woensdag 1 mei 2013

Deur Stopper Maken

Ik wil je alvast waarschuwen, het is geen design en ziet er niet eens mooi uit maar heeft wel voordelen, je kan niet je tenen ertegen stoten nou, het kan wel maar doet geen pijn, en het beschadigt je vloer niet. Je kunt het makkelijk verplaatsen zonder te bukken. Benieuwd geworden??

Dit is hem..

Het begon op een zondag als hier alle winkels dicht zijn toen manlief klaagde dat de kat er constant in en uit wilde terwijl hij de deur het liefst dicht hield. "We zouden een deurstop moeten hebben", zei hij "dan kunnen we de deur op katten niveau houden" zoals wij dat hier in huize lekkerhandig noemen.
De raderen begonnen te draaien en ik kreeg een idee... Ik pakte een grote steen ( een halve baksteen zou ook kunnen) en deed daar restjes fiberfil omheen maar stukken oud T-shirt of repen hoeslaken zouden ook voldoen. Daarna  zette ik het geheel op een stuk tricot ( dat bij de kleur van mijn verf paste) en bond het geheel bovenin vast met een stukje band en klaar is je deurstop! Je kunt hem heen en weer over de vloer schuiven met je voet zonder dat hij op de vloer krast of je je voeten pijn doet, omvallen kan hij ook niet. Door de steen erin heeft hij genoeg gewicht om de deur op de juiste stand te houden.
Wil je een mooiere maar minder handige maken dan heb ik daarvoor ook wat verzonnen. Neem een mooi blik. Eventueel van een rommelmarkt vandaan. Als je van modern houdt kies je een moderne, hou je van nostalgisch dan neem je er eentje met een leuke afbeelding erop. Daarna vul je hem met zand of grind of stenen. Ik zou hem wel met een plakbandje rondom dichtplakken voor het geval hij omvalt en open gaat. Om beschadiging van je vloer te voorkomen zou je een stuk vilt of een oud stuk vloerbedekking op de bodem kunnen plakken.
Eenvoudig en goedkoop!

1 opmerking:

  1. Ik vind hem leuk. Hij lijkt heel erg op een pompoen! Als je er met vilt nou even een groen blaadje op maakt, is het wel design!

    BeantwoordenVerwijderen