woensdag 3 september 2014

Lekker bezig

Ik moest de afgelopen drie of vier maanden veel werken maar nu iiedereen aan de beurt geweest is om op vakantie te gaan en de scholen weer begonnen zijn is dat even wat minder en kom ik weer eens aan andere dingen toe.
Gisteren heb ik twee planten verpot. Ik doe heel lang met mijn huiskamer planten maar een goed leven hebben ze hier niet. Ze krijgen soms weken geen water van me, de tijd vliegt voorbij en dan bedenk ik dat het wel een maand geweest kan zijn dat ze voor het laatst wat van me gehad hebben en dan krijgen ze een liter tegelijk van me.
De kluit van mijn sierasperge zag er zo uit....


Die heeft het echt niet makkelijk gehad! In tegenstelling tot hoe het op de foto er uit ziet is hij niet dood. Het is echt een doorzetter. Het is maar goed dat er geen equivalent van de dierenbescherming voor kamerplanten is want dat zou ik een verbod opgelegd krijgen om kamerplanten te houden.
De andere was er veel minder slecht aan toe maar die heb ik ook verwend.

 
Hier nog even een foto van de achterkant van de pot. Dat was ook een tip uit het begin van mijn blogcarriere om een pot te omwikkelen met een stukje bamboerolgordijn. Dit was het laatste restje en net te kort ( zul je altijd zien....)

Zoonlief had er weer een gat bij in het zitvlak van zijn spijkerbroek.


De foto ziet er lichtelijk obceen uit bedacht ik later maar dat is echt niet de bedoeling!
Hier de binnenkant


Hij mocht voor zijn verjaardag afgelopen voorjaar een nieuwe kopen van me maar ik geef altijd maar €50,00 en dit is een broek van Diesel en die heb je niet voor €50,00 vermoed ik. Ik denk dat hij liever met een dure met gaten rondloopt dan een ander merk dat heel is.

Hier de na foto's 


Dat ziet er toch geweldig uit!?

Hier de binnenkant


Iets minder geweldig geef ik toe.....

We zijn ook aan het oogsten. Aardappels, uien en kroten. Ik heb ook nog appelmoes en courgette soep gemaakt en dat in glazenpotjes een kwartier lang in kokend water laten pruttelen. Het zou dan heel lang houdbaar zijn. Ik krijg altijd een soort "hamsteren om de winter te overleven" gevoel. Net zoals ik altijd voorbereid wil zijn op temperaturen van  -20 door altijd genoeg dekens en laarzen met een dik profiel op vooraad te hebben.

Laatst zat ik iets te lezen over de hooikist methode om voedsel na te laten garen zonder een directe warmtebron. Daar zijn allerlei dure en minder dure contrapties voor te krijgen waaronder ook gewoon je pan onder de dekens in bed zetten.
Vandaag kreeg ik een idee!!........


De echt donzen capuchon van het jack van manlief! Die capuchon hebben we er gelijk al afgehaald >20 jaar geleden en sindsdien slingert hij door het huis in diverse mandjes en kastjes. Laatst had ik er bijna een theemuts van gemaakt totdat ik daar een ander alternatief voor bedacht ( moet ik nog uitvoeren)
Ik heb hem vandaag rond een pan met rijst gedaan en het werkte perfect!


Ik weet niet hoe het werkt met spul dat een langere bereidingswijze moet ondergaan maar dat ga ik nog eens uittesten.
Ik kom de dagen wel door :-)

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Een advertentie voor een hooimadam was inderdaad mijn inspiratie maar deze was gratis :-)

      Verwijderen
  2. Haha deze is ook leuk, en handig. Ik ben nu zelf een soort hooimadam aan het maken, als hij klaar is zet ik 'm op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen