zondag 12 oktober 2014

Boho boots deel III de basis

Vandaag ben ik begonnen aan het niet leuke deel....de basis.. Eerst netjes alles afwerken voordat ik met versieren begin.
Als de laarzen geen voering hadden gehad had ik het niet gedaan maar ik denk niet dat als ik de voering er uit zou slopen het tot een goed resultaat zou brengen dus ik ga hem lekker bedekken.

Net als bij de commerciële omroep, waar ze denken dat alle Nederlanders het geheugen van een goudvis hebben ( die volgens mij langer is dan het onderzoek beweert) doe ik eerst een korte terugblik.

Zo zagen ze er uit


Ik heb repen stof in ongeveer de juiste maat gesneden en 1 kant gezigzagd met de naaimachine.
Dat is de kant die straks in de laars komt. Ik ga het hier en daar vast zetten met een steekje aan de voering maar dan kan het in iedergeval niet meer eindeloos gaan rafelen


Daarna heb ik de stof aan de onderrand vast gespeld. Ik wil het aan de voering vast gaan naaien i.p.v. telkens door het leer te hoeven steken.
Op de plek waar ik wel door het leer heen moet steken aan de achterkant heb ik de stof met paperclips vastgezet.


Op heb internet zag ik dat de meeste Boho boots door één of meerdere riemen omwikkeld worden om  alles op zijn plek te houden. Omdat ik een " light " versie ga maken had ik bedacht om de achterkant d.m.v. een reepje leer bijeen te houden.


Ik heb die oude portomomee weer tevoorschijn gehaald en heb even zitten dubben of ik voor breed of smal zou gaan.... Ik besloot breed ( links)
maar toen kreeg ik een idee!! Ik kon er een gespje overheen schuiven!


Dat pastte niet en dus besloot ik voor smal te gaan


Ik ga ze als volgt plaatsen


Dat is het voor nu. Ik moet eerst alles vast gaan naaien eer ik verder kan gaan.... Wordt dus alweer vervolgd! Ja, deze serie blogjes gaat nog trager dan de het verhaal in the bold and the beautiful! ;-)

3 opmerkingen:

 1. Gaat helemaal goed komen. Ik vind het, zoals het nu is, al heel erg leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat ik keuze stress ga krijgen bij het versieren. Zoveel mogelijkheden! Het vastnaaien van de stof gaat voorspoedig! ;-)

   Verwijderen
 2. ...ik weet niet hoe traag het verhaal in bold en beautiful gaat maar ik wacht ruftig af!

  BeantwoordenVerwijderen