maandag 7 april 2014

Zaailingen gedoseerd water toedienen

Onze " tomaten" en " sla" doen het goed. Ze groeien eigenlijk een beetje te snel en staan nu in de schuur waar het ook te warm is.


Met zulke kwetsbare plantjes moet je uitkijken met water geven. Met een flinke plons kun je aardig wat schade aanrichten.
Manlief geeft water met een spuitje, dan kun je nauwkeurig bepalen hoeveel je geeft.


Ik zag een lege plastic ketchup fles staan en kreeg toen een idee! Toen ik het tegen manlief vertelde zei hij dat hij hetzelfde idee gekregen had. Voor het geval jullie nog niet op hetzelfde idee gekomen zijn deel ik hem hier


Met een omgespoelde stafles kun je ook aardig mikken en de kracht waarmee het water er uit komt kun je ook een beetje sturen door te hard of zacht te knijpen. Manlief vond dat er teveel kracht achter zat maar ik vond het wel meevallen. Het was in ieder geval niet te vergelijken met de kracht van een hoge druk reiniger ;-)


Ik heb echt mijn best gedaan om het in beeld te krijgen maar dat lukte niet. Jullie moeten me maar geloven....

2 opmerkingen:

  1. pffff , weer zon goed idee, ik heb ook kleine zaailingen staan en gaf ze water met een sproeier maar die heeft onze kat van tafel gegoooid en nu doet hij het niet meer en eigenlijk heb ik geen zin om een nieuwe te kopen en met deze tip hoeft dat ook niet meer tnhx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het aan manlief doorgegeven. Als hij die fles niet omgespoeld had was ik vast niet op het idee gekomen.

      Verwijderen