donderdag 20 november 2014

Boho folklore poncho ( een beetje van het Kruitvat en een beetje van mij)

Als je veel tijd op Pinterest doorbrengt wordt je overspoeld met.Ideeën. Ik tenminst wel. Wat ben ik blij dat ik nu leef en dat het internet bestaat! ( 2014 is natuurlijk niet allemaal rozegeur en manenschijn maar qua techniek wel erg leuk)
Zo kwam ik al surfend op het idee om een poncho te breien maar aan de andere kant kwam ik geen mooi makkelijk gratis patroon tegen. Toen ik met mijn boho boots bezig was ontdekte ik wat een leuk en makkelijk materiaal vilt is. Het rafelt niet en laat zich makkelijk verwerken. Toen ik ook nog eens een tijdje later fleece poncho's in de kruitvat folder zag staan werd het idee geboren.....een met vilt versierde poncho! 
Ik ben eerst weer op pinterest gaan kijken naar vilten bloemen en blaadjes.
Hier een aantal dingen die ik gepint heb

 

Ik wilde er niet ál teveel werk van maken, al was de verleiding wel groot. Je kunt die bloemen natuurlijk eindeloos versieren met kraaltjes en borduuzijde voor een echt meesterwerk maar soms is goed genoeg goed genoeg. Ik kan er altijd nog wat kraaltjes op naaien.

Ik heb malletjes geknipt van papier


Hiermee kun je verschillende combinaties maken

Een figuurtje uitknippen is heel makkelijk.
Men speldt het vormpje op het vilt en knipt het rondom uit.


Voor je het weet heb je een hele verzameling


Ik heb alle onderdelen op elkaar genaaid en daarna het keurig geordende blikje met borduurzijde van mijn moeder erbij gepakt


Hier en daar heb ik wat steekjes op de bloemen en blaadjes gemaakt en heb ze daarna op de poncho gelegd om de juiste compositie te creëren

 
Daarna heb ik alles vastgenaaid

 
En met borduurzijde een slinger gemaakt om alles te verbinden.

Hier het eindresultaat

Voor

En achter


Closeup

Ik wilde er eigenlijk ook een randje franje aan naaien. Ik vond die grijze wel leuk

Maar het ging op het internet per meter dus zou ik 4 meter moeten kopen en dan zou ik bijna €16.00 kwijt zijn exclusief verzendkosten voor een poncho die nog geen acht euro kostte....
Mochten er mensen opmerken dat hem geweldig vinden maar dat het érg jammer is dat er geen franje aan zit dan kan ik het altijd nog aanschaffen. En anders kan ik misschien een kwastje aan elke hoek hangen voor het ultieme boho effect! 
Het was niet eens zoveel werk om hem te maken. Af en toe een paar uurtjes op de bank ...en zeg eens eerlijk, wie zit er nou niet af en toe op de bank. 
Ik vond het erg leuk om te doen. Éven heb ik er aan gedacht om straks mijn regenjas ook met vilt te pimpen maar ik denk dat ik beter stof erop kan appliceren. Vilt lijkt me best kwetsbaar dus ik denk dat ik op mijn regenjas gewone stof ga appliceren. Als je regelmatig met een rugtas oploop net als ik geeft dat toch wel wrijving en dus slijtage.

Tot slot wil ik ook even laten zien hoever ik met mijn mozaiek spiegel ben.Ik heb hem weer mee naar huis genomen want er zijn nog maar één of twee lessen en ik moet nog veel doen wil ik hem af krijgen.

Hier een overzichtsfoto

 
En een detailfoto van een libelle


Ik vrees dat ik er een hobby bij heb......8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik heb geprobeerd me niet te storen aan " vloekende" kleuren. Ik ben zo'n muts die altijd probeert alle bij elkaar te laten passen terwijl dit ook mooi is

   Verwijderen
 2. Helemaal geweldig. Zowel de poncho als de spiegel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik ben nu druk bezig met de achtergrond van de spiegel. Het wordt hard doorwerken om hem op tijd af te hebben!

   Verwijderen
 3. er zijn ergere dingen die je op kunt lopen, want het levert in ieder geval weer hele leuke unieke spulletjes op. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo. Het geeft ook heel veel voldoening om iets te creeren. Je bent er uuuren mee zoet ;-)

   Verwijderen
 4. Dat bewonder ik altijd enorm; mensen zoals jij die in eenvoudige dingen een optie zien om dat enorm op te leuken en daardoor uniek te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo kom je in iedergeval nooit je " fashion twin" tegen of hoe ging die advertentie ook alweer...

   Verwijderen