dinsdag 8 april 2014

Nog een " zaaikastje"

Vorig jaar heb ik laten zien hoe we van een knaagdierenkooitje een zaaibakje gemaakt hebben.Die staat nu vol met tomaten en wat sla.
Omdat we nu elke week wat sla willen zaaien zodat we gespreid sla hebben heeft manlief het volgende verzonnen


Hij heeft het gemaakt met 2 bakken waar mosselen in gezeten hebben. Wij bewaren zulke dingen altijd en gebruiken ze ook voor van alles en nog wat en nu weer hiervoor. De knijpers om de boel bij elkaar te houden zijn eigenlijk todat hij wat beters verzonnen heeft. Hij dacht zelf aan gaatjes maken en dan iets van ijzerdraadjes erdoorheen. Ik opperde dat een plakbandje ook waarschijnlijk zou voldoen. Het knie kussentje eronder is om het geheel op dezelfde hoogte te krijgen als het houtwerk van het raam.
Misschien zou je het ook kunnen doen met bakken waar winterpeen in gezeten hebben maar die zijn minder diep. Je zou dat op kunnen vangen door de w.c. rollen waar de zaadjes inzitten door de helft te knippen zodat ze minder hoog worden. 
Hou dus je ogen open voor verpakkingen die mogelijk ook voor andere dingen gebruikt kunnen worden. Vooral als ze lekker stevig zijn, je hoeft dan niet naar de A.ldi, L.idl of B.lokker om kweek bakjes!

2 opmerkingen:

  1. zo gebruik ik bakjes waarin snoeptomaatjes gezet hebben als zaaipotjes handig omdat er al een dekseltje op zit, zelf koop ik ze niet ,maar ze worden regelmatig op het werk weggegooid, en laatst werden er door de catering mandjes weggegooid waarin champions gezeten hadden die ga ik met worteldoek bekleden en ook als zaaibakjes gebruiken. zelf moestuinieren word nog leukerder als het niet al te veel kost en bovendien is dat ook weer beter voor het milieu

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker! Van iets " waardeloos" iets " waardevols" maken is veel leuker dan naar de winkel rennen om iets te kopen wat er speciaal voor gemaakt is.

      Verwijderen