zondag 7 april 2013

Uitstel en Afstel Gedrag

Als ik een goed idee krijg wil ik vaak gelijk in actie komen om het uit te voeren. Helaas is dat op andere gebieden in ons leven wel eens anders..Soms vinden wij een tijdelijke oplossing die zo goed werkt dat we nooit de definitieve oplossing uitvoeren. 
Omdat ik deze blog lekker anoniem schrijf ga ik er een paar met je delen..

Zo hebben wij een jaar of negentien geleden een raam moeten verplaatsen in onze w.c. omdat er een stuk aan ons huis gebouwd werd. Deze operatie is uitgevoerd door iemand die buiten zijn werktijd ook nog hard in de weer was als je snapt wat ik bedoel. Bij het slaan van het gat voor het nieuwe raam viel er een stuk muur op onze w.c. met als gevolg dat de deksel van de stortbak er in drie stukken bijlag. Die man heeft het toen weer met siliconenkit in elkaar gelijmd tot dat we een nieuwe gekocht hadden. Hoe ziet het er nu uit?........




Nog net eender dus. Ik heb al zitten verzinnen hoe ik er een "feature" van zou kunnen maken zoals ze in het Engels zeggen. Een soort mozaïek stortbak deksel dus. Maar heb nog geen ideeën gekregen. Gisteren toen ik de foto maakte bedacht ik dat ik er misschien een soort hoesje voor zou kunnen maken zoals je wel eens ziet maar dat trekt me niet zo. Bovendien weten alle kennissen die hier wel eens het toilet bezocht hebben dat het er zo uit ziet en het zijn nog steeds onze kennissen dus heel belangrijk vinden ze het niet.

Wij hebben ook een rol zwart plastic plakband waar je wonderen mee kunt verrichten. Zit er ergens een scheur in of lekt het dan plakken we dat spul erop en kunnen we weer vooruit! Het is een crime om het van de rol af te krijgen zo erg plakt het maar dan heb je ook wat.

Het zit op onze stofzuiger slang. Als ik merk dat dat hij weer op de verkeerde plekken lucht begint te zuigen dan plak ik er gewoon wat meer op en opgelost is het probleem!
Ik hou er niet van om geld uit te geven aan dingen die niet "leuk" zijn en zo lang als het op deze manier goed gaat blijf ik het doen. Ik schat dat de slang toch wel al een jaar of 8 zo meegaat.



Omdat wij niet om de 10 jaar een nieuwe badkamer nemen hebben wij een buis onder de wastafel zitten die zoveel corrosie heeft dat hij is gaan lekken na 32 jaar "We zullen de loodgieter erbij moeten halen" zei manlief, "tot dan doen we er wat van dat zwarte plastic op" . Maar dit werkt fantastisch en ik denk dat we maar wachten totdat we een nieuwe badkamer nemen nooit dus ;-)



Het werkt ook op emmers. Deze reparatie heeft manlief uitgevoerd. Een stukje op de buitenkant én een stukje op de binnenkant





Verder hebben we buiten konijnen. Die waren hard aan een nieuw hok toe. We hebben er zelfs al eentje staan, een prachtige van Marktplaats maar die kunnen we er nog niet inzetten omdat we eerst een paar andere dingen moeten doen. De achterkant was er uit dus heeft manlief er een stukje golfplaat tegenaan gedaan. Konijnen zitten dus uit de wind totdat het nieuwe hok geplaatst kan worden.



De dakpannen en steen liggen bovenop het hok om te voorkomen dat het lapje bitumen ( of hoe heet dat?) weg zou waaien totdat we het zouden repareren wat nu dus niet meer gaat gebeuren.

We moeten ook nog een nieuw hekje maken voor bij de konijnen. Al het hout ervoor ligt al jaren in het schuurtje. We wilden het gaas van het andere hekje hergebruiken maar hoe hielden we zolang de konijnen dan in de ren zonder hek? Ik had verzonnen om er "zolang" ons oude keukenraam achter te schroeven.



Dat werkte ook fantastisch alleen moet je wel hele capriolen uitvoeren om erin te komen.

Deurklinken zijn hier ook een probleem. Het is een fluitje van een cent en zo gepiept maar het gebeurt gewoon niet...
Toen ik bijna 25 jaar geleden kraamvisite kreeg en we in de slaapkamer van onze pasgeboren dochter stonden deed iemand per ongeluk de deur dicht... niet erg bij normale mensen want dan doe je hem gewoon weer open maar in ons geval zat er alleen maar aan de buiten kant een klink en konden we de deur niet meer open krijgen! Ik zat opgesloten op die slaapkamer samen met de kraamvisite en onze dochter! Dat was het pré mobiele telefoon tijdperk en wij hebben uiteindelijk boven om hulp moeten roepen totdat er iemand kwam!
Je zou denken "die maken dat gelijk in orde" en dat hebben we min of meer gedaan. We hebben die klink aan de binnenkant erin gestoken.Je kunt er dus altijd uit nu.
Dochterlief is inmiddels het huis uit en getrouwd en wordt dit jaar zelf moeder en hoe ziet die klink er uit?



Als ik hem dicht wel trekken dan doe ik  dat aan het "stompje" en wil ik hem openen dan duw ik er tegen. Werkt "perfect".
Soms is het niet handig om zo handig te zijn ;-)

1 opmerking: