vrijdag 22 maart 2013

Vorst Vrije Autoruiten

Ondanks dat het "lente" is kun je de komende dagen deze tip vast wel gebruiken. Voorwaarde is wel dat je auto niet ver van je huis geparkeerd staat.
Staat hij wel ver weg dan is een scherm zoals deze een optie


Wij doen het anders, het kost nauwelijks moeite en er komt geen krabber of chemicaliën aan te pas.
's morgens kijken we uit het raam of de autoruiten bevroren zijn. Als dat wel het geval is pakken we het ventilator kacheltje en een verlengsnoer ( waar we een platte stekker aan gemaakt hebben). Het kacheltje wordt geplaatst tussen de voorstoelen richting voorruit en het verlengsnoer gaat door de brievenbus en in het stopcontact! Daarna wordt regelmatig uit het raam gekeken tussen de bedrijven door en als de boel ontdooid is gaat het kacheltje weer naar binnen. Eenvoudiger kan het niet! 



Alle ruiten zijn ontdooid en het interieur van de auto is ook nog eens niet meer zo koud.
Betrapt worden met niet goed schoongemaakte autoruiten kan je een boete van €240,00 opleveren. Sneeuw op het dak trouwens ook! dus dat moet je er nog even met een zacht vegertje afvegen indien nodig.

2 opmerkingen:

  1. Wel goed voor het gemak! Maar als je wilt consuminderen (wat ik toch zie als bezuinigen, besparen) en wellicht rekening houden met het milieu, vind ik het toch wel een grote luxe, en zou ik er zelf niet zo snel voor kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk. Ik heb dit stukje ook meer geplaatst omdat ik het een handige tip vind. Als je ' smorgens verrast wordt door ijs op je ruiten en er qua tijd niet gerekend heb op 10 minuten krabben is het handig. Bovendien beslaan je ruiten niet aan de binnenkant als je wegrijdt wat de veiligheid bevordert omdat je alles en iedereen goed kunt zien. EN als laatst kan het je een flinke boete schelen als je het niet ijsvrij genoeg gemaakt hebt naar de zin van de politie en dan spaar je dus wel geld uit ;-) Een aantal minuten is al vaak lang genoeg. Zodra het ijs gaat smelten zou je al kunnen stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen