donderdag 2 oktober 2014

Fietstassen ( miskoop?)

Zoals ik al een paar keer verteld heb was ik vorige maand jarig en dan worden er kadootjes gegeven. Ik vind wel dat dat er een beetje bijhoort, niet van iedereen die komt ( diegene die niets geven krijgen niets terug, dat hebben we zo afgesproken en beide partijen vinden dat prima)
Ik had besloten dat ik namens zoonlief een paar fietstassen zou kopen voor mezelf. Hij krijgt, omdat hij een jaar over moest doen, dit jaar geen studiefinanciering meer maar zou moeten lenen en dat willen we niet. Het is maar voor een half jaar, daarna gaat hij stage lopen en krijgt hij dan bijna net zoveel als manlief ontvangt dus dat half jaartje overbruggen we zelf. Zoonlief heeft ze dus " gegeven" Maar ze zijn eigenlijk een miskoop... Ik ontdekte het pas nadat ik ze eindelijk op de fiets gekregen had en versierd had dus terug brengen en geld terugvragen was er niet meer bij. Ook omdat ik ze een tijdje terug gekocht had. De enige troost is dat ze maar €7,99 waren .

Even ter herinnering mijn oude fietstassen na de laatste restauratie


Die hadden stevige sluitingen aan de buitenkant, baleinen in de bovenrand van de tassen, verstevigde zijkanten, goede bevestigng's materialen en ze waren een stuk groter. EN ze waren volgens mij net zo duur en zeker onder de €10,00 maar ze waren nu echt op na een jaar of zes.

Ik heb een afbeelding gevonden van de tassen die ik nu gekocht heb


Deze hebben kleine stukjes klittenband als sluiting, De enige versteviging is een plaatje op de bodem en een verhard stuk dat aan de kant van het wiel, ze zijn een stuk kleiner dan die andere en diegene die ze ontworpen heeft heeft nog nooit een bagagedrager van dichtbij gezien volgens mij. Er zitten 3 bevestigings riempjes aan die je om een deel van je bagagedrager moet doen en daarna door één gleufje van een plastic gespachtig iets en dan aan het ander deel van het klitteband moet plakken maar de delen corresponderen niet echt en de ene die aan de voorkant zit ( ik vermoed dat het de voorkant moet zijn) zat overdwars! Ik ben denk ik wel drie kwartier bezig geweest om uit de vogelen hoe ik hem vast zou kunnen krijgen! Manlief die erbij zat zei," het is dat je zo geduldig bent. Ik had hem allang in de kliko gegooid!" Uiteindelijk heb ik de riempjes en gespjes van de oude afgehaald als extra bevestiging.

Nou zijn jullie natuurlijk vast benieuwd hoe ik hem " versierd" heb. Jullie gaan me vast niet nadoen....in het kader van mijn " red de wereld van de ondergang door plasticvervuiling " missie heb ik ze gebruikt om mensen voor te lichten zo niet hersenspoelen.

Deze kant is klaar


Op de afbeelding staat " plastic troep wordt plastic soep" en rechts bovenaan het logo van Zwerfie bedacht door Henk Vugt die wil dat mensen i.p.v. Selfies een foto van zichzelf maken terwijl ze een stuk zwerfvuil oprapen en het daarna in de prullenbak gooien. Uiteindelijk is het meer uitgegroeid tot mensen die foto's van alleen het zwerfvuil maken dat zij daarna weggooien op een verandwoorde plek.
Rechtsonder staat het logo van Klean ( klagen loont echt absoluut niet) van Peter Smith die wil dat iedereen 1 stuk zwerfvuil per dag op ruimt. Momenteel is hij bezig met het project Plastic Madonna. Hij wil een 20m groot beeld maken van PET flessen die in Nederland van straat opgeraapt zijn en verwerkt zijn tot pellets waarna een 3D printer het beeld gaat maken. Hij wil het in Rio da Janeiro tentoonstellen tijdens de volgende olympische spelen om aandacht te vragen, niet alleen voor de plastic soep maar ook het feit dat plastic in ons voedselketen terecht komt en ook uiteindelijk in ons lichaam. Hier kun je er meer over lezen. 
http://www.plasticmadonna.com

Je kunt ook maximaal €1,00 doneren :-)

Bovenop de bagagedrager heb ik dit genaaid


Er staat," Als 25% van de mensen dagelijks 1 stuk zwerfvuil opraapt is Nederland na 3 dagen schoon! Doe je mee?"

En tot slot, aan de andere kant heb ik dit gemaakt


Ik ben ook de strijd aangegaan tegen ballonwedstrijden en -oplatingen. Er worden steeds vaker ballonnen opgelaten tijdens feesten, herdenkingen, bruiloften, openeningen om nog maar te zwijgen over ballonwedstrijden. Fabrikanten zeggen dat ze biologisch afbreekbaar zijn en dat zullen ze vast over een heleboel jaar zijn maar eer het zover is veroorzaken de ballonnen en lintjes die er aan zitten heel veel ellende. Dieren eten de ballonresten op waardoor hun magen verstopt raken en ze een hongerdood  sterven. Veel raken verstrikt en worden gewurgd door de lintjes die er vaak aan vast zitten. Hier kun je er meer over lezen http://www.dieballongaatnietop.nl
Hier nog een foto van een zogenaamde biologisch afbreekbare ballon die amper afbreekt


Ik wil de onderrand van de flap van die kant nog " opleuken" met ballonresten maar moet nog eerst even sparen. 
Het begin van de verzameling is er al. Gisteren opgeraapt.


Ik ben benieuwd hoe lang dit stel fietstassen meegaat en of ik ze ga repareren als ze mankamenten gaan vertonen. Op dit moment vind ik het nog niet echt de moeite. Deze versieringen heb ik in een mum van tijd overgezet.

Pasgeleden heb ik nog een rugtas "versierd". In augustus ben ik naar de Efteling geweest. Zoonlief zei dat hij niet mee zou gaan als ik onderstaande tas zou dragen


Ik was het eerlijk gezegd wel van plan... Een kans om zoveel mensen te " bereiken" krijg ik hier niet. Hier kom je zo'n beetje om de paar honderd meter iemand tegen ( behalve in de zomer als er een toeristen invasie is)
Toen kreeg ik een idee....Ik had deze tas nog liggen


Het is een heerlijk ding gekregen van een artsenbezoeker ( toen ze nog niet werk gerelateerde cadeaus mochten geven en we andere dingen kregen dan alleen pennen en postits ) en na misschien 17 jaar reclame gemaakt te hebben voor een maagzuurremmer zou ik hem om kunnen toveren tot een " light" versie van die andere als compromis

Ik heb er toen dit van gemaakt


Ik heb hem zorgvuldig verborgen gehouden voor zoonlief tot we er waren en nadat ik hem op gedaan had heb ik lange tijd mijn uiterste best gedaan om hem niet de rug toe te keren wat niet meeviel en zorgde dat ik allerlei capriolen uit moet halen! Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven. Hij MOET hem gezien hebben maar er kwamen geen verontwaardigde kreten dus ik ga er vanuit dat hij ermee leven kon. Helaas was het toen de rustigste en koudste dag van het jaar . Ik hoorde wel één Belgische meneer de tekst hardop lezen en een jongetje hoorde ik zeggen," goh, daar ligt veel rommel in het water!" Terwijl  er in de buurt geen water te bekennen was dus er zijn mensen die hem gezien hebben.

Ik ga hier geen patent op aanvragen dus voel je vrij om hem na te maken ( of af en toe een stukje zwerfplastic op te rapen ;-))

4 opmerkingen:

 1. Mijn bijdrage:

  Ik heb 4 honden. Die laat ik 3x per dag uit. Ik ruim uiteraard altijd de hondenpoep op. Daarnaast ruim ik per drol :-) ook altijd 3 stuks zwerfvuil op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! :-) je hebt dan wel je handen vol!

   Verwijderen
  2. Hahaha, doordat ik de honden aan een buikriem heb heb ik beide handen vrij. Aan de riem heb ik zakken genaaid waar ik de troep instop.

   Verwijderen
  3. Dat is blogwaardig zou manlief zeggen. Goed bedacht van je!

   Verwijderen