zaterdag 27 september 2014

" Nieuwe" Schoenen


Gisterenavond kreeg ik ineens zin in nieuwe schoenen! Ik heb een paar bruine die ik veel draag maar ik heb het idee dat mijn voeten breder zijn dan de zolen en krijg na een aantal jaren het idee dat het nog maar een kwestie van tijd is eer het leer het begeeft en mijn kleine teen er ineens uit zal steken.
Ik heb ook nog zwarte die ik nog niet veel gedragen heb. Ik heb er ooit een blogje over geschreven. Ik heb toen 3 paar Ecco schoenen voor 79,00 gekocht in de uitverkoop. Een paar korte laarsjes, een paar instappers ( waar ik het over had) en een paar O zo comfortabele maar beetje lelijke klitteband schoenen.
Dit zijn de instappers


Er is niet echt iets heel erg mis mee maar het elastiek zit nog wat strak over mijn hoge wreef en ze zijn wat lang. Een groot gedeelte van de schoen is loze ruimte en ik voel me net Pipo de Clown!

Ik ben op het internet gaan surfen naar schoenen...Ik vind het handig om eerst te kijken wat er is voordat ik op pad ga en teleurgesteld naar huis keer omdat ik niks naar mijn zin kan vinden. Ze moeten namelijk lekker zitten en niet te duur zijn en ook praktisch dus geen lederen zolen met hier een daar wat rubberen nopjes eronder. Die kwam ik echt een paar geleden tegen. Ik vroeg nog aan de winkel juffrouw wat ermee zou gebeuren als ik door een plas liep? Dat moest ik natuurlijk niet doen was het antwoord... Aan zulke schoenen heb ik dus niks.

Ik kwam deze tegen die me wel wat leken




Diep in mijn hart zou ik natuurlijk graag zoiets willen


Maar die zijn niet aan mij besteed. Ik kan zoiets nooit mooi houden

Toen bedacht ik dat ik die zwarte instappers misschien zou kunnen versieren!

Ik dacht eerst aan gespen. Zoiets b.v.



Of zoiets

Maar ik was bang dat ze wat iel waren. Bovendien kreeg ik een ander idee.
Ik heb de antieke knopenverzameling van mijn moeder tevoorschijn gehaald en bedacht dat ik misschien een groepje zwarte knopen er bovenop zou kunnen naaien


Ik heb er wat mee zitten spelen en kreeg toen een ander idee


Één knoop zou eigenlijk meer dan genoeg moeten zijn. Misschien zou ik ook nog wat leer erin kunnen verwerken en omdat ik van alles bewaar had ik nog wat liggen dat ik zou kunnen gebruiken


Ik had keuze uit bordeaux en zwart

Er zit minder leer aan zo'n portemonnee dan je zou denken. Binnenin zijn het maar reepjes

 
Eigenlijk is dat wel handig want dan zou ik gelijk onderdelen op maat hebben, keurig recht en afgewerkt! 

Ik zou het zo kunnen doen...


maar toen bedacht ik dat ik ook leer uit de zijkant zou kunnen gebruiken!


Ik heb een bakje met warm water bovenop de stukjes gezet om ze wat platter te maken

Ik heb ook nog de stukjes voering van de binnenkant eraan vast genaaid voor extra afwerking


Zie je dat ik een paperclip gebruikt het i.p.v. een speld. Dan krijg je minder gaatjes in je leer


Ik heb met een heel dun quiltnaaldje en draad één kant van het stukje leer aan het stiksel van de schoen genaaid.

En daarna de knoop aan de andere kant en daarna heb ik het flapje alleen aan de bovenkant op één plekje met een aantal steken vast gezet. Aan de onderkant heb ik het niet gedaan want ik weet niet wat er met het leer gaat gebeuren als ik ermee loop. Ik kan het altijd nog later op meer plekjes vastzetten indien nodig.
Je kunt er natuurlijk allerlei figuren op maken of eventueel bloemen van leer of franje of kettingen. Zelfs een stukje borduursel of applicatie ( wel bedenken dat het nat zou moeten kunnen worden)

Hier het eindresultaat!


Ik ben er best tevreden over :-)

10 opmerkingen:

  1. Mooi gedaan. Misschien zijn boho boots (zie you tube) iets voor jou :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet of ik als 53-jarige oma nog daarmee weg kan komen.. misschien een " light" versie? ;-)

      Verwijderen
    2. Een light versie lijkt mij een prima idee. En 53 is nog best wel jong hoor. Ik heb ook van alles aan mijn laarzen hangen en ben even oud als jou.

      Verwijderen
    3. Ik moet bekennen dat ik al een beetje heb lopen verzinnen :-) maar ik ben niet zo'n laarzen mens. Ik hou ervan om mijn schoeisel snel aan en uit te kunnen trekken maar wie weet! :-)

      Verwijderen
    4. Ik bedenk net dat ik boven nog een paar laarzen in de kast heb staan van mijn moeder waar ik volgens mij niet goed in kon vanwege mijn te dikke kuiten.

      Verwijderen
    5. Ik zou zeggen....maak er wat moois van :-)

      Verwijderen
  2. Hoe doe je dat elke keer weer. Wat ben jij toch superhandig en creatief :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen idee! Misschien bepaalde ongebruikelijke verbindingen in mijn hersenen? Ik kijk ergens naar en dan beginnen er ideetjes op te borrellen ( zoals je weet werken die ideeen lang niet allemaal ;-)) en het heeft wel even tijd nodig om te rijoen. Tussen het surfen naar schoenen en het eindresultaat zat wel 24 uur en soms duurt het nog langer en soms komt het als een flits!

      Verwijderen
  3. Geweldig, ik sta elke keer versteld van je 😀

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O jee, ik weet niet of ik dit hoge niveau vol kan blijven houden hoor ;-) Het schept wel verwachtigingen... maar ik blijf ook mijn blunders posten hoor :-)

      Verwijderen