dinsdag 12 augustus 2014

Vorderingen en plannen

Ik wil even een paar dingen vertellen en laten zien ( geen wereld schokkende zaken hoor ;-))
Ten eerste de vorderingen van mijn gember plantage in spee....
Eerst zag die er zo uit


En nu "al" zo!


Ik geloof dat de doorbraak kwam toen ik hem wat meer water ging geven...spannend hoor maar het gaat niet echt snel. Ik ben wel benieuwd of er ondergronds wat gebeurt maar durf nog niet te kijken. Ik wil de oogst niet riskeren ;-)
Zaterdag heb ik zelf met een hamer en beitel de tweede box gesloopt en nu heb ik een "echt" kastje in het kastje onder de kraan


Je kunt het niet goed zien en dat is misschien maar goed ook want dan kun je niet alle ongezonde producten zien staan ;-)

Ik heb ook een goed tehuis gevonden voor de vele emmertjes die ik opgespaard heb omdat ik het zonde vond om ze weg te gooien


Ik kan moeilijk afstand doen van dingen maar dat is vooral als het om weggooien gaat, als ik er een goede bestemming voor heb is dat niet het geval.
Laatst was ik in onze plaatselijke supermarkt en zag ik wat schone kwark/ yoghurt emmertjes in het raamkozijn staan. Ik vroeg aan de eigenaar of ze ergens voor gebruikt werden en toen zei hij dat een van zijn medewerksters koekjes bakte ten bate van de kerk en dat waarschijnlijk iemand die ze gekocht had ze weer schoon terug gebracht had. Gisteren zag ik de medewerkster en ze zei dat ze ze graag wilde hebben dus iedereen blij :-)

En tot slot een plan waar ik erg opgewonden over ben..... Ik heb GEEN idee of het zal lukken en het is onomkeerbaar. Het schoot me ineens maandagmiddag te binnen maar omdat ik vandaag moest werken heb ik het niet gelijk uitgevoerd, al stond ik te popelen....
Het gaat om onze vloer in de achterkamer. Dat is de kamer die eigenlijk een hele nieuwe vloer, plafond, muren, plinten en raamkozijn nodig heeft. We gebruiken de smoes dat we wachten totdat het huis van mijn vader verkocht wordt zodat we er het geld voor hebben maar ik vermoed dat dat gewoon uitstel gedrag is.

Hier een foto van de desbetreffende plek


Na 32 jaar is de kurk een stuk weggesleten en van een laagje lak knapt hij niet erg veel op maar maandag kreeg ik een " geweldig" idee, en wie weet is het een geweldig idee maar dat weet ik pas als ik het probeer.
Wees gerust, als ik het uit ga voeren krijgen jullie stap voor stap instructies ;-)

2 opmerkingen:

  1. ......moet je eerst nog veel wijn drinken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snapte eerst niet wat je bedoelt haha. Mijn merk heeft een schroefdop ;-) Dat was niet het plan dat ik had maar je zet me wel aan het verzinnen/ denken!

      Verwijderen