donderdag 6 maart 2014

Hoekhuis beschermer

Ik heb niet stil gezeten de afgelopen twee dagen maar heb geen blogje geschreven. Ik dacht," Kies ik voor kwantiteit of kwaliteit? "( ahum)...
Het was lekker weer en ik hoefde niet te werken dus we zijn naar ons " buitenverblijf" geweest ( lees ons werkhuis dat al 2 jaar tekoop staat....een erfenis krijgen heeft ook nadelen)
Manlief had eind vorig jaar de 9 negen bomen die aan 1 kant staan geknot en de takken lagen nog in het gras dus die heb ik woensdag naar het karretje gedragen om naar de milieustraat af te voeren. Manlief wordt erg duizelig als hij vaak moet bukken dus dat doe ik.


Er staat ook 1 perenboom tussen waar we nog nooit een peer aan hebben zien hangen dus die hebben we als experiment dit jaar niet gesnoeid.
Donderdag heb ik de resten van een halve gigantische forsythia die manlief vorig jaar gehalveerd heeft op het karretje gelegd


Op deze foto was de helft al weg! 
We spelen dus al twee dagen een soort reuzen Mikado spel

Die takken van de knotwilg gingen nog wel maar die van de forsythia kronkelden allemaal door elkaar heen en ik moest enorm trekken om ze ontwarren. Geen idee hoe het zo'n warboel kon worden!
Er was inmiddels 1 tak die zich in de grond geboord had en wortels gevormd had.


 Hier nog een foto van het andere eind


Het takje wilde koste wat kost in leven blijven. Ik heb het deel met de wortels ergens anders gepoot, daar kan dus een nieuw struikje uit groeien.
Wist je dat er mensen zijn die ook geen planten willen eten/ doodmaken? Die houden zich in leven met zaden, noten en vruchten.
Hier nog even een sfeerfoto


En een baby lieveheersbeestje ( beetje onscherp, sorry)


Het viel niet mee om woensdag ons " landgoed" op te rijden. De ingang werd versperd


De buurman had wat openhaard hout aangeboden gekregen en wist even niet zo snel waar hij het laten moest....bij ons op het land dus maar, " We kwamen er toch nooit" ha ha, zul je net zien.....
We hebben wat stukken opzij gelegd en konden dus toch nog me de auto er langs.
Als je lekkerhandig denkt te zijn zie je overal mogelijkheden in. Zo heb ik even overwogen om te proberen een mandje we vlechten van de takken van die wilgenbomen en bij die stukken boomstronk begonnen ook al de raderen te draaien! 
En toen kreeg ik een idee!!
De buurman aan het eind van ons straatje heeft altijd een grote bloempot op de hoek van zijn huis staan ( tot ongenoegen van iedereen die er met de auto uit wil rijden, het straatje is al zo smal). Eerst  waren het er 3. De vorige bewoner die er maar even gewoond heeft heeft 3 Chineese reuzenbloempotten achter gelaten op de openbareweg toen hij vertrok. Een voor een zijn ze gesneuveld doordat er iemand tegenaan reed.
Maandag bleek de laatste gesneuveld ( iedereen blij :-))


Maar onze buurvrouw dacht dat hij er snel een andere neer zou zetten omdat hij bang was dat 
Iemand tegen zijn huis aan zou rijden. Nu komt mijn ideetje.....
Ik dacht dat als hij een flink stuk boomstronk zou nemen 

en er een hoekje uit zou zagen

Dan zou hij een soort hoek beschermer krijgen, net als je van die hoek beschermers hebt zodat kleine kinderen hun hoofd niet kunnen verwonden aan scherpe punten


Het zou alleen werken tegen " light" aanrijdingen en niet zoiets


Wat denk je, zou het een gat in de markt zijn?

4 opmerkingen:

 1. Ja, dat verwacht ik wel! Een erfenis nadelen??? Je had er ook vanaf kunnen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot nu toe heeft die erfenis alleen maar geld gekost..al mijn spaargeld weg aan de erfbelasting. Elk jaar een groot bedrag aan vermogensbelasting , geen zorgtoeslag meer en elke maand 180 euro minder aan studiefinanciering voor onze zoon. Wij verkeren in een vreemde positie. Mijn man heeft een WIA uitkering en ik werk over het jaar gezien gemiddeld twee dagen per week als invalkeacht. Manlief heeft nog wat land van toen hij nog boer was wat een ander nu voor hem bewerkt dus daar hebben we ook nog wat inkomsten van.
  Ik heb 3 jaar geleden samen met mijn broer 3 huizen geerft waarvan er twee verhuurd worden en een tekoop staat. De opbrengst van de huur gaat tot ni op op aan reparaties en andere kosten die we hebben en naar de belasting. Ik kan eerlijk zeggen dat mijn broer en ik zelf nog geen cent van de rekening afgehaald hebben voor eigen gebruik.
  Totdat het huis op de foto verkocht wordt gaat het ons alleen maar geld kosten. En we weten niet of het volgende maand, volgend jaar op pas over tien jaar verkocht zal worden. Het huis dat mijn vader hiervoor had heeft elf jaar tekoop gestaan tijdens de crisis begin jaren '80. Bovendien waren we in het het begin uren en uren bezig in de tuin. Grote delen waren helemaal overwoekerd door bramen en onkruid. Het gras maaien alleen al duurt twee uur. En gezien de gezondheid van manlief weet ik niet of we dat nog elf jaar vol kunnen houden. Veel dingen kan hij niet dus we gaan maar een paar keer per week en een paar uren tegelijk. Nu alles onder controle is hoeven we gelukkig wat minder.
  Dit zijn allemaal dingen waar je schattingen over kunt maken voor het aanvaarden van een erfenis maar je weet pas echt hoe het is als je er midden in zit. Ik ben zeer blij dat we alles kunnen financieren al zijn we er financieel op achteruit gegaan. Er zijn mensen die ernstig in de problemen geraakt zijn door een erfenis doordat een huis niet verkocht wordt en of dat wel of niet snel zal gebeuren weet je niet van te voren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vond je oplossing met de hoek uit een stuk boomstam geniaal en het maakte me heerlijk aan het lachen. Had ik net even nodig.

  Je maakt goed duidelijk dat een erfenis ook een last kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk valt er nog meer te lachen voor je vandaag :-)
   Wat die erfenis betreft dat komt vast wel goed. Ik was wel heel blij dat ik zoveel gespaard had ( zonder duidelijk doel) het kwam heel goed van pas. Geld ervoor lenen was met ons inkomen niet gelukt

   Verwijderen