donderdag 27 november 2014

Mozaiek spiegel af! En au au

Nou, hij is af hoor... Het was heel veel werk en ik moest thuis ook flink aanpoten maar ik heb het gered om hem in 8 lessen af te krijgen
Hier wat foto's 
Dit was volgens mij de laatste foto die ik aan jullie heb laten zien.
Die vleugels die ik uit relatief groot stukjes wilde maken waren een beetje te hoog gegrepen.
Mijn mozaïek juf deed voor hoe ik met een wieltje hard moest drukken terwijl ik de vorm van de vleugel volgde...dan heb ik keer op keer gedaan en daarna moest ik er een aparaat opzetten op het glas te breken. Meestal brak het op plekken waar het niet had moeten breken. En een dag later hád ik toch een spierpijn in mijn triceps! Ik weet één ding zeker, vrouwen die aan glas in lood doen hebben geen kipfiletje onderaan hun snijarm hangen!


Hier een closeup van een libelle 
Toen we nog 1 les voor de boeg hadden en ik heel de achtergrond nog moest doen heb ik hem weer mee naar huis genomen

32 uur aan mozaieken later zag hij er zo uit


Ik had er dus een bijna volledige werkweek aan werk aan!

Gisteren avond heb ik hem gevoegd..." Goed in de voegen wrijven,"  zei ze. Nou, dat heb ik gedaan. Eerst met latex handschoenen aan en toen die aan flarden lagen met mijn blote vingers. Eerst met de vingers van mijn linker hand en toen die wel erg veel pijn deden met de vingers van mijn rechter hand.

Hier het resultaat


De spiegel paste precies maar hij is nog afgeplakt met papier. Het geheel staat nog bij de mozaiekjuf in haar schuur. Volgende week neem ik hem mee. We gaan dan ter afsluiting een bloemstukje maken.

We hebben zwart voegsel gebruikt. Toen het tijd werd om mijn zwarte vingers te wassen viel het niet mee om ze schoon te krijgen. Ik kon ze maar heel voorzichtig wassen omdat ze zo'n pijn deden en een nagelborsteltje zou helemaal een marteling worden. Ik heb nog wat verzachtende, door haar zelf gemaakte, olie met lavendel goudsbloem en himalaya zout gebruikt wat wel fijn was. Ze is niet alleen heel aardig en creatief maar ook onderlegd in natuurgeneeskunde etc. 

Vanmorgen zagen mijn vingers er zo uitDie snee naast de nagel van mijn middelvinger is niet van het voegen maar tijdens het tegeltjes knippen gebeurd. Wat dat betreft is het wel een bloederige hobby. Ik ben nog nooit zo vaak gewond geweest als de afgelopen weken! 
Ik heb er nog even aan gedacht om mijn nagels te lakken," dan denken de mensen niet dat ik een onverzorgde viezerik ben," dacht ik nog maar de gedachte dat het misschien mis zou gaan en er nagellak remover in mijn wonden zou komen hield me tegen.
Zelfs op een I pad typen voel ik! Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik geen typiste ben die op zo'n ouderwetse typmachine hoeft te typen want dan had ik me wel ziek kun melden! Gelukkig hoef ik de komende week ook niet te werken anders had ik wel een bordje op de balie kunnen zetten dat het voegsel was en geen gebrek aan hygiëne! 
Volgende keer toch maar íets minder stevig dat voegsel in de kieren wrijven!
Als ik hem thuis heb zal ik wel glamorfoto's maken. Op deze komt hij niet tot zijn recht.

12 opmerkingen:

 1. Als je vannacht gaat slapen met calendulazalf of propoliszalf en daarover pleisters op je vingers, zijn de wondjes sneller dicht. Je spiegel is fantastisch. Groetjes, Turf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel! Ik heb gisteren gelijk een tube Calendulan eerste hulp zalf voor de huid gekocht. Het gaat al een stuk beter ( wat is het lichaam toch wonderlijk hė) maar ik zal het vast ook in de toekomst nodig hebben!

   Verwijderen
 2. Wat een mooi resultaat; nu al zonder de glamourfoto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het echt zie de stukjes met olie kleurig laagje in de zwarte slinger veel beter. Dat was een idee van de juf. Ik zou alleen zwart ( mat en glimmend) gedaan hebben. Die nuggets waren ook een idee van haar. Dankzij haar is hij veel levendiger geworden!

   Verwijderen
 3. mooi hoor! Wat een werk, maar je hebt prachtig resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er echt blij mee. Ik zal hem alleen bij het ophangen wat moeten stutten want ik weet niet of het haakje in de gipsplaat het gewicht zal houden. Mijn vader heeft hem er in 1982 in gemaakt en volgens mij was het zo'n vleugel dingen achter het gips en gaat hij niet helemaal in de muur

   Verwijderen
 4. het is dus geen karweitje voor watjes, maar het resultaat is wel heel erg mooi geworden. wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde ,maar wie mooie dingen wil moet dus ook pijn lijden is dus ook waar. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik ook toen ik mijn handen daarna probeerde schoon te krijgen :-) Ik was ervan overtuigd dat ik al mijn vel eraf gewreven had. Achteraf bleken het vooral sneetjes met hier en daar een klein hapje eruit

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Dankje wel. Ik loop toch wel een beetje over van trots ;-) Daarom laat ik hem nu al zien. Gefotografeerd bij kunstlicht met het papier nog op de spiegel :-)

   Verwijderen
 6. Wat mooi!! De pijn en wonden wel waard :-)
  Als ik polijst (met vet, gaat ook overal in, op en onder zitten) ga ik altijd met m'n nagels over een atuk zeep zodat er niks onder komt. De rest van mijn handen met handencreme en op deze manier hoef ik niet zo te boenen. Je vel wordt er zo dun van en dan is boenen ook erg pijnlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou word ik heel benieuwd wat jij polijst!
  goede tip van die zeep. Ik had wel mijn handen van te voren ingevet. Ze had me gewaarschuwd dat het mijn vel zou verkleuren maar dat het er aan zou liggen hoeveel kloofjes ik had. Ik had alleen dat ene sneetje naast mijn nagel maar er niet op gerekend dat ik er tijdens het proces zoveel bij zou krijgen! Volgende keer toch maar minder danatiek erin wrijven! Al doende leert men

  BeantwoordenVerwijderen