zaterdag 21 september 2013

Van het een komt het ander

Nadat ik het nep rolgordijntje voor mijn achterdeur gemaakt heb vanwege de privacy ben ik op zoek gegeaan naar een ledikant lakentje dat mijn moeder ooit gekocht heeft waar ze ooit een rolgordijnetje van wilde maken. Ruim voor haar overlijden heb ik het gekregen om er wat mee te doen maar dat is tot nu toe niet gebeurd ( maar ik heb het niet weggedaan! ;-))
Ik wist niet meer precies waar het lag. Eerst heb ik gekeken in de doos met zelfgemaakte en gebreide baby- en kinderkleding maar daar lag het niet...toen in de linnen kast in het tasje met antiek kant maar daar lag het ook niet. Toen in mijn 3 dozen met restjes stof waar het ook niet tussen zat en daarna in de 3 opberg hoezen met couponnen waar het ook niet tussen zat....het zat ook niet in de curverbox met gebleekt en ongebleekt katoen en fiberfill. Mijn laaste hoop was in de mandjes met quitjes en andere frustels die uit de gratie geraakt zijn......Daar zat hij tussen!! :-)
In die manden zaten nog een heleboel andere dingen waarvan ik helemaal nostalgisch werd.
Laatst schreef ik dat ik heel neutraal behang in de babykamer had. Dat was niet alleen om opnieuw behangen uit te stellen maar ook omdat ik allerlei zelf gemaakte dingen aan de muur opgehangen had en het anders te zou worden.
Ik heb ze allemaal op de foto gezet voor je! :-)
Een drieluik van Holly Hobby


Een landschap met boerderijdieren in vilt


En een patroon uit de Ariadne waarin de woorden " vergrijsde poedertinten "toen nog niet in voorkwamen


Ik heb toen ook nog wat voor mijn eigen muren gemaakt. De lapjes kwamen voor 90% uit mijn lappenmand en die van mijn moeder dus niet uit een quiltwinkel..

Katten in de vensterbank 


Huis en tuin 


Rianter huis en tuin


Ik ben er nooit aan toegekomen om ze netjes af te werken al waren ze wel gestreken toen ze bij mij aan de muur hingen ;-)

Dit kwam ik ook nog tegen!


De mooiste dingen hebben inmiddels een sopje gehad en een aantal dingen liggen in de vuilnisbak ( als ik maar geen spijt krijg :-/) Over  8 dagen is mijn dochter uitgerekend dus ik ben er klaar voor ;-)

Nadat ik de manden nagekeken had heb ik  gelijk met de stofzuiger de stof eraf gehaald en ook de dode blaadjes bovenop de kast opgezogen. Ik kwam ook de plasticmandjes tegen waarvan ik niet meer wist waar ze gebleven waren maar waarvan ik wel wist dat ik ze niet weggegooid had....


Ze dienden als verhoging voor de mandjes

Alles is weer spik en span dus


Eerder deze week ben ik ook al aan het poetsen geweest op plekken waar ik niet zo vaak kom...Ik vond het stinken in de voorkamer... Een soort zweetvoeten/ kaas/ tuinbonen geur waar ik de oorzaak niet van kon vinden... Het was niet de bank, niet de kussentjes iop de bank, niet mijn quilt, ik was het ook niet. Ik heb nog de bank van zijn plek gehaald om te kijken of er niets onder lag te rotten maar dat was ook niet zo. Ik heb gelijk de vloer onder de bank nat afgedaan en in de olie gezet maar de geur bleef.......Twee dagen later heb ik de oorzaak gevonden......Deze schatjes


Ze mogen blijven omdat ik ze zo mooi vind en er komt toch hier nooit iemand en als er iemand komt zeg ik gewoon" als je het hier vind stinken, ik ben het niet, het zijn de besjes"....

En nu nog waar het allemaal om te doen was... Het lakentje


Het was wat vergeeld
Hier nog een closeup


Ik heb het in een warm sopje  gedaan met alles wat ik aan huis had aan wasmiddelen voor witgoed. 

Wordt vervolgd.......

1 opmerking:

 1. hey jij kan ook de spanning opbouwen ;)
  Ik maar verder lezen en kijken om te zien wat je ging doen met
  het lakentje en nu moet ik weer wachten ;) grapje natuurlijk!
  fijn hé dat opruimen...zo kom je nog eens iets tegen ....
  heel veel liefs van een curieuseneus

  BeantwoordenVerwijderen