zondag 26 oktober 2014

Radiatorfolie op zijn plaats houden

Vorige jaar schreef ik over het feit dat we opnieuw radiatorflie geplaatst hebben en dat het van dat heerlijke soepele spul was in tegenstelling tot het karton met een zilverlaagje dat we in het verleden hebben gehad.
Manlief vindt dat het tegen de muur moet zitten en niet tegen de radiator en wilde dat ik het aan de muur zou plakken met plakband


Buiten het feit dat het geen gezicht is bleef het ook niet vast geplakt zitten.

Dat het geen gezicht is, is niet zo héél erg. We hebben hier wel meer dingen die geen gezicht zijn. Half Nederland heeft zijn snoeren keurig weggewerkt in de plinten en bij ons liggen ze in keukenrollen  verstopt


Toen bedacht ik dat dubbelgebogen onderzetters misschien de oplossing zouden zijn om afstand van de radiator te houden maar ze floepten los

Hier ligt er nog eentje


Maar van de week bedacht ik dé oplossing! .....het was wel even spannende of het zou werken ( ik bedenk wel eens meer wat)

Men neme een lege w.c. rol en knipt beide uiteinden rondom in


Daarna buigt men de ingeknipte delen naar buiten


En klemt het tussen de muur met folie en de radiator


Geweldig toch!? Ik vraag me alleen af of het niet door de warmte in brand zou kunnen vliegen... Nee toch.. Wat denken jullie?

4 opmerkingen:

 1. Geen idee, ik heb het bevestigd met magneetband

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wost niet eens dat dat bestond! plak je het aan de radiator of de muur?

   Verwijderen
  2. Radiatorfolie hoort tegen de muur en niet tegen de verwarming. Het moet namelijk de warmte reflecteren die van de radiator afkomt. Zonder de folie verdwijnt de warmte voor een gedeelte door de muur naar buiten. En wij hebben het vastgeplakt met dubbelzijdig tape. Staat keurig en blijft ook prima zitten.

   Verwijderen
  3. Manlief zei dat ook al, vandaar al die toeren om te voorkomen dat het tegen de radiator komt.
   Wij hebben vinyl behang en ik heb het idee dat tape niet zo goed houdt daarop en houdt het wel dan ben ik bang dat het behang zal beschadigen maar voor geverfde muren lijkt dubbelzijdige tape een proma oplossing.

   Verwijderen