maandag 11 augustus 2014

Alternatieve manier van ondergoed dragen

En dan bedoel ik niet dit


Trouwens, toen ik afbeeldingen aan het googlen was kwam ik ook deze tegen


Zoals ik altijd zeg...smaken verschillen.....en daar wil ik het bij laten....

Terug naar ondergoed....
Afgelopen zaterdag ben ik naar een rommelmarkt geweest. Ik hou altijd rekening met wat ik aandoe als ik naar zoiets ga. Nee, Ik draag geen sjofele kleding om medelijden op te wekken en lagere prijzen te krijgen maar ik hou er rekening mee dat er veel gebukt moet worden om goed in dozen te kunnen kijken en ik gun niemand een uitzicht tot aan mijn navel.
Ik besloot dus een topje onder mijn chique kruidvat tuniek met de lage ruime hals te dragen. Dat ding valt normaal gesproken heel soepel als er een blote buik onder zit maar zodra er iets van katoen onder zit is het net of het aan mijn buik blijft plakken en loop ik er heel de dag aan te sjooren en het recht te trekken.
Toen kreeg ik een idee! Ik had nog een " zijden" hemdje van echte kunstvezel liggen! Ik heb hem misschien al 20 jaar niet gedragen maar heb hem bewaard " voor het geval dat".
Ik heb het over zoiets


Maar dan in een goor witte kleur.
Ik heb het "zijden" hemdje over het topje gedaan en daarover mijn chique Kruidvat tuniek die nu weer soepel hing en niet opgestroopt zat.
Als het halsje van het hemdje laag genoeg is zal niemand er wat van zien ( tenzij je op de kop in een rommelmarkt doos sta).
Het zal misschien wel wat vragen oproepen bij het ambulance personeel als je wat overkomt maar die zullen denk ik niet snel ergens van opkijken.

Er bestaan ook een langere versie van het hemd...de zogenaamde onderjurk


Ook handig tegen " kleefkleding"

Ik heb natuurlijk wat foto's genomen. Die waren wat minder spectaculair dan ik gehoopt had, het verschil zit hem waarschijnlijk meer in het gevoel dan in de werkelijke aanblik.
Voor de eerste twee foto's heb ik eerst mijn armen in de lucht gedaan en toen de foto genomen

Zonder hemdje


Zie het geplak rond de buikstreek?

Met hemdje


Ja, ik had je al gewaarschuwd dat het verschil niet spectaculair was......

Ik heb ook nog een foto in scene gezet. 
Ik heb eerst aan de tuniek geplukt voordat ik de foto nam

 
Met hemdje zou het gelijk weer naar beneden gezakt zijn.
Op deze manier kan zulke kleing ook dragen als het iets kouder wordt.

Over in scene zetten en nepfoto's gesproken...ik wil jullie deze niet onthouden


Zou er iemand zijn die deze foto gelooft? Hij is helaas wat klein maar ik kan je vertellen dat, niet alleen is haar kleding mee gekrompen terwijl de pasvorm nog helemaal goed is maar ook alle plooien in haar broek zitten op beide foto's op precies dezelfde plek! Knap hè!

7 opmerkingen:

 1. De enige die afvalt is haar bankrekening :)

  Slimme oplossing en ik baal ook altijd van het 'geplak' met topjes onder een lossere blouse of tuniek.

  Onderjurk...kent iemand dat nog?? :) En dan liefst eentje die tot je knieen valt en niet zo'n tuniekmaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie weet is die vrouw erg slank en hebben ze haar met de computer opgeblazen. Tegenwoordig weet je niet meer wat echt is of niet.
  Mijn omas droegen een onderjurk.met corset en mijn moeder een onderjurk met stepin. Ik ben niet verder gekomen dan een jupon ( ook weer zo'n term ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vind het bij voor en na fotos ook altijd zo leuk dat ze dan schijnbaar ook een borstvergroting gehad hebben, want wat eerst een beetje slap hing is na het afvallen ook ineens weer in topvorm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is me nog nooit opgevallen :-) Wel de gezichtsuitdrukking ( bij wat voor product dan ook) Op de na foto kijken ze vaak blij en dan denk ik, "als je zo op de eerste foto gekeken had had het al een heel stuk gescheeld!"

   Verwijderen
 4. mijn moeder droeg ook altijd een onderjurk in combinatie met een corset, het schijnt dat haar buikspieren nooit goed ontwikkeld zijn omdat zij al als meisje van 16 een corset is gaan dragen , mijn moeder was van 1917 en in die tijd was het schijnbaar vrij normaal om al zo jong een corset te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zit je toch al weer in de jaren '30 als ze 16 was. Dat eist ik ook niet. Je buik en rugspieren hoeven niets meer te doen en verslappen. Gelukkig is die tijd voorbij!

   Verwijderen
  2. moet natuurlijk zijn " dat wist ik ook niet" ;-)

   Verwijderen