vrijdag 8 augustus 2014

Kies je voor mooi of praktisch?

Regelmatig komt men voor die keus te staan. Behalve als je een minimalist bent want dan gaan de twee vaak samen tenzij je het tot extremen doorvoert en ook de basis dingen niet in het zicht wilt hebben.
Onze dochter en schoonzoon hadden een heel leuk tuintje bij het huis dat ze gekocht hebben. Best veel planten en bloemen en leuke bestrating en een natuurlijk aandoend vijvertje met kikkers en salamanders erin en een bruggetje erover.
Na verloop van tijd zijn ze dingen langzaam gaan veranderen.
Het begon met de vijver, die is wat groter gemaakt en het bruggetje is veranderd van een boogje naar een platte.


Zo zag het er tot voor kort uit. Er zat een waterval helemaal rechts maar die was ten tijde van de foto al weggehaald ter voorbereiding van het overdekken van de vijver i.v.m. met de  veiligheid van onze kleindochter
Er kwamen  plannen voor een nieuwe schutting. Er moest veel beplanting weg en er moesten meer een grotere tegels komen zodat ze fijner zou kunnen spelen.

Een aantal weken geleden was het zover. Manlief en ik hebben geholpen om alle sierbestrating te verwijderen en af te voeren en zo ook de schuttingen. We hebben wat hardhouten palen mee naar huis genomen " voor het geval dat" Een mens kan nooit genoeg houten palen hebben, toch? ;-)

We hebben de vijver afgedekt met gegalvaniseerde bouwstaal matten


Omdat ze doorzakten aan de randen bij de brug bedacht ik ze tijdelijk aan de planken op te hangen d.m.v. tyrips in de toekomst zouden die vervangen kunnen worden door L vormige haakjes die in de onderkant van de brug geschroefd kunnen worden.

Is geld geen belemmering dan kun je ook kiezen voor speciale vijver roosters zoals deze


Of deze

Of zoiets


Een hekje lijkt me geen goed idee tenzij je alleen af en toe kleine kinderen zonder zwemdiploma op bezoek krijgt.


Je zal maar een keer vergeten om hem goed af te sluiten.........

Heb je een zwembad en een klein kind ( en een goed gevulde portomenee) dan is dit ideaal


Je kunt zo je loungeset over je zwembad heen schuiven! :-)

Zo zag de tuin er vandaag uit


Het is nog niet helemaal af. Ze zijn de tegels nog aan het invegen en er moeten nog wat attributen terug gezet worden. Ook is het de bedoeling om nog wat planten langs de vijverrand te zetten. 
De fiets en andere dingen die niet nat mogen worden ( zoals die biobrander die ik onlangs opgeknapt heb ;-)) kunnen onder de overkapping. De poort is extra breed gemaakt wat handig is met fietsen etc. Vroeger was het een heel gedoe met deuren en poorten die open en dicht moesten in een bepaalde volgorde eer die fiets in het schuurtje kon. Het is nu allemaal veel praktischer.
Ze zijn er blij mee, vooral onze schoonzoon. Onze dochter moet er aan wennen dat het zo leeg is al zegt ze niet van tuinieren te houden.
Toen ze zeiden," mooi hè?!" Zei ik, " jullie hebben nu veel meer ruimte zo!" en "veel praktischer nu" ... geen woord van gelogen! Maar zoals ik regelmatig zeg, " smaken verschillen"

Over praktisch gesproken...deze foto stond in een folder


Een "schapenvachtje" als placemat.......need I say more? ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten