zondag 9 juni 2013

Teennagels Versieren

Zoals je vast wel weet versier ik graag dingen, zo ook mijn teennagels. In tegenstelling tot mijn vingernagels blijft het weken goed zitten en hoef ik ze eigenlijk alleen maar opnieuw te doen vanwege de "uitgroei" na een week of vier á vijf. Persoonlijk vind ik dat áls je nagellak draagt dat het mooi moet zijn dus niet uitgegroeid of afgebladderd.
Ik heb een hele verzameling nagelstickers en het is altijd een moment van keuze stress als ik de " compositie" aan het bedenken ben pietlut als ik ben






Hier zie je mijn voorraadje. Die twee op het roze achtergrondje zijn bijzondere, normaal gesproken zijn het kleine aparte stickertjes die er af kunt halen maar deze lijken wel een groot geheel te zijn die je moet uitknippen denk ik. Ik heb er dan ook nog niets van gebruikt. Een miskoop dus.
Ik koop ze bij de HEMA, Action, Kruitvat (essence) en soms op braderieën. Vanzelfsprekend kijk ik ook naar de prijs, er is een groot verschil in. Ik koop altijd zelfklevende dus geen steentjes die je met lijm op moet brengen.

In het begin had ik er moeite mee om ze goed te plaatsen, het is een nauwkeurig werkje. Vooral voor een pietlut als ik die alles symmetrisch wil hebben. Maar toen kreeg ik een idee!!



Ik haal de stickertjes er met een speld af en gebruik die ook om het stickertje op je juiste plaats op de nagel te leggen



soms gebruik ik een tweede speld om hem op nagel te drukken en om hem op de juiste plaats te houden terwijl ik de andere speld ervan onder haal



Daarna een laagje topcoat of blanke nagellak en klaar ben je! 
Meestal lak ik mijn nagels op één dag en plak ik de stickers er de volgende dag op. Dan is de nagellak goed droog.
´s winters draag ik tijdens het lakken sokken waar ik de voorkant vanaf geknipt heb. Dan heb je minder koude voeten tijdens het lakken. Je voeten zijn bedekt en je tenen blijven onbedekt.

Als het tijd wordt om de boel verversen krab ik eerst de stickers er vanaf en haal daarna de nagellak met remover er af. Dat gaat veel sneller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten