dinsdag 24 september 2013

Prijsbewust zijn

Soms ben ik heel zuinig en soms helemaal niet. Het ligt eraan waar ik het geld aan uitgeef en hoe graag ik iets wil. Toen mijn dochter voor haar opleiding elke vrijdag naar Utrecht moest voor praktijkvakken ging ik mee en had ik een heerlijke tijd! Ik denk er na een aantal jaren nog steeds met veel plezier aan terug. Eerst ging ik altijd onder een boom op een bankje aan het water zelf mee gebrachte thee drinken met een lekker zelf belegd broodje met geitenkaas en honingmosterd mengsel met fijngesneden sla en pijnboompitten. Daarna ging ik winkelen of zo maar wandelen zonder wat uit te geven maar niet naar Hoog Catharijne. Als je in een plaatsje woont waar je om de paar honderd meter een mens tegenkomt is zo'n groot druk winkelcentrum een te grote cultuur schok. Ik werd er echt duizelig van!
's middags ging ik naar de bibliotheek om in oude uitgaves van genoeg te lezen en zat ik daar regelmatig ook voor het raam naar mensen te kijken ( de genoegen stonden op de tweede verdieping). Af en toe moest ik natuurlijk op zo'n dag een toilet bezoeken en door me er in te verdiepen wist ik waar het het goedkoopst was en daar ging ik heen.... Maar af en toe doe ik mezelf ook een T.rollbeads kraal cadeau en die zijn beslist niet goedkoop. Daar heb ik het geld wel voor over. Ik draag mijn armbanden altijd en geniet er van. Soms kocht ik ze tweedehands, dat weer wel.
Nou willen jullie misschien weten waarom ik hier over schrijf.....Dinsdag heb ik gewerkt... Het was 5 minuten voor sluitingstijd toen er een mevrouw belde dat ze haar ontlasting niet kwijt kon ( om het netjes te zeggen) ze had al een kleine klysma gebruikt maar dat had niet het gewenste effect gehad. Mijn collega stelde voor dat ze er nog meer kwam halen en schreef er twee voor. Ze had gezegd dat ze ze zelf moest betalen en geld mee moest nemen.
Wij hebben gewacht tot ze kwam.... Toen ze aankwam had ze duidelijk pijn en ze liep er zelfs wat dubbel van. Toen ik zei dat ze € 2,70 moest betalen zei ze " dat is veel duurder dan bij de huisartsenpost! Daar hoefde ik maar € 2,35 te betalen " en ze liet me de rekening zien. Ik zei dat zij ze daar misschien van een andere fabrikant hadden en toen zei ze gepikeerd dat we ook maar naar goedkopere op zoek moesten gaan!
Ik dacht even dat ze ze dan liever niet wilde hebben maar ze heeft ze betaald en meegenomen.
Ze reageerde helemaal niet zoals ik verwacht had....als ik enorme pijn zou hebben en er mensen10 minuten nadat hun werktijd erop zat speciaal op mij zouden wachten zou ik echt niet gaan klagen dat ik 34 cent meer moest betalen! Voor zoiets had ik het er graag voor over!

1 opmerking: