zaterdag 24 mei 2014

Niets nieuws onder de zon II

Mijn nieuwe zwerfvuilopraapkarretje is klaar! Uiteindelijk hebben we de betonschaar van een ZZPer buurman gebruikt om de dikke gaasmat op maat te knippen. Dat was nog een heel gepuzzel en nog niet zo makkelijk als ik dacht maar het zit er op
Hier is tie......

Da daaah


Dit is hem voor wandel gebruik. Alleen wandelen gaat zo langzaam en er zijn nu honderden meters waar niets ligt om op te rapen dankzij mijn consequent opruimen, vooral van plastic. Plastic stop ik altijd in mijn linker fietstas en leeg ik in de dichtsbijzijnde plastic heros container.
Toen ik gisteren op bed lag kreeg ik een idee om sneller te gaan........ Als ik er nou op een skateboard achter  zou " rijden" (of hoe noem je dat eigenlijk?) Ik kon toen eigenlijk een tijd niet meer slapen van opwinding over mijn " fantastisch" idee. Alleen weet ik niet of het werkt. Ik heb nog nooit langer dan een seconde of tien op een skateboard gestaan en zeker niet in het openbaar waar iedereen het kan zien! Zoonlief heeft er nog een stuk of twee boven in zijn kast staan dus ik kan het uittesten. Het is niet de bedoeling dat ik de tanden uit mijn mond val.
Ik heb vanmorgen zitten googlen of iemand anders al op het idee gekomen was ( maar dan met een kind in de kar i.p.v. twee wasmanden met afval) en wat denk je.....


Niet helemaal hetzelfde maar het principe wel. 
Een ander idee was om er een step achter te maken. Dan heb je niet het probleem dat de kar sneller gaat dan de skatboard en ik op mijn snufferd val.

Die bestaan ook al zag ik maar dan voor kinderen i.p.v. moeders ( of omas ;-))Als het skateboard idee niet werkt kan ik misschien een "bestelling" voor een step plaatsen bij de milieustraat of misschien iets maken met een plank op wieltjes die ik aan de kar vast kan maken.
Op zich is het makkelijker dan telkens van een fiets op en af stappen.

Wordt misschien vervolgd!

3 opmerkingen:

 1. moet bekennen dat ik elke keer weer erg benieuwd begin te worden naar je blogjes, wat zou ze nu weer bedacht hebben en krijgt ze ook voor elkaar wat ze bedenkt ,al dan niet met hulp van anderen. wat steeds duidelijker word is dat je niet voor een gat te vangen bent en niet opgeeft voordat je verschillende opties uitgeprobeerd heb, heb het al eens eerder gezegd maar petje af voor je inventiviteit.Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben alweer een klein stapje verder met mijn plannen. Je raad nooit wat ik ga (proberen) te gebruiken ipv een skateboard! Ik heb het nog niet uitgevoerd want ik wilde manlief niet twee dagen achter elkaar lastig vallen met mijn hersenspinsels. Ik kan het wel alleen proberen maar dan begint hij toch altijd te helpen/ zich ermee te bemoeien ;-)

   Verwijderen
 2. Spannend !!!! hihi, maar 2 weten meer dan een ,dus toch wel handig zon man die meedenkt en zo te zien ook echt kan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen