dinsdag 25 maart 2014

Hergebruik sjaaltjes

Ik heb een hele verzameling sjaaltjes, van die lange smalle. 

Ik ben geen sjaaltjes type, tenminste niet in de zin dat ik een blouse met een kraagje draag en dat er dan een sjaaltje bovenuit piept al ga ik er wel over nadenken als mijn hangvel erger wordt. ;-)

Ik droeg ze als strik in mijn haar. Ik heb het idee dat in de jaren '80 begin jaren '90 er meer waren die dat deden


Zie je wel! en ze waren niet allemaal buitensporig! ..........;-)

Ik heb wat foto's opgedoekt als bewijs....20 jaar geleden

Met een jasje van de rommelmarkt

Met een zelfgemaakt bolerootje. Ik heb al die kleding trouwens nog steeds ( die van mij dan ;-))

Weer een jurk van de rommelmarkt. 15 gulden kostte hij nog! Maar ik heb hem wel naar een bruiloft aangehad en kleding voor zulke gelegenheden is nou eenmaal duurder. Die jurk heb ik inmiddels weggedaan een paar jaar geleden, niet echt mijn style ( voorzover je kunt zeggen dat ik style hebt..)
Het jurkje van dochterlief is een afdankertje uit Canada. Ik vond hem zo schattig maar heb dochterlief om moeten kopen om hem een paar uur te dragen. Het outfit dat zij wilde dragen lag in de coulissen te wachten.

Ze liggen nu dus in een mandje, ik draag ze zelden en zeker niet meer in mijn haar.Sommigen zijn wat aftands


Pas geleden kreeg ik er een ideetje voor...ik ga het zelf niet uitvoeren maar ik denk dat misschien een ideetje voor anderen is. Je zou er een haarband van kunnen maken.
Je zou er een stel kunnen vlechten


En aan de achterkant een stukje elastiek ertussen kunnen zetten


Ik zou wel de uiteinden aan elkaar naaien onde de naaimachine in tegenstelling tot een knoop. Dat lijkt me niet lekker zitten, bovendien, wie weet wat voor acupressuur punten je zit te stimuleren!

Als je een hele bos krullen hebt ( of echt wilt opvallen) kun je ook negen sjaaltjes gebruiken en 3x 3 strengen vlechten


Wees niet bang om te experimenteren met stofjes die eigenlijk niet bij elkaar passen. Die geven vaak de meest frisse combinaties.
Heb je geen sjaaltjes maar lijkt dit je een leuk idee? Het rommelmarkt seizoen komt er weer aan, daar zul je er vast een stel kunnen scoren.
Je zou het ook met stof kunnen doen maar dat zal gaan rafelen als het niet afgewerkt is of anders felgekleurde panty's of repen legging gebruiken en je zou ook nog lange kettingen mee kunnen vlechten, van die lange plastic dingen waar de kralen vast zitten aan het koord

Dit idee


Je hebt er ook bling bling versies van! 

Als je slank genoeg bent (of de sjaaltjes lang genoeg) zou je er ook een riem van kunnen maken en anders kun je ze in een verkleedkist stoppen ;-)

2 opmerkingen:

  1. Leuk en vooral creatief idee. Leuk om te lezen dat je dingen een nieuwe functie geeft door er iets anders mee te doen.
    Ik heb je benoemd in mijn blogje over creatief besparen.

    BeantwoordenVerwijderen