zaterdag 30 maart 2013

Wiebeltafel Verstevigen

Ik doe lang met mijn meubels, ik word ze nooit zat ( zolang als ik ze bewust gekozen heb tenminste) en er wordt niet om de paar jaar een heel ander interieur aangeschaft.
Onze eetkamer tafel was al hoog bejaard toen hij hier in huis kwam. Ik heb hem gekocht in een winkeltje in Den Haag dat gespecialiseerd was in antiek grenen en vond dat ik een goede keuze had gemaakt. Dat was tenminste totdat hij thuis afgeleverd werd en ik een geblakerde plek in de vorm van een strijkijzer op het blad zag staan....was dat écht de tafel die ik uitgezocht had? 
Toen ik hem kocht stond hij in een soort opslagplaats waar ze op elkaar gestapeld stonden en de verlichting was niet al te helder dus het zou kunnen...." Nou ja, dat heb je met oude spullen, ze hebben geleefd en dat zie je." zei ik maar tegen mezelf. Er werd strategisch een kanten kleedje met fruitschaal over de plek gezet en later toen de kinderen kwamen een tafelzeil en aan die plek werd niet meer gedacht.
Ruim 25 jaar later begon de tafel steeds meer te wiebelen, als ik met mijn naaimachine aan die tafel zat te naaien bewoog door het trillen heel de tafel mee. Manlief begon te roepen dat het tijd werd voor een nieuwe en dat hij toch al niet snapte waarom ik dat oude ding ooit gekocht had! Daar had ik moeite mee, hij was toch nog verder goed? Misschien konden we hem verstevigen. Daar moest natuurlijk eerst over verzonnen worden hoe we dat het beste aan konden pakken... een jaar of wat later ( we stellen hier alles uit) hadden we wat bedacht en zijn het uit gaan voeren.
We hadden nog een paar planken hout van de parketvloer van de voorkamer over en hebben die eronder geschroefd



Aan de voorkant moesten we iets extra's verzinnen want daar zit een lade in en het stukje hout onder de lade is er af gevallen.( Het ligt nog wel ergens maar ik weet niet meer waar) de voorpoten dreigden een spagaat te doen dus alleen een plankje zoals achter zou niet voldoende zijn



Daar hebben we een extra balkje aan de voorpoten geschroefd om ze bij elkaar te houden.
De tafel staat nu zo stevig als een huis en kan nog wel jaren mee. Het volgende probleem zou wel eens kunnen worden dat generaties katten hier in huis één poot als een krabpaal gebruiken en hij daardoor steeds dunner wordt



Zo zien de andere er uit



Komt tijd komt raad, wie weet zitten wij tegen die tijd al lang in een verzorgingstehuis ( als die dan nog bestaan).

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen. Creatief! Ik moest wel lachen om die ene arme poot waaraan de katten krabben. .. maakt jullie tafel uniek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen. Creatief! Ik moest wel lachen om die ene arme poot waaraan de katten krabben. .. maakt jullie tafel uniek.

    BeantwoordenVerwijderen