zondag 23 november 2014

Verplicht opruimen

Ik heb het al eerder gehad over het feit dat we nodig ons schuurtje op moeten ruimen en dat we nog een garage hebben met kasten erin waar de afgelopen 35 jaar niet in gekeken is en ook nog eens een grote landbouw schuur hebben vol met inmiddels roestende voertuigen, karren, ploegen, hooischudders noem maar op....
Vanmorgen om 5.00uur ging te telefoon. Mijn zwager belde. Hij hoorde sirenes, en omdat hij toch moest plassen keek hij uit het raam en wat denk je....onze schuur stond in brand! 
Ze hadden niet alleen ingebroken ( is al 3x eerder gebeurd) maar ook nog eens waarschijnlijk een paar pakken stro die er nog stonden in brand gestoken. Dat moet haast wel want er is geen electriciteit en er zitten geen accus meer in de voertuigen.
Er staan 2 tractoren in waarvan de jongste uit 1980 stamt en de oudste ( inmiddels) een echte oldtimer is. Mijn 2CV die we altijd nog op wilde knappen stond er ook nog in. We hebben altijd plannen zat maar er komt nooit wat van terecht. Nu hebben we besloten alles weg te doen. Misschien kunnen we die trekkers weggeven in ruil voor  hulp met het afvoeren van alle rommel. Máár eerst moet de forensische onderzoeker nog langs komen en daarna de mannetjes in ruimte pakken omdat er asbest houdende platen op liggen.
Zo worden we gedwongen om orde op zaken te stellen
Hier nog wat foto's 
5 opmerkingen:

 1. Jullie wonen daar wel mooi, volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tientallen duizenden toeristen ( vooral Duitsers) vinden van wel. Zelf " zie" ik het niet echt meer. Vooral omdat ik te " lui" ben om er op uit te gaan ;-)

   Verwijderen
  2. Ben opgegroeid in een zelfde soort streek in Oost Groningen. Zou er wel weer willen wonen.

   Verwijderen
 2. Tjee, dat is wel schrikken!
  Soms is het wel prettig om gedwongen actie te ondernemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gek genoeg zijn we niet geschrokken. Ik schrok wel toen ik zag dat mijn zwager belde want ik dacht dat mijn schoonmoeder dood was. Ons witlof hok is al eens afgebrand en van een andere schuur zijn eens alle dakpannen van het dakafgegleden boven op een auto dus dan raak je er een beetje aan gewend. Er moet een heel nieuw dak op maar eerst moeten we zelf alles buiten zetten en de boel schoonspuiten voordat ze verder kunnen. Zaterdag gaan we dat doen. Ik maak wel wat horror fotos voor jullie ;-)

   Verwijderen