vrijdag 21 maart 2014

Verslag Zwerfiedag

Het was er heerlijk weer voor donderdag! Vorig jaar toen ik voor het eerst zwerfvuil ging rapen ging ik temidden van een ( natte) sneeuwstorm! Ik had boterhammen en water meegenomen om te picknicken en ook handgel om mijn handen voor het eten te ontsmetten.
Het scheelde dat ik al twee "trainingsrondjes"  gedaan had aan het begin en eind van de route die ik gekozen had lag bijna niets. Ik ben om 10.30 vertrokken en was om 16.15 pas thuis. Ik ben van alles tegen gekomen. Het meest bijzondere was een spiksplinternieuw spaarvarken


Hij zat zelfs nog in een ( verteerde) kartonnen doos! Hij lag diep in de bosjes en is vrij zwaar dus hij is niet van de bagagedrager van een fiets gevallen. Ik had bedacht dat iemand hem misschien ergens gewonnen had en toch niet wilde en toen in de bosjes gegooid heeft.
Hij heeft een ere plaatsje op mijn karretje gekregen.

Hier hebben knorretje en ik gegeten.
Verder kwam ik ook nog een groot honden deken tegen ( dat zag ik aan de haren die er op zaten) de kleuren waren wel mooi maar er zaten gaten in dus die is thuis de container ingegaan


Hier zie je het niet zo goed maar het had een ruitje in aqua tinten
Ik had gehoopt dat er een busje met gemeente werkers langs zou komen zodat ik ze aan kon houden en vragen of ze mijn volle vuilniszak mee konden nemen en misschien een andere voor me hadden maar toen ze langs reden zat ik op mijn hurken dit op te rapen en had ik het te laat door....


Plastic wordt bros door de zon en breekt af tot kleine stukjes, uiteindelijk nog veel kleiner dan deze stukjes. Het wordt uiteindelijk onmogelijk om ze uit de grond of zee te verwijderen.

Dit vond ik ook een bijzondere vondst


Een vol flesje bier ( zonder statiegeld) en een zonnetje van textiel. Ik heb ook nog een mooie pannelap gevonden die nog naar waspoeder rook maar die ik niet mocht houden van manlief omdat hij dacht dat iemand het als w.c. papier gebruikt zou kunnen hebben ( maar dan met andere woorden).
Wat dat betreft ben ik blij met mijn grijpstok. Die kwam goed van plas bij de 5 inlegkruisjes die ik vlak bij elkaar vond ( hoe komen die daar nou!) 
Toen ik langs de N 57 liep werd er twee keer naar me getoeterd en dat gebeurde niet op momenten dat ik een meter van het asvalt verwijderd stond (want dat deed ik alleen als er niks aan kwam). Ik neem aan dat het tekenen van goedkeuring waren en niet omdat ze me zo aantrekkelijk vonden. Die tijd is voorbij ;-)
Het waaide flink hard en omdat mijn wasmanden uitpuilden moest ik sommige dingen 4x oprapen nadat ze 3x eruit gewaaid waren. Het zal vast wel een komisch gezicht zijn geweest om me achter een stukje ontsnappend piepschuim aan te zien rennen!

Hier de oogst. 


Ik had wel tussendoor wat plastic gelost in een plastic container.
Op het eind heb ik helaas toch nog wat moeten laten liggen. Daar ga ik wel een andere keer om. In tegenstelling tot briefjes van 5,10,20 of 50 euro ligt zwerfvuil er weken later nog steeds.

Ik was best moe van al die frisse lucht en verheugde me op een goede nachtrust maar schrok om 2.30 wakker van een katerpieslucht! Ik ben snel gaan sniffen waar de bron was voordat manlief er ook wakker van zou worden en heb de verdachte plek grondig gereinigd. Maar als die  geur in de lucht hangt is die niet zomaar verdwenen...
Om 3.30 was het zover...manlief werd wakker en zei dat hij het rook en ging op onderzoek uit, deed de ramen open heeft alles besnoven inclusief mijn haar. De volgende dag bleek dat die kater ook het houthakkersvest van manlief onder gesproeid had. Daar kwam hij achter toen hij op visite was bij hele propere mensen en dacht," hier stinkt het ook al!" Terwijl hij het zelf bleek te zijn!

Al met al werd ik niet uitgerust wakker vanmorgen.

Hier nog een foto van knorretje

Eerst dacht ik dat we hem zouden moeten slachten als hij vol zat maar dat blijkt gelukkig niet zo


Niet dat hij ooit vol zal komen maar je weet het nooit! 


2 opmerkingen:

  1. nog maar eens een keer petje af voor je gigantische inzet voor wat betreft zwerfvuil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoeft niet hoor. Als ik het niet zo leuk vond dat zou ik het vrees ik niet zoveel doen. Ik heb laatst nog iemand besmet met het opruim virus. Zij zei ook elke keer" petje af" en " goed bezig" maar nu is ze er ook mee begonnen en vind het nog leuk ook! Net als ik kan ze niet meer stoppen als ze eenmaal begint. Ze had op het strand een tas gevonden en ze zouden allemaal 4 stukjes erin doen maar uiteindelijk stopten ze pas toen de zak vol was! :-)

      Verwijderen