vrijdag 12 september 2014

Een "geweldig" idee dat ik ( waarschijnlijk) niet uit ga voeren

Ik ben nog steeds druk in de weer met mijn rotte plekken in het hout en heb ook nog hier een daar wat  verf bijgewerkt en we hadden ook nog eens kapotte w.c. bril perikelen! De w.c. bril die we hadden had een doorgeroest onderdeel en zat nog maar aan 1 kan vast aan de w.c. pot. Normaal zouden we daar een stukje zwart plakband op plakken ( grapje ;-)) maar aangezien ik volgende week jarig ben en er visite komt waar thuis alles naar behoren werkt moesten we met spoed een nieuwe hebben. Ik heb eerst nog op youtube gekeken bij w.c. bril reparaties. Ik was heel verheugd toen ik een filmpje gevonden had. Tenminste, tot de man zei," ik ga u laten zien hoe u uw kapotte bril moet verwijderen en een nieuwe kunt plaatsen," .....dat noem ik geen repareren! Dat is vervangen! Toen heb ik gezocht naar nieuwe scharnieren, die waren er maar de prijs varieerde tussen de €18,00 en €93,00!  
Ik verkeerde altijd in de veronderstelling dat de bril die we hadden te groot was.. Je zag een stuk w.c. pot aan de binnenkant van de bril uitsteken en dat terwijl ik op het internet las dat er eigenlijk een universele maat was voor de gangbare modellen! Ik ben bij de doe het zelf zaak wezen vragen en meten maar die maat was ongeveer net zo groot als die we al hadden. Toen ben ik naar onze smid geweest ( ze waren vroeger hoefsmid maar bij gebrek aan paarden doen ze nu in c.v. Instalaties en ook nog wat laswerk en ook wc brillen!) Wij hebben een bahama beige sfinx w.c. pot en die hebben we 32,5 jaar geleden bij hen gekocht. Ze hadden een hele goede w.c. bril van uitmuntende kwaliteit waar 10 jaar garantie op zit! Ik was al helemaal klaar om hem aan te schaffen tot ik naar de prijs vroeg...............wat denk je? .......€100,75! En dat voor onze w.c.pot waar ooit de deksel van in 5 stukken lag en gelijmd is met siliconen kit en die nog maar met 1 boutje aan de grond vast zit en die je maar eens in de 5 minuten door kan trekken en ook niet meer goed schoon kan krijgen onder het water niveau! Ik ben met lege handen richting huis gegaan....
Toen heb ik er eentje in een doe het zelf winkel gekocht voor €18,00 inclusief korting in de kleur beige! Hij paste perfect ton sur ton bij onze pot. Aan het eind van de middag had manlief genoeg moed verzameld om er aan te beginnen. Hij heeft de oude eraf gehaald, ik heb de pot goed schoongemaakt en hij heeft de nieuwe erop gedaan....wat denk je... te klein! Zelfs als we het stangetje in het andere gaatje deden! De w.c. bril viel nu binnen de pot. Manlief riep dat hij daar niks aan had. Als hij op de pot ging zitten om zijn behoefte te doen dan zou zijn " zaakje" aan de voorkant over de bril hangen! 
Het was inmiddels 17.00uur geweest dus we hebben de nieuwe bril er weer afgehaald en zo goed mogelijk weer in de doos gedaan. 
In de winkel waar ik deze bril gekocht had hadden ze maar 1 bril dus het had geen zin om daar naar toe te gaan om hem te ruilen. Ik zou eerst naar de winkel gaan waar ik eerder in de week brillen bekeken en opgemeten had en een nieuwe halen en daarna zou ik de bril die ik had terug brengen.
Alleen de brillen waren even groot als diegene die ik al had! Ik moest toen opbiechten aan die alleraardigste man dat ik een bril bij de concurent gekocht had nadat ik eerder bij hem geweest was die week en hij mij zo geduldig alles uitgelegd had! Ik moest toen ook opbiechten dat ik bij hem geen andere bril ging kopen omdat de bril die ik bij de concurent gekocht had nog in de auto lag en nu hij uitgelegd had wat we fout hadden gedaan ik die gewoon kon gebruiken! 
We hadden het bevestigingsmateriaal om moeten draaien! Daarom was die vorige " te groot" daar zat het al omgedraaid en omdat die bril 1cm groter was stak hij uit! Ik kan je wel vertellen dat wij ons nu experts voelen op het gebied van toiletzittingen! 
Hier een foto van de nieuwe aanwinst bij schemerlicht..


En nu ( eindelijk) het "geweldige" idee......


In ons huidige "sfeerhoekje" zie je de oude houten bril met deksel liggen.... Ik had bedacht dat je van de deksel een geweldig klaptafeltje zou kunnen maken voor aan een muur of schutting

Zoiets maar dan met een w.c. deksel als bovenblad! Groot genoeg voor een glaasje wijn, flesje bier, lantarentje of alle drie tegelijk!

4 opmerkingen:

 1. Wat ben jij toch vreselijk creatief. En grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Heel het verhaal is waar. Het was zeer genant om aan die man uit te leggen wat manlief gezegd had zonder zijn exacte woorden te gebruiken ( die heb ik hier ook niet gebruikt ;-)) Zo'n tafeltje zou erg leuk staan in een pipo wagen of scheepskajuit of aan ons schuurtje. Het is mooi hout.

   Verwijderen
 2. wederom weer een vermakelijk verhaal hihi, ik gebruik het oude klaptafeltje van mijn dochter als tuintafel omdat ik geen grote tuin heb en het handig is om als we niet buiten zitten ,maar de fiets achter het huis willen zetten of het droogrek de tafel in te kunnen klappen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Inklapbare of makkelijk verplaatsbare tuinmeubels vind ik sowieso een goed idee. Soms heb je die ruimte voor iets anders nodig en dan is het niet zo handig als er een grote loungeset heel het jaar staat.
   Sorry voor de late reactie. Ik vind het altijd erg leuk als mensen reageren.

   Verwijderen