donderdag 13 maart 2014

Lente interieur "light"

Aangegestoken door het mooie weer heb ik woensdag mijn interieur aangepast om te lente en zomer te verwelkomen. Ik heb een aantal dingen die ik met de seizoenen verander. Het zijn dingen die ik al jaren heb en er zijn ook dingen bij die ik jaren niet gebruikt had. Ik doe dit nog maar een jaar of vijf schat ik. De jaren daarvoor was ik al blij als mijn huis er niet uitzag alsof er een bom ingeslagen was.
Hier de voor foto van mijn schoorsteenmantel


Koper en herfsttinten. Het schilderijtje heb ik zelf ( min of meer) nageschilderd. Het origineel hangt ergens in een museum.

Hier de na foto


De kandelaren heb ik ook met de kerst gebruikt maar nu heb ik een met glasverf geverfd reepje plastic fles in de bodem gedaan voor extra kleur. Rondom de kaarsen heb ik slierten met glazen kraaltjes gewikkeld. Ik had ze van mijn jas afgesloopt en wilde de strengen kapot knippen maar kreeg toen dit ideetje.
De bloempot heb ik zelf geschilderd ( heb ik ook nog een blogje aan gewijd) Het strand schilderijtje is ook na geschilderd van iets dat ik op het internet vond.

Hier een closup van het windlicht


De dolfijntjes heb ik ooit van mijn schoonmoeder gekregen en met de plastic sierschelpen kwam dochterlief ooit thuis na een schoolfeestje op de basis school.
Ik kook eerst het water dat er in zit ( en laat het afkoelen ) bovenop ligt een glazen bordje dat precies past om verdamping en vervuiling tegen te gaan.
Ik wordt altijd heel vrolijk van die kleuren blauw.

De stenen in de bak met water op tafel ( waar de kat uit drinkt) heb ik ook vervangen


En mijn andere bakje op tafel is ook aangepast


Het zand is eigenlijk zand voor chinchilla's en degoe's om een zandbad in te nemen. Dochterlief hield degoe's toen ze op de middelbare school zat. Toen de laatste dood ging heb ik het zand niet weggegooid maar bewaard en nu komt het van pas! :-) Eigenlijk is dit mini strandje te idyllisch, er ontbreken stukjes piepschuim, kapotte netten en AA drank flesjes ;-)
O ja, mocht je "verse" krabben delen op het strand vinden, leg ze niet gelijk neer in je interieur maar laat ze eerst goed drogen, je wilt vast geen rotte vislucht in huis! 
Over zwerfvuil gesproken.....(ik kan het niet laten ;-)) dit is de oogst van vandaagHet achterraam heb ik ook aangepast


De grote schelp en het koraal zijn van mijn oma en opa geweest dus niet massaal gaan reageren dat het onverantwoord is ;-) die zijn geoogst lang voor mijn geboorte dus meer dan 50 jaar geleden. De schaal heb ik voor heel weinig op een rommelmarkt gekocht maar zeker 20 jaar niet gebruikt. Nu staat hij negen maanden per jaar in het raam.

Tot slot heb ik het quiltje in mijn quiltkastje weer veranderd. De sneeuwklokjes zijn weg en nu hangt deze er


Hij is met de papierpiece methode gemaakt ( daar heb ik ook al een blog over geschreven met uitleg) het patroon heb ik op het internet gevonden. Deze blijft tot juni hangen. Hij is geschikt voor pasen en mei ( mei, alle vogels een ei, snap je hem?) 
Nu zul je zien dat het volgende week gaat sneeuwen.....

2 opmerkingen: