zaterdag 25 mei 2013

Verstopte W.C.

Ik zocht naar een afbeelding van  een verstopte w.c. toen ik dit stukje ging schrijven maar zal jullie die besparen. Ik zat aan een boterham maar had gelijk geen trek meer...

Het is alweer jaren geleden maar we hadden een keer een verstopte w.c. We hebben toen de loodgieter erbij gehaald en die heeft met een slang en veel water de boel weer ontstopt gekregen.
Toen het een tijdje later weer gebeurde dachten wij, "wat die loodgieter kan kunnen wij zelf ook!" Dus we hebben een slang zo diep mogelijk in de w.c. pot gestopt máár toen er water doorheen kwam kwam het water in de w.c. pot omhoog en dreigde over te lopen. Daar hebben wij wat op gevonden ...
We hebben een stevige plastic zak genomen ( van potgrond b.v) en die gedeeltelijk gevuld met zand en de bovenkant dichtgebonden met een stukje touw. Zo kregen we een soort zandzak die we ( toen het water eenmaal weg gezakt was) op de slang gelegd hebben. Die zandzak vulde de w.c. pot en  voorkwam dat het water veel omhoog kwam en verhoogde de druk van het water dat door de slang kwam. Zo hebben we zelf de verstopping verholpen.
Wij hebben de laatste keer water uit onze "tras" gepompt ( zo noemen we hier de ruimte onder ons huis waar hemelwater in opgevangen wordt).
Ik wilde onze zandzak op de foto zetten maar manlief heeft hem ontmanteld dus dat kan niet meer.

Onderstaande zak is veel voller dan die van ons. In die van ons zat minder dan de helft aan zand dan in deze zit.




3 opmerkingen:

  1. Great Blog!

    Wateroverlast

    Heeft u problemen met een Wateroverlast? Dit kan gebeuren indien u een gesprongen leiding heeft, lekkage met de waterafvoer of de afvoer van regenwater zoals een gebroken of verstopte goten).
    Klein of grote klussen, wij lossen het allemaal op, bel 24/7 onze spoedservice van loodgieter Rotterdam. Wij zijn dag en nacht en tijdens feestdagen beschikbaar voor Rotterdam. Ook kunt u ons contactformulier invullen. bel: 010–760 34 74.

    for more: loodgieteruitrotterdam.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig artikel! geweldige inhoud moet gedeeld worden! :)

    BeantwoordenVerwijderen