijkheid om dat plastic oogje te repareren. De meeste mensen zouden een nieuwe gekocht hebben maar wij voelen ons heel voldaan :-)

      Verwijderen