dinsdag 15 april 2014

Anti-maden in de container tip

De tip komt helemaal aan het eind van dit stukje ( voor de mensen die dit googlen en niet geïnteresseerd zijn in mijn " belevenissen")
Ik heb al een paar dagen niets geschreven omdat ik niet in herhaling wilde vallen. Veel dingen die ik toe pas of " uitgevonden" heb doe ik regelmatig en zijn al beschreven.
Ik ben wel weer druk in de weer als " beroepszeur". Ik heb de H.ema gemaild om te vragen of de glittertjes in een lippenstift die ik heb soms toevallig mico plastics zijn maar heb nog niets terug gehoord


Zoals je ziet heb ik hem al bijna opgegeten...op de vraag waarom ze hun vitaminepillen potjes maar voor 1cm vullen met pillen heb ik ook nooit een antwoord gehad.

Ik heb ook een bekende natuurorganisatie lastige vragen gesteld. Tenminste, ik hoop dat ze lastig zijn EN ik heb plastic hero aangeschreven om te vragen wat voor percentage kleine plastic flesjes in hun bakken terecht komen ten opzichte van de hoeveelheid die in totaal geproduceerd wordt. Ik heb een vaag vermoeden dat mensen die veel van die kleine flesjes kopen ze namelijk gewoon bij het huisvuil gooien en niet in de plastic container maar ik heb nog geen antwoord gehad op mijn vraag en ook geen bericht dat ze het niet wisten maar mijn vraag door zouden sturen naar iemand die het wel wist. Ik ben namelijk bang dat veel anderhalf liter flessen ook bij het huisvuil zullen belanden als het die #%{^#%} lukt om het statiegeld af te schaffen.
Zaterdag las ik een aardige opmerking op twitter. Die persoon schreef, " Opruien doe ik het effectiefst vanuit mijn bed"...Ik doe het vooral vanaf de bank. Verlegen als ik ben hoef ik dan niemand recht in de ogen te kijken maar kan ik toch ( op een nette manier) mijn vraagtekens zetten bij wat ze doen.

Ik heb ook nog een fietstas gevuld met zwerfvuil


Bullebak kwam even kijken wat ik nou weer mee gebracht had. Ik denk erover om mijn vakantiegeld te besteden aan een aanhangwagentje
Deze lijkt me wel wat


Dan kan ik minder sterk vervuilde stukjes per fiets doen i.p.v. met mijn wandelkar met knorretje erop :-)

EN NU DE ANTI-MADEN IN DE KLIKO TIP......

Hij is niet van mezelf en ik heb hem nog niet uitgetest. Ik hoorde hem vanavond op het programma "zegt u het maar", bij omroep Zeeland. Die vrouw knoopte een stukje panty of pantykousje met een aantal mottenballen erin aan het handvat van haar minicontainer. De mottenballen hingen dan in de container. Als de container geleegd werd dan bleef het kousje gewoon aan de container hangen MAAR je zou natuurlijk het zakje met een karabijnsluiting o.i.d. aan het handvat kunnen bevestigen en het eens in de twee weken kunnen verwijderen tot nadat de container geleegd was. Een andere vrouw belde even later op om te zeggen dat zij haar mottenballen in een leeg netje van mandarijntjes of sinaasappels deed. Bijna heel het dorp deed het op die manier met goed resultaat. 
Ik moet zeggen dat wij weinig last hebben van maden ( in de container dan wel te verstaan, konijnen poeperds is een heel ander verhaal...) wij doen klein afval in een lege broodzak en knopen die dicht voordat hij in de container gaat. Ik kreeg wel hele visioenen over het verwerken van mottenballen in een product om op de konijnen te gebruiken maar dat zal wel niks worden als ik me al die tekens op de verpakkingen van mottenballen herinner ( giftig, irriterend etc etc.)
Ik meld me weer als ik wat te vertellen heb.


5 opmerkingen:

 1. Tip voor je nijn, gebruik het middel rearguard. Verkrijgbaar bij oa bunnybin. Het is een middel wat met een sponsje rond het achterwerk wordt aangebracht en ongeveer 10 weken bescherming biedt. Dan heeft nijn tenminste geen pijn. Is ook zo naar die stomme vliegen/maden!

  Succes verder met het schoonmaken! Echt super werk wat je verricht!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gebruiken tot nu toe Anti-Myiasis van Beaphar. Dat werkt 3 maanden en gaat op zich wel goed maar die van ons hebben plakpoep en overgewicht en zijn ook nog eens moeilijk te vangen dus geen gunstige combinatie als je ze madenvrij wilt houden. Met de konijnen die we hiervoor hadden hadden we dit probleem niet maar die hadden een wat kortere vacht. Ik hou van de zomer maar zie met angst en beven die vliegen tegemoet. We wonen ook nog in een gebied met veel koeien, paarden en schapen dus vliegen genoeg helaas.

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de tip tegen maden! Ik ga het zeker proberen.

  Ik kan me voorstellen dat je tegen de zomer opziet doordat de vliegen je konijnen lastig vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welk voer geef je de nijnen? Wij geven ze hier in de ochtend en de avond 1 handje per konijn. En continu toegang tot hooi en water.
  Op deze manier komen ze altijd naar mij toe om te eten, waardoor ik ze een beetje kan socialiseren.
  Het voer wat ik gebruik zijn alleen biks, dus geen mais en snoepgoed erdoor......misschien kun je dat proberen?
  Oja, ze krijgen hier ook wel groenvoer, maar dat mag je alleen geven als ze er al aan gewend zijn en anders 1 groente per keer wennen en per blokje van max. 1 cm grootte....

  Succes met je nijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze lopen beide in een afgezet stuk tuin en graven gangen maar hebben ook een hok. Bullebak loopt ook wel eens los in de tuin en doet zich te goed aan alles wat er groeit. Ze eten dus gras en hooi en stukje broodkorst en soms wat boerenkool en wortel en stukje appel en klein beetje tarwe en beetje mais. Grote kans dat het voer de oorzaak is. Manlief verwent ze. ALS we er eentje beet hebben is het net of ik een voetbal vast houd zo rond!

  BeantwoordenVerwijderen