maandag 10 maart 2014

Borstkanker ( niet schrikken)

Ik zit tegenwoordig veel op twitter vanwege mijn zwerfvuil kruistocht. De meeste mensen hebben een " plaatje" en als ze dat niet hebben dan is er een ei te zien. Vandaag kwam er een heel bijzomder plaatje voorbij namelijk dezeHet plaatje was niet van diegene die het twitteraccount had maar na het googlen van " tatooed bra" kwam ik er al snel achter van wie hij wel was

Hier is  de achterkant


Ik vind het prachtig!!
Na verder detective onderzoek kwam ik er achter dat de foto meerdere malen van facebook verwijderd is omdat het de regels over " naakt" overtrad maar na een groot protest toch toegestaan werd.
Over de vrouw zelf kun je hier meer lezen
http://dunthor.com/2012/07/31/tattoo-tuesday/

Tijdens het bekijken van de afbeeldingen van " tatooed bra" kwam ik onder andere ook deze tegenWat bestaan er toch.....euh......hoe zal ik het zeggen ..... bijzondere mensen.....

Ik ben al twee keer geweest voor het bevolkingsonderzoek tegen borstkanker en dan vraag je je toch af.. Stel dat...Ook op het werk krijgen we, als de "borstenbus" geweest is uitslagen die niet goed zijn ( of lijken) binnen en dan moeten we de vrouwen vragen om op het spreekuur te komen. 
Ik vraag me dan regelmatig af, wat zou ik doen als ik het kreeg en overleefde?  Ik kan me dan ook mateloos ergeren aan Hollywood sterren die 3 maanden na de operatie in een talkshow zitten en zeggen dat ze genezen zijn. Genezen ben je pas als je meer dan vijf jaar kankervrij bent! Zonder dat ze het weten kan het al terug gekeerd zijn! Ik leef met ze mee, echt waar, maar ze scheppen verkeerde verwachtingen voor alle andere vrouwen ( en mannen!) die hetzelfde doormaken.
In de vorige praktijk waar ik werkte zat een huidtherapeute. Ze leverde ook borstprotheses. Ik heb ze wel eens in handen gehad zeg maar, wat zijn die dingen zwaar zeg!


Ze voelen wel heel natuurlijk aan

Een ander alternatief is een reconstructie. Onlangs kwam ik op facebook een afbeelding tegen van een vrouw die een reconstructie ondergaan had. Die afbeelding gaf trouwens ook veel ophefhttp://brekend.nl/2014/02/12/ophef-op-het-internet-vrouw-gaat-topless-op-facebook-nadat-ze-aan-borstkanker-is-geopereerd/
Wat een toestand hè, je zal er maar voor komen te staan....

Vrouwen waarbij een borst of borsten afgezet zijn kunnen ook last krijgen van lymfoedeem. Zij krijgen dan een dikke pijnlijke arm omdat het lymfevocht niet goed weg kan. Na een aantal behandelingen lymfe drainage krijgen ze een kous aangemeten om te voorkomen dat het vocht terug komtToen ik vandaag buiten in het zonnetje lag, vroeg ik me af of ze die dingen niet mooier zouden kunnen maken?
Ik ben toen naar binnen gegaan om te googlen en ja hoor, ze zijn er
http://www.de-amazones.nl/sites/default/files/nieuwsbrieven/090207/kousen.html

Begrijp me niet verkeerd. Ik kan me voorstellen dat als je je afvraagt of je nog lang te leven hebt je je niet druk maakt over hoe trendy je armkous wel of niet is maar er kwamen vrouwen in de praktijk waarbij het decennia geleden was sinds ze de diagnose kregen.

Dus mensen, volgende keer als je voor de spiegel staat en je druk maakt over vetkwabben of rimpels wees dan blij dat wat er in zit nog werkt! Ik doe het zelf helaas ook en het is goed om af en toe alles in perspectief te brengen.
Voor diegene waarbij niet alles naar behoren werkt kan ik alleen maar zeggen, " sterkte" of " het beste'. Als ik wat anders zou zeggen zou ik liegen want ik weet niet wat jullie doormaken. Tot nu toe heeft mijn lichaam me nog niet in de steek gelaten maar het zal vast een keer gebeuren.....

Ik bedenk net dat dit weinig met consuminderen repareren of creëeren te maken heeft...

8 opmerkingen:

 1. heel goed stuk! na een dubbele mastectomie en veel medicatie, zie ik ook weinig fraais in de spiegel, maar het doet het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig vlasje, ik heb erg getwijfeld voordat ik gisteren op de publiceer knop drukte. Ik heb makkelijk praten met een " heel" lijf en wilde niemand kwetsen maar ik vond die versierde vrouw zo mooi dat ik het wilde delen. Vanwege mijn werk wordt ik er toch regelmatig mee geconfronteerd en dan vraag ik me toch af," wat zou ik doen?" Maar dat weet je pas als je er voor komt te staan denk ik.

   Verwijderen
 2. Toen ik vanochtend op stond, bedankte ik mijn maker dat alles het kennelijk naar behoren doet, ik op KAN staan en vervolgens op wil staan. Steeds vaker vraag ik me af..Waarom niet?
  Mooi logje hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankbaarheid is een goede instelling en maakt gelukkig volgens mij. Ik weet niet of ik hem hier al gedeeld heb maar laatst hoorde ik deze," als je niet gelukkig kunt zijn met wat je hebt, wees dan gelukkig met wat je allemaal niet hebt!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Wauw bloos bloos en dan te bedenken dat ik hem bijna verwijderd had omdat ik bang was boze reacties te krijgen in de trant van, " wat weet jij er nou van?" ( ik weet er ook niks van en hoop er nooit achter te komen maar dat geldt voor iedereen :-/ )

   Verwijderen
 4. Wat een mooie blog! Zeker niet verwijderen hoor, mooi om te horen hoe jij er tegenaan kijkt als niet-ervaren in de materie, zeg maar... (dwz zelf niet gehad). Ik wel, helaas, maar beentheredonethat kan het leven des te mooier zijn. Ik spam even mijn eigen ervaring, als zijnde misschien een mooie aanvulling op je blog: http://plazilla.com/page/4295044649/de-mooiere-wereld-na-kanker

  Oh ja, en 'genezen verklaren' doen de doktoren trouwens niet, bij borstkanker althans niet. Dat moet je dan gewoon zelf doen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je bijdrage. Ik heb je stukje gelezen. Het lijkt me dat je dan in een emotionele achtbaan zit tussen hoop, angst en onzekerheid. Mijn beste ( en enige) vriendin heeft onlangs te horen gekregen dat ze een eierstokcyste van 30cm heeft waarvan voor 99% zeker is dat hij kwaadaardig is. 12 juni gaan ze haar opereren. Ik leef met haar mee en leef ook tussen hoop en vrees. Ik wil haar niet missen.

   Verwijderen