zaterdag 2 augustus 2014

Schoenpoets tip? En theepot probleem

Van de week ben ik twee keer de tip tegen gekomen om je schoenen te poetsen met de binnenkant van een bananenschil."Dat moet een " teken" zijn!" dacht ik nog mij mezelf.
Op dit You tube filmpje kun je zien hoe fantastisch het werkt.

http://youtu.be/qXKlMbwRNAQ

Over twee weken gaan we naar de Efteling. Daar loop je heel de dag ( als je niet in een rij staat te wachten) en is het belangrijk om goed schoeisel te hebben. Ik weet niet hoe het met jullie is maar als ik zere voeten heb wordt ik chagrijnig en dat is toch niet de bedoeling tijdens een daagje uit. Ik heb ook standaard twee Paracetamol bij mee sinds die keer dat een bepaald familielid ( ik zal geen namen noemen) zere voeten had en met een lang gezicht een groot gedeelte van de dag liep te mopperen dat hij/zij naar huis wilde.
Dit zijn de, oncharmante maar lekkere, schoenen die ik ga dragen.


Nee, ik beun niet bij als bouwvakker maar ik draag ze als ik ga wieden in de tuin van het huis van mijn vader. Ik doe dan de plastic klompen van mijn moeder aan maar soms begin ik perongeluk zonder mijn schoenen te verwisselen.
Ik ben vergeten om een foto van de bananenschil te maken maar ik ga er vanuit dat iedereen tegenwoordig weet hoe die er uit ziet ( en anders google je maar op afbeeldingen)

Ik heb mijn schoenen ermee ingesmeerd. In tegenstelling tot de man in het filmpje kreeg ik allemaal draadjes en vezels tussen mijn stiksel en klittenband ( ik heb het niet bewust op het klittenband gesmeerd hoor, zo dom ben ik nou ook weer niet)


Ik ben op de bonnefooi begonnen en heb pas later naar het Youtube filmpje gezocht dus ik wist niet of ik alles wel goed deed ( ik ben pas gaan kijken of het resultaat dat ik had echt het resultaat was wat ik kon verwachten) Ik ben daarna met een oude sok gaan poetsen


Je kunt niet echt je gezicht erin zien hè?

Toen maar met een borstel opgeborsteld


Iets beter maar nog steeds niet hetzelfde resultaat als op het fimpje. Misschien had die man ander vuil op zijn schoenen. Hetzelfde vuil dat ze hebben op die reclames van schoonmaak middelen bijvoorbeeld. Een veeg met een doekje en het is weg en alles blinkt je tegemoet!

Ik wil nog even vragen of iemand een tip heeft voor mijn theepot....Hij heeft prostaat problemen....Toen ik hem in gebruik nam had hij een krachtige straal. Tenminste, dat neem ik aan anders had ik hem vast niet in gebruik genomen. Als ik tegenwoordig een kopje in wil schenken sta ik voor mijn gevoel minuten te wachten eer het kopje vol is! En ik kan me toch wel herinneren dat ik me in het begin niet stond te ergeren als ik een kopje inschonk terwijl dat tegenwoordig wel het geval is.


Ik dacht, " misschien zitten er aangekoekte theebladeren in de tuit!"
Dus ik heb met ijzerdraad erin zitten wroeten maar er kwam niet veel uit. Ik heb hem ook vol met kokend water gezet en laten weken en ook later met kokend water en biotex


Maar volgens mij maakt het geen verschil.
Ik heb het tuitje ook aan een inwendig onderzoek onderworpen met een zaklampje en ik zag dat alle vier de gaatjes voor het tuitje doorgankelijk waren.
Heeft een van jullie dit bij de hand gehad en op kunnen lossen?

Dit is gelijk een mooie gelegenheid om mijn nieuwe theekom te showen.
Een aantal jaren geleden zag ik deze in een sfeervol woonwinkeltjeBijna €10,00 stond er op het prijsje! Ik heb even overwogen om hem als cadeau te vragen voor mijn verjaardag of sinterklaas maar vond dat je de prijs er toch niet aan af kon zien.

Ik heb toen deze gekocht voor €1,99


Dan maar geen schattig hartje erop dacht ik toen.....maar die kom bleef maar spoken door mijn hoofd en toen ik de bovenstaande mok bij een winkelketen zag staan als soepkom maar dan stukken en stukken goedkoper ben ik gezwicht en heb ik hem gekocht.
Mijn blijdschap was groot totdat ik er uit ging drinken, daar was niks mis mee hoor! Hij dronk heel lekker maar ik ben linkshandig en als ik er uit drink en hem weer neerzet zie ik dit...


Geen hartje te bekennen of om van te genieten. Wat dat betreft had ik hem net zo goed niet kunnen kopen. Het is maar goed dat ik die dure niet gekocht heb. Een geluk bij een ongeluk zeg maar! :-)

4 opmerkingen:

 1. Ik zou een nachtje azijn proberen voor het geval het kalk is en als dat niet lukt warm water en soda. Succes ! Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook al aan azijn zitten denken. Wat denk je, zou ik het puur moeten gebruiken of verdunnen met water en zo ja hoeveel?

   Verwijderen
 2. Schoonmaakazijn met water: 1:2
  Gewone azijn puur gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik heb trouwens altijd willen weten wat het verschil was en nu weet ik het! (indirect :-))

   Verwijderen