zaterdag 23 maart 2013

Niet Alles Lukt

Ik heb hier tot nu toe alleen mijn successen gepost, nou ja, behalve die Jack Sparrow haarversiering dan, al zou die iemand anders prachtig staan ( al is het maar met carnaval).
Ik heb ooit geprobeerd mijn schoenzolen te repareren. Het waren van die zolen die er op gesmolten worden en de schoenmaker zei dat ze niet te repareren waren. Ik vond het erg zonde want ze zaten zo lekker en ik had ze nog niet eens 5 jaar!



Ik heb toen geprobeerd de kier op te vullen met siliconenkit. Ik dacht ´dat is elastisch en waterdicht´ maar dat werkte dus niet. Ik had wel een ander paar schoenen waar een klein stukje zool uitgevallen was. Dat heb ik toen opgevuld met elastische muurvuller en heb ze toen nog een tijdje gedragen maar eigenlijk alleen als ik zeker wist dat het droog zou blijven. Zo heb ik ooit tijdens een dagje Efteling ( waar lekker zittende schoenen een `musthave´ zijn) een boterhamzakje om mijn voeten moeten doen omdat ik nattigheid voelde. Een mens probeert wel eens wat maar niet altijd met succes. Uitvoeren van deze tip is dus zonde van je tijd.
Als er mensen zijn die wel een oplossing voor hebben dan hoor ik het graag! Dit paar schoenen draag ik trouwens nog steeds in en om het huis bij droog weer. Dan is er niks aan de hand.

2 opmerkingen:

  1. Kijk eens of je een echte ouderwetse schoenmaker vind. Deze kunnen, als het de moeite waard is, wel degelijk zulke schoenen repareren. Ik draag Wolky, niet bepaald goedkoop, maar mij gebeurde het ook. De schoenmaker lijmde op beide zolen een nieuwe zool. Zo gingen de schoenen nog 3 jaar mee.

    Groetjes Mariëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vriendin van mij in BOZ laat nieuwe zolen onder haar schoenen `smelten`. Ik had gehoopt dat diegene waar ik het aan vroeg het ook zou kunnen. Hij was dus niet helemaal eerlijk geweest en had eigenlijk moeten zeggen " het kan wel maar wij doen dat niet". Schoenmakers zijn hier dun gezaaid. Die waar ik naar toe geweest ben zit 14 km verder op en je kunt ook je schoenen naar een doe het zelf zaak brengen en 14 dagen later weer ophalen dus dan is het moeilijk overleggen met de "expert". Er zit er ook eentje 18km verderop misschien dat ik het volgende keer daar aan vraag. Ik draag altijd ecco´s. Ik heb inmiddels 3 nieuwe paar ( voor 79 euro in de uitverkoop! : )) dus kan weer even vooruit

    BeantwoordenVerwijderen