maandag 3 maart 2014

F@cebook

Ik heb niet zoveel met f@cebook. Ik verspil liever mijn tijd met andere dingen. Tijdverspillen heb ik verheven tot een ware kunst.  Regelmatig komt het voor dat manlief roept, " nou ben je al sinds half zeven op en de vaatwasser staat nog steeds vol, wat heb je al tijd tijd gedaan?" en dan kan ik het eerlijk niet zeggen en dus zeg ik dan gewoon " tijd verspild." 
Een paar jaar geleden heb ik een f@cebook account aangemaakt onder een valse naam namelijk Patricia L..... De rest ga ik niet vertellen. Ik heb gegoogled en er is niemand anders die zo heet ( wel met " van" ertussen) . Het is eigenlijk verboden en normaal doe ik geen dingen die verboden zijn want ik ben erg braaf. Nou moet ik even afdwalen om te vertellen dat ik wel ooit tegen een politieagent gelogen heb toen ik 4,5 was... Ik liep altijd samen met mijn buurjongen Henkie naar school en we waren altijd te laat. De klaarovers waren al weg en op een dag stonden we bij de drukke weg en zei ik tegen Henkie, " ja, nu!" En we rende  allebei de weg over en Henkie werd geschept door een auto en vloog door de lucht heen. Ik weet nog dat hij in het gras lag en ik zei, " kom nou Henkie, we hebben geen tijd voor grapjes, we zijn te laat voor school." Hij is toen per ambulance afgevoerd en ik moest bij het schoolhoofd op de kleuterschool komen om te vertellen wat er gebeurd was. 
Toen ik 's middags thuis kwam zag ik een politie agent zitten in de voorkamer van het huis van Henkie.
Ik ben toen op handen en knieën langs het heggetje gekropen zodat ze me niet zouden zien maar ze hadden me wel gezien. Ik heb toen gezegd tegen de politieagent dat ik keurig op de stoep was blijven staan terwijl hij overstak....Henkie ( die alweer ongedeerd thuis in bed lang) zei later tegen me dat ik gelogen had tegen die agent. Hij had blijkbaar geen geheugenverlies opgelopen....
Ik heb zeker tot mijn dertigste jaar nog nachtmerries gehad. Geen nachtmerries waarin Henkie door de lucht vloog maar nachtmerries waarin ik op handen en knieen langs het heggetje sloop en naar binnen geroepen werd om ondervraagd te worden door de agent......
Terug naar F@cebook. Ik had het aangemaakt zodat ik bij anderen kon kijken ( voor zover het openbaar is) Ja, niets menselijks is mij vreemd, ook niet nieuwsgierigheid.... Een keer heb ik iemand perongeluk een vriendschaps verzoek gestuurd die geaccepteerd is. Elke keer als ik die man zie lopen denk ik, " je moest eens weten dat ik je mysterieuze f@cebook vriend ben." Hihi. Ik moet me ook inhouden om het niet op te biechten want zoals ik al schreef ben ik best braaf. O ja, ik zag laatst dat iemand Patricia L een vriendschaps verzoek gestuurd had! Wie wil nou vrienden worden met iemand die ze niet kennen, geen profilefoto heeft en niets ingevuld heeft! En omdat er verder niemand is die zo heet kon hij me niet verwarren met iemand anders. Heel intrigerend vind ik zulke dingen.
Half december heb ik een f@cebook pagina aangemaakt onder mijn eigen naam want ik wilde toch een aantal dingen " volgen" zoals Klean en The Plastic Soup Foundation. Ik had op mijn pagina geschreven dat ik geen " vrienden" wilde omdat ik toch niets ging delen. Wie wil er nou lezen dat ik een paar sokken gestopt heb of de konijnen ontpoept heb? Wij gaan nooit op vakantie dus ik kan geen foto's plaatsen waarop ik op een kameel in Tunesië zit. Ik kan niet eens een foto plaatsen dat we op onze trendy lounge set zitten te BBQen omdat we geen eens trendy tuinstoelen en tafel hebben laat staan een lounge set! 
Ik heb wel twee vriendschaps verzoeken ontvangen die ik zo diplomatisch mogelijk afgewezen heb maar gisteren kreeg ik ineens een helder moment! Dit is de perfecte manier om mijn " boodschap" over te brengen! Ik ga niets delen over mijzelf omdat ik niets te delen heb ( dat doe ik wel hier, anoniem aan gelijkgezinden ;-)) ik heb een stukje geschreven over plastic soep en waarom ik me daar zo druk over maak en de link naar een filmpje die ik laatst hier ook geplaatst heb en dit wat ik heel treffend vond


Ik heb inmiddels al 9 " vrienden" en ik hoop dat hun vrienden nieuwsgierig genoeg zijn om bij mij te gaan kijken. Alles wat ik er opgezet heb is openbaar.
Ik hoop dat mijn profile foto uitnodigend genoeg is...


 Ik ga maar eens wat doen. Ik heb al weer een uur verspild! ;-)

5 opmerkingen:

 1. ik heb een Facebook account,maar alleen omdat mijn dochter die vaker bij haar vriend is dan thuis er ook een heeft en ik daar op reageren, moet eerlijk zeggen dat ik begin van dit jaar ook tijdelijk een vals Facebook account gemaakt had , dit omdat iemand waar ik mee omging ,volgens een andere kennis ook een Facebook account had, waar hij dingen neerzette die hij mij niet verteld had ,sterker nog er stonden dingen in waar hij tegen mij over gelogen had, ik wilde voor mezelf kijken of dat waar was, voor ik hem ermee confronteerde ,ik wilde niet dat hij kon zien dat ik die dingen op Facebook had voor ik hem kon vragen of hij gelogen had. helaas bleken er voor mij kwetsende zaken op te staan , onder andere dat hij al een jaar samenwoonde terwijl hij mij jaren verteld had dat hij zo gauw hij er aan toe was met mij verder wilde en dan ook wilde gaan samenwonen, toen ik hem ermee confronteerde wilde hij nog van alles ontkennen ,zelfs toen ik hem vertelde dat ik het zelf gezien had op zijn facebookpagina ging hij nog beweren dat ik dat daar nooit had kunnen lezen zonder dat hij dat wist, toen ik hem vertelde dat ik onder een andere naam mezelf aangemeld had werd hij kwaad omdat ik volgens hem verkeerd bezig was, om het verhaal kort te houden heb ik de vriendschap verbroken en mijn valse Facebook account weer opgeheven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heftig! Maar goed dat je het zo gedaan hebt. Met zo'n iemand kun je beter geen relatie hebben!
   Hij heeft je wel als " vriend" op facebook geaccepteerd terwijl hij je niet kende dat vind ik wel bijzonder. Ahoewel Patricia L ook geaccepteerd werd als vriend terwijl zij niet bestaat.

   Verwijderen
  2. die Facebook account waar hij mij op accepteerde heeft betrekking op een project waar hij mee bezig was en ik deed me in mijn valse account voor als iemand die ook zon project wou starten en dat ik nieuwsgierig was hoe hij gestart was, ik deed mij tevens voor als man en misschien dacht hij wel dat ik hem kon helpen met mijn vakkennis, ik stelde mij voor als timmerman.

   Verwijderen
  3. moet er wel gelijk bij zeggen dat ik me er niet prettig bij voelde om te liegen zelfs niet ondanks mijn goede reden

   Verwijderen
  4. Dat je je er niet prettig bij voelde is het bewijs dat je een integer karakter hebt en je dit alleen uit nood gedaan heb. Ik twijfel of die man er moeite mee gehad zou hebben.

   Verwijderen