dinsdag 16 april 2013

Bodemloze Pot

Ja, je leest het goed... zou jij deze pot of schaal weggooien?Ik moet bekennen dat ik het bijna gedaan heb... De eerste jaren viel het wel mee, er zat toen een veel kleiner gat in de bodem. Toen deed ik er een dakpan op en daarna aarde en dat werkte prima. Maar jaar na jaar werd het gat steeds groter totdat er nauwelijks nog een bodem in zat. Ik vond het een handig maatje en het was een echte oude dus ik kon er moeilijk afstand van doen. Bovendien past het goed bij de rest hier ( aftands).
Toen kreeg ik een idee!Ik heb toen een stuk stevig gaas, groter dan het gat op de bodem gelegd en de hoeken wat omhoog gebogen.Toen heb ik er een lap katoen op gelegd. Dit is een oude luier maar een stuk T shirt of laken zal ook prima lukken. Het ziet er wat verteerd uit want deze zit er al 2 jaar in. Ik heb alles er speciaal uitgehaald om dit stukje te schrijven.Daarna heb ik er een paar stukken dakpan ingelegd (optioneel)
waarna de potgrond en de plantjes erin kunnenZo zie je maar weer, in huize lekkerhandig wordt alles tot op de draad en nog verder versleten. Zelfs als je denkt dat je er alles uit gehaald hebt wat er te halen valt kun je er daarna soms toch nog wat mee doen!

3 opmerkingen:

 1. Wat is dat mooi geworden zeg! Die onappetijtelijke pot is prachtig nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hetzelfde heb ik gedaan met een pot waarvan de bodem losgelaten had nadat hij in de vorst buiten was blijven staan, ik heb er gewoon een terra cotta bord ondergezet en hydro korrels onderin gedaan en tuinaarde en daarna gewoon kruiden ingezet. de pot blijft toch het hele jaar op de dezelfde plek staan dus dat het bord er los onderstaat is geen enkel probleem, voorheen zou ik de pot stuk gemaakt hebben en de stukken als drainage onderin een andere pot doen, of echt niet milieuvriendelijk gewoon weg gegooid hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Je ziet er niets van en als ik in een tuincentrum rondloop schrik ik altijd van de prijzen die ze voor potten vragen. Dat krijg je als je rommelmarktprijzen gewend bent :-)

   Verwijderen